Додик: Ускоро одлука о престанку контаката с америчким и британским дипломатама и амбасадама у БиХ

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
68.318

Додик: Ускоро одлука о престанку контаката с америчким и британским дипломатама и амбасадама у БиХ​


Предсједник Републике Српске Милорад Додик саопштио је да је на јучерашњем састанку Савјета коалиције која врши власт у Републици Српској одлучено да се сачини информација и приступи доношењу одлуке у Народној скупштини и Влади Републике Српске о престанку контаката с америчким и британским дипломатама и амбасадама у БиХ.

Милорад Додик, предсједник Републике Српске (фото: Б.Здриња) -

Милорад Додик, предсједник Републике Српске (фото: Б.Здриња)

Саопштење преносимо у цијелости:
Већ се формира тим који ће сачинити свеобухватну информацију о антидејтонском дјеловању америчких и британских дипломата и амбасада, као и њиховом мијешању у унутрашње ствари БиХ.
Дејтонски споразум нису потписале САД ни Велика Британија, они нису ти који би могли да тумаче Дејтонски споразум јер је то ствар страна потписница споразума и његових анекса.
Република Српска је потписник Анекса, а поготово Анекса 4, који је Устав БиХ, и Анекса 10 о високом представнику. Америчке и британске дипломате и амбасаде систематски руше Устав БиХ и друге анексе, а поготово Анекс 10 о високом представнику, перманентно, а поготово у посљедњем случају када без обавезне одлуке Савјета безбједности УН-а подржавају приватно неименовано лице за високог представника.
Поред тога, амбасадор САД отворено подржава позивање на оружје муслимана у БиХ солидаришући се с изјавом реису-л-улеме Кавазовића о дизању на оружје муслимана у БиХ. То је за Србе неприхватљиво и спречава било какву комуникацију с неведеним структурама, јер такво понашање је директан ударац могућем помирењу у БиХ.
Стога смо присиљени да обуставимо све контакте са горе наведеним представницима амбасада. Контакте ће обуставити представници власти у Републици Српској и представници Срба на нивоу БиХ, од Предсједништва БиХ, Савјета министара, Парламентарне скупштине и свих других именованих од стране Срба запослених у заједничким институцијама.
Влада Републике Српске ће такву одлуку донијети током идуће седмице, а Народна скупштина на првом редовном засједању, уколико се не одлучи да се организује ванредна сједница Скупштине по овом питању.
На ово су нас присилиле америчка и британска страна, јер очигледно да поред свих досадашњих кршења Дејтонског споразума, а поготово Анекса 4 и Анекса 10, припремају још једну превару и отимачину у вези с имовином, која несумљиво и без дилеме припада Републици Српској.
Било какво предузимање мјера наведених непријатеља српских интереса које се тичу имовине Републике Српске, довешће до одлука које ће заштитити њен суверенитет и додатно изградити њен државни капацитет“, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=506578

Dok Vučić pregovara Baja preseca.
Dobar loš policajac taktika ili nesklad.

@JankoTheGreat
 

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
189.665
Potpuno opravdano. Ali treba sve diplomate izbaciti iz zemlje. Nemaju oni sta tu raditi. Za putnicke isprave moze i mala administraivna kancelarija.
Ko da ih izbaci? Centralna vlast je u Sarajevu.
 

Fring

Ističe se
Poruka
2.907
Ko da ih izbaci? Centralna vlast je u Sarajevu.
Ne postoji centralna vlast
Postoje zajednicke institucije sa svega nekoliko zajednickih nadleznosti koje su nabrojane u clanu 3 Aneksa 4 mirovnog sporazuma u Dejtonu
BIH nema vladu ,nema skupstinu itd
 

Top