Dodik u Zagrebu

Kako je Dodik podržavao raketiranje Zagreba: “Ja se slažem da trebamo tući Zagreb”
16. Septembra 2020.

Share on Facebook
Tweet on Twitter

raketiranje_zagreb_1995_dnevnohr.jpg

Autor: Radiosarajevo.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravit će danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

I dok predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović objašnjava da Dodikova posjeta i najavljeni susreti sa Milanovićem i Plenkovićem nemaju bilo kakve veze s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta, lider bosanskih Srba, poput onomad Slobodan Miloševića i Radovana Karadžića, nastoji po svaku cijenu uvući Zagreb u priču o Bosni i Hercegovini. U tome ima svesrdnu podršku lidera HDZBiH Dragana Čovića, koji mu je očito prokrčio put do Pantovčaka i zgrade na Trgu sv. Marka.
Time, nema dileme, Dodik želi ojačati svoju i poziciju Srbije u pogledu budućih odnosa na Balkanu, posebno nakon nedavnih dešavanja u Crnoj Gori.
Međutim, otvarajući prostora Dodikovim poznatim političkim manevrima, Milanović i Plenković zaboravljaju važnu činjenicu.
Dodik ne samo da je moderni nastavljač djela Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Biljane Plavšić, jučer preminulog Momčila Krajišnika, što on i ne krije, dakle nositelja jedne politike koja je razarala Vukovar, Dubrovnik, koja je okupirala trećinu Hrvatske i formirala paradržavu SAO Krajinu, već ima i sasvim konkretnu ratnu epizodu!

Naime, Zagreb je zaboravio da je Dodik javno podržavao Martićevo granatiranje Zagreba 2. i 3. maja 1995. godine, u kojem je sedmero ljudi poginulo, a 200 ranjeno, što je evidentno iz transkripata s 3. vanredne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske održane 23. i 24. maja 1995.godine pod predsjedavanjem osuđenika za ratne zločine, jučer preminulog ratnog zločinca Momčila Krajišnika.
Iz transkripta, čija je autentičnost ovjerena na haaškom Tribunalu, jasno je da je Dodik podržavao bombardiranje Zagreba, između ostalog, javno izrečenim riječima na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske riječima:

Ono oko bombardovanja Zagreba, ja se slažem da trebamo tući Zagreb, ali ne smijemo to reći. Ako je to trebalo da se kaže, na onaj način se prenijeti, to je morao da bude oprez urednika koji je to pušt’o. Ako te odgovornosti ne bude danas ovdje, i ako mi baš nikoga ne utvrdimo odgovornim danas ovdje, bez obzira da li je to urednik TV ili ministar, ili predsjednik Vlade ili ostali, mi ništa danas nismo uradili osim puke konstatacije.”

Screenshot-2020-09-16-at-12.02.35.jpg

Veliki ljudi imaju trenutke slabosti :mrgreen:

Dodik je više napravio za Hrvatsku nego svi hrvatski političari zajedno u BiH. Spriječio je podizanje tužbe BiH protiv Hrvatske po pitanju pelješkog mosta, zajedno sa Rusima je sudjelovao u dogovoru oko plinofikacije rafinerije u Brodu. Red je sa se Hr oduži Dodiku. Za početak otvorit konzulat RS u Zagrebu
Полако само полако, Хрвати и Срби у Бих имају заједнички проблем.То је све,нема ту љубави.
Никада није ни било,само стратешки интерес.

Полако само полако, Хрвати и Срби у Бих имају заједнички проблем.То је све,нема ту љубави.
Никада није ни било,само стратешки интерес.

Moram primetiti da si ti jedan od retkih na ovim prostorima koji koristi "Hrvati i Srbi" , čak i najveće moderne "ustaše" koriste "Srbi i Hrvati"

1600257905585.png

KOMŠIĆ UPOZORAVA PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA: Dodik u Zagrebu sa porukom o Republici Srpskoj i Srbiji kao jednoj državi…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

1600257992215.png

Prije 4h

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16 sati, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Na Dodikovu posjetu reagirao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

- Dodik u privatnu posjetu zvaničnicima Republike Hrvatske donosi poruku koja je, ujedno, i cilj njegove politike, da entitet RS i Srbija budu jedna država - navodi Komšić i dodaje:

- Bez obzira na to kako će u Zagrebu ta poruka biti primljena, s odobravanjem ili ne, mi u Bosni i Hercegovini znamo šta nam je činiti, a u Zagrebu, kako im je volja. Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili.

Podsjetimo, sinoć je reagirao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

- Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta - kaže Džaferović.

Dodaje da je riječ o privatnoj posjeti, koju je zvanični Zagreb prihvatio ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine.

- To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti - zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

1600258136027.png

DODIKOVO PONIŽENJE U ZAGREBU: Domaćin ga neće tretirati kao člana Predsjedništva BiH nego kao "vođu bosanskih Srba"!

Vođa bosanskih Srba Milorad Dodik stiže u Zagreb kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog Predsjedništva BiH, objavio je u srijedu Ured hrvatskog predsjednika, prenosi HINA.

bake[1].jpg

Prije 3 min

Budući da u formalnom smislu ne postoji tutula “vođa bosanskih Srba”, samim tim i Dodikov sastanak u Zagrebu sa Milanovićem i Plenkovićem ima neformalni karakter i može se tretirati kao privatna posjeta koja ni na koji način ne obvezuje Predsjedništvo BiH čiji je Dodik član.

HINA piše da će s Dodikom kao "vođom bosanskih Srba" razgovarati predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Dva glavna cilja su nam stabilnost susjedne države i zaštita prava Hrvata, rekao je izvor sa Pantovčaka za HINU.

- Sugovornici su nam svi o kojima ovisi dogovor, a "Dodik nekoga predstavlja" - dodao je izvor.

Nakon što je u utorak Dodikov ured najavio kako će se on dan kasnije u Zagrebu odvojeno sastati s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem, a zatim i sa premijerom Andrejem Plenkovićem, Šefik Džaferović, koji je, ujedno, i predsjedavajući Predsjedništva BiH, objavio je na društvenim mrežama kako se ti susreti ne mogu povezivati sa Predsjedništvom BiH niti bi njihov ishod mogao imati obavezujući karakter za bilo koga u BiH, ali da bi mogao imati negativne posljedice.

- Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio službeni Zagreb ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine. To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti - napisao je Džaferović.

Uz slične ocjene, u srijedu mu se pridružio i Željko Komšić, istaknuvši kako je posebno problematično to što će Milanović i Plenković Dodika primiti samo dan nakon što je on u Banjoj Luci održao još jedan zapaljivi govor u kojem je doveo u pitanje opstanak BiH.

HINA piše da je Dodik u utorak u Banjoj Luci, obilježavajući 15. septembar kao novoutemeljeni praznik pod nazivom "Dan srpskog jedinstva", izjavio kako je ujedinjenje Republike Srpske i Srbije cilj kojeg se Srbi nikada neće odreći.

- Danas imamo dvije države, Srbiju i RS, a težnja je da budemo jedna država - kazao je tom prilikom Dodik.

Komšić je u srijedu upozorio kako je Dodik ovim još jednom potvrdio krajnji cilj svoje politike, sugerirajući kako bi se o tome moralo voditi računa i u Zagrebu.

- Bez obzira na to kako će u Zagrebu ta (Dodikova) poruka biti primljena, s odobravanjem ili ne, mi u Bosni i Hercegovini znamo što nam je činiti, a u Zagrebu, kako im je volja. Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili - izjavio je Komšić aludirajući na sastanak dvojice tadašnjih čelnika posvećen situaciji na prostoru bivše Jugoslavije.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović otkrio je danas novinarima da je dan ranije razgovarao s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem koji ga je obavijestio o dolasku Dodika u Zagreb.

- Dodik je član Predsjedništva BiH, a nije predsjedavajući. Šefik Džaferović je predsjedavajući i trenutno predstavlja BiH, a njegova politika je reformska. Bošnjaci i Hrvati žive izmješani u BiH - kazao je Izetbegović te napomenuo da je Milanović ranije pozvan u zvaničnu posjetu BiH.

Istakao je da je poziv Dodiku umjesto Džaferovića loša poruka iz Zagreba, ali i potvrda priča o nekoj novoj saradnji Hrvata i Srba, zaobilazeći Bošnjake, ne poštujući BiH i hijerarhiju.

Vidjet ćemo zaključke i da li će oni demantovati i relativizirati nešto od ovoga što sam rekao", dodao je.

Izetbegović je Milanoviću i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću poručio da je Dodikova politika destabilizirajuća, politika podjela, kočenja BiH, secenionizma, gušenja rada Vijeća ministara i Parlamenta BiH...

- Ja sam sve ovo rekao Milanoviću. On je rekao da smatra da treba o svemu razgovarati. Milanović me pozvao da dođem u Zagreb, kao i Plenković - rekao je Izetbegović.

Pogledajte prilog 764775

DODIKOVO PONIŽENJE U ZAGREBU: Domaćin ga neće tretirati kao člana Predsjedništva BiH nego kao "vođu bosanskih Srba"!
Па *еботе ви мухамеданци сте сварно ретардирани.Знаш колико Додика боли она ствар да представља БИХ у Хрватској.Он и јесте отишао као представник Срба и РС, да преговара о будућности БИХ као легитиман представник Републике Српске.Бошње све нервозније свјесне су да су постали усамљени у игри званој УНИТАРНА БИХ.

Poslednja izmena:
Možda , a možda i nije ..
Шта је поента не разумијем, знаш колико сам пута набројао народе екс Југе гдје сам почињао са Срби јер су уосталом најбројнији,па онда остали, међутим у овом контексту сам причао о Хрватима у Бих и Комшићу као лажном представнику истих.Ништа запаковано,упаковано не узбуђуј се... :D

Шта је поента не разумијем, знаш колико сам пута набројао народе екс Југе гдје сам почињао са Срби јер су уосталом најбројнији,па онда остали, међутим у овом контексту сам причао о Хрватима у Бих и Комшићу као лажном представнику истих.Ништа запаковано,упаковано не узбуђуј се... :D

Nema poente ... sve ok

Samo sam u momentima radoznalosti gledala neke ustašije i čudila se kako uvek Srbe i pridev srpski stavljaju ispred Hrvat i hrvataski i to je nekako normalno i njima i meni

Pa kada sam pročitala tvoj post , neuobičajeno mi je..

Nema poente ... sve ok

Samo sam u momentima radoznalosti gledala neke ustašije i čudila se kako uvek Srbe i pridev srpski stavljaju ispred Hrvat i hrvataski i to je nekako normalno i njima i meni

Pa kada sam pročitala tvoj post , neuobičajeno mi je..
Зашто ти је неубичајено, видиш да се чепи Хрватима као и газда му Додиг.

Ковачевић: Изетбеговић, Џаферовић и СДА исфрустрирани чињеницом да нису једини који се питају у БиХ
Бакир Изетбеговић, Шефик Џаферовић, СДА и сви остали представници политичког Сарајева данас на један најогољенији и најочигледнији начин испољавају све своје фрустрације и комплексе чињеницом да они нису једини који се питају у БиХ, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Радован Ковачевић - Фото: РТРС

Радован КовачевићФото: РТРС
- Морам јасно да им поручим да Милорад Додик и Република Српска никада неће питати ни СДА ни било кога у Сарајеву на који начин да се понашају и на који начин да воде политику. Очигледно је да су фрустрирани чињеницом, када су већ успјели да елиминишу легитимног представника Хрвата из Предсједништва БиХ, и не могу да се помире са тим да тај посао не могу ни сада нити ће икада моћи да ураде када је ријеч о Републици Српској и српском народу - истакао је Ковачевић.
Он је нагласио да Милорад Додик данас има званичне разговоре у Загребу са предсједником Хрватске Зораном Милановићем и премијером Андрејем Пленковићем и он то ради потпуно у складу са Дејтонским споразумом и Уставом БиХ.
- Чињеница је, такође, да су људи из СДА све вријеме од потписивања Дејтонског споразума радили све да у потпуности мајоризују и хрватски и српски конститутивни народ у БиХ и да од БиХ направе државу само по мјери једног народа, односно бошњачког - рекао је Ковачевић.
Он је поручио да је то нешто што сигурно никада неће успјети, јер ће у БиХ живјети равноправно три конститутивна народа са својим представницима или БиХ неће ни бити.

Додик се састао са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик борави у званичној посјети Загребу.

Милорад Додик са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем (фото:atvbl) -

Милорад Додик са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем (фото:atvbl)
Додик се прво састао са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем.
У наставку посјете српски члан Предсједништва БиХ састаће се са предсједником Хрватске Зораном Милановићем и предсједником Владе Андрејем Пленковићем.
Састанак Додика са Милановићем предвиђен је у 16.00 часова, а са Пленковићем у 17.30, најављено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Otiso da zaprosi Kolindu...
Ona je ta
Kako je Dodik podržavao raketiranje Zagreba: “Ja se slažem da trebamo tući Zagreb”
16. Septembra 2020.

Share on Facebook
Tweet on Twitter

raketiranje_zagreb_1995_dnevnohr.jpg

Autor: Radiosarajevo.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravit će danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

I dok predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović objašnjava da Dodikova posjeta i najavljeni susreti sa Milanovićem i Plenkovićem nemaju bilo kakve veze s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta, lider bosanskih Srba, poput onomad Slobodan Miloševića i Radovana Karadžića, nastoji po svaku cijenu uvući Zagreb u priču o Bosni i Hercegovini. U tome ima svesrdnu podršku lidera HDZBiH Dragana Čovića, koji mu je očito prokrčio put do Pantovčaka i zgrade na Trgu sv. Marka.
Time, nema dileme, Dodik želi ojačati svoju i poziciju Srbije u pogledu budućih odnosa na Balkanu, posebno nakon nedavnih dešavanja u Crnoj Gori.
Međutim, otvarajući prostora Dodikovim poznatim političkim manevrima, Milanović i Plenković zaboravljaju važnu činjenicu.
Dodik ne samo da je moderni nastavljač djela Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Biljane Plavšić, jučer preminulog Momčila Krajišnika, što on i ne krije, dakle nositelja jedne politike koja je razarala Vukovar, Dubrovnik, koja je okupirala trećinu Hrvatske i formirala paradržavu SAO Krajinu, već ima i sasvim konkretnu ratnu epizodu!

Naime, Zagreb je zaboravio da je Dodik javno podržavao Martićevo granatiranje Zagreba 2. i 3. maja 1995. godine, u kojem je sedmero ljudi poginulo, a 200 ranjeno, što je evidentno iz transkripata s 3. vanredne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske održane 23. i 24. maja 1995.godine pod predsjedavanjem osuđenika za ratne zločine, jučer preminulog ratnog zločinca Momčila Krajišnika.
Iz transkripta, čija je autentičnost ovjerena na haaškom Tribunalu, jasno je da je Dodik podržavao bombardiranje Zagreba, između ostalog, javno izrečenim riječima na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske riječima:

Ono oko bombardovanja Zagreba, ja se slažem da trebamo tući Zagreb, ali ne smijemo to reći. Ako je to trebalo da se kaže, na onaj način se prenijeti, to je morao da bude oprez urednika koji je to pušt’o. Ako te odgovornosti ne bude danas ovdje, i ako mi baš nikoga ne utvrdimo odgovornim danas ovdje, bez obzira da li je to urednik TV ili ministar, ili predsjednik Vlade ili ostali, mi ništa danas nismo uradili osim puke konstatacije.”

Screenshot-2020-09-16-at-12.02.35.jpg
On se slaže s time da treba tući Zagreb ali to ne smiju reći, ali rekao je?!?

Back