Очито ниси много научио од Вучића. За стање у Србији су, по мишљењу већине, криви Англоамериканци, ЕУ, Шиптари, Хрвати и домаћи издајници. Реторика је иста. Систем је исти и неће се променити никада. Ја више нисам оптимиста. Исте теме, исто стање, а унитарна смо, национална држава. Ово овде је грозно и шалтање на наше стање није вредно једног јединог живота.
Слажем се да је за БиХ додатни хендикеп то што је оптерећена националним питањем, оно је некад велики проблем и у богатим државама, попут Белгије али ја немам утисак да је нац. питање људима у БиХ од неке изузетне, примарне важности. Оно наравно тиња у њима и може да се пробуди али основна потреба је побољшање животног стандарда и мир. Када би се политичари посветили тим стварима, што се никада неће десити, а не одржавању власти свим средствима, онда би и БиХ била далеко нормалнија држава. Дакле није проблем у нац. питању, нити у држави већ у политичким елитама.
Кажеш било би мање манипулације да се разиђете? Ја кажем да не би. Само би се манипулација променила. А рат у случају распада БиХ је по мени неминован. Можда са мање људи, мањег обима али би се нашло пар десетина хиљада наелектрисаних за борбу на свим странама. Да не говоримо о томе да је БиХ ипак амерички протекторат, а да се ми Срби у Америци не котирамо најбоље.