Dodik: Tražimo način kako da mladići iz RS odsluže vojni rok u Srbiji

1731278750595.png

Dodik: Tražimo način kako da mladići iz RS odsluže vojni rok u Srbiji​

Betadanas 10:49
Dodik: Tražimo način kako da mladići iz RS odsluže vojni rok u Srbiji 1
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da bi mladići iz RS trebalo da služe vojsku u Srbiji i potom se vrate, kao i da bi zbog toga trebalo da se brže zaposle ili dobiju druge privilegije.

„Dragi mi je što je Srbija donela odluku o služenju vojnog roka i mi tražimo način kako naši momci iz Srpske da se uključe u redovno služenje vojnog roka u Srbiji. Putem određenih rešenja mi ćemo stimulisati da naši momci idu u Srbiju, odsluže vojni rok i vrate se u Srpsku“, rekao je Dodik, u intervjuu za Večernje novosti.
„Videćemo na koji način mladićima koji ovo prihvate da omogućimo brže zapošljavaje, ili druge vrste privilegija“, rekao je Dodik.

Govoreći o prilikama u Bosni i Hercegovini (BIH), rekao je da je cilj RS povratak Dejtonskom sporazumu.

„BiH neće dobiti više nijedan prenos nadležnosti. Ako se ne vratite Dejtonskom sporazumu mi odlazimo iz BiH, pa nek’ to zovu kako hoće, secesija ili nešto drugo. Izabran sam da branim interese naroda u Srpskoj“, poručio je Dodik političkim protivnicima.

https://www.danas.rs/svet/region/do...-da-mladici-iz-rs-odsluze-vojni-rok-u-srbiji/

Pored oslobadjajuće presude Dodiku i ovo bi mogao Tramp da pečatira.
Zar u tome ima nečeg lošeg?

Срби из РС већ имају држављанство Србије и право да гласају на изборима у Србији. Они су то право честито испунили на прошлим изборима и гласали за Исправну Обцију!
Bosanci ce Srbiji doci glave.

To se menja sa Trampom, možda Krle promeni ove stavove žutog dip stejta.

Duboko Krlo govori u skladu sa rečima predsednika Vučića od pre dva dana. Na proleće će se sve videti. Ako predsednik ne zaboravi šta je pričao.
Što se tiče Krleta.

Slično je sa drugarima muzičara: ovi im daju da udaraju udaraljke u bendu i onda ovi ozbiljno prolupaju", izjavio je Trifunović.

Dodik: Tražimo način kako da mladići iz RS odsluže vojni rok u Srbiji​

Betadanas 10:49
Dodik: Tražimo način kako da mladići iz RS odsluže vojni rok u Srbiji 1
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da bi mladići iz RS trebalo da služe vojsku u Srbiji i potom se vrate, kao i da bi zbog toga trebalo da se brže zaposle ili dobiju druge privilegije.

„Dragi mi je što je Srbija donela odluku o služenju vojnog roka i mi tražimo način kako naši momci iz Srpske da se uključe u redovno služenje vojnog roka u Srbiji. Putem određenih rešenja mi ćemo stimulisati da naši momci idu u Srbiju, odsluže vojni rok i vrate se u Srpsku“, rekao je Dodik, u intervjuu za Večernje novosti.
„Videćemo na koji način mladićima koji ovo prihvate da omogućimo brže zapošljavaje, ili druge vrste privilegija“, rekao je Dodik.

Govoreći o prilikama u Bosni i Hercegovini (BIH), rekao je da je cilj RS povratak Dejtonskom sporazumu.

„BiH neće dobiti više nijedan prenos nadležnosti. Ako se ne vratite Dejtonskom sporazumu mi odlazimo iz BiH, pa nek’ to zovu kako hoće, secesija ili nešto drugo. Izabran sam da branim interese naroda u Srpskoj“, poručio je Dodik političkim protivnicima.

https://www.danas.rs/svet/region/do...-da-mladici-iz-rs-odsluze-vojni-rok-u-srbiji/

Pa sa dvojnim drzavljanstvom mogu da budu obucavani u vojsci Republike Srbije. Svako ko se izjasnjava kao etnicki Srbin, ili mu bar jedan roditelj etnicki Srbin mora imati pravo na drzavljanstvo u Srbiji, makar da je rodjen na Mesecu.

Ali u Srbiji nema redovnog sluzenja vojske, makar i 6 meseci samo za neku osnovnu obuku, makar pesadijski ako ne moze specijalizovani Ves da se spremi. I posle ako treba, ako dodju vremena, brzo se odradi dodatna obuka jos neki mesec.

Ministar odbrane BiH kritikovao Dodikovu izjavu da mladići iz RS služe vojni rok u Srbiji​

Beta10.11.2024. 20:20
Ministar odbrane BiH kritikovao Dodikovu izjavu da mladići iz RS služe vojni rok u Srbiji 1
Foto: EPA-EFE/ANTON VAGANOV / POOL

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez izjavio je danas da je predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik svojom izjavom da će mladići iz RS služiti u Vojsci Srbije nastavio napade na državne institucije BiH.

„Dodik po ko zna koji put direktno napada na Oružane snage BiH. Nastavak je to njegove politike napada na državne institucije – Ustavni sud BiH, Tužilaštvo BiH, Javni rtv servis (BHRT), a posebno Oružane snage BiH i druge institucije BiH koje su simboli naše zemlje“, rekao je Helez, preneli su sarajevski mediji.
On je istakao da Dodik, agitovanjem da mladići iz RS služe vojni rok u Srbiji, krši Zakon o odbrani BiH, prema kojem je državljanima BiH, čije je prebivalište na teritoriji BiH, uključujući i one sa dvojnim državljanstvom, zabranjeno da služe vojni rok i obučavaju se u svojstvu regruta u oružanim snagama drugih država.

Na ovaj način, ocenio je Helez, Dodik čini krivično delo, zbog čega je pozvao Tužilaštvo BiH da ispita ove izjave predsednika RS.

„Ova izjava još jedan je dokaz da Milorad Dodik ili ne poznaje ustavno-pravni sistem BiH ili da se namerava upustiti u novu avanturu koja će ga ponovo odvesti na optuženičku klupu“, kazao je ministar odbrane BiH.
Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak je naveo da je prema Krivičnom zakonu BiH predviđena zatvorska kazna od osam godina zatvora za svako lice koje prekrši Zakon o odbrani BiH, koji državljanima BiH zabranjuje da služe vojni rok i obučavaju se u svojstvu regruta u oružanim snagama drugih država.
„Nikada pripadnici Oružanih snaga BiH iz srpskog naroda neće služiti vojni rok u Vojsci Srbije, oružanim snagama Rusije ili bilo kojoj drugoj vojsci na koju pretenduje Milorad Dodik i politička struktura okupljena oko njega“, rekao je Isak, prenela je regionalna N1 televizija.
Prema njegovim rečima, Oružane snage BiH su jedina legalna vojna sila u BiH, a Milorad Dodik definitivno „nije čovek koji ima kapacitet da uništi jednu od najboljih i najuspešnijih provedenih reformi u BiH“.

Isak je dodao da se s Dodikom može razgovarati jedino o uvođenju vojnog roka, ali u BiH.
„Teme o kojima nema govora su postojanost Oružanih snaga BiH i aktivnosti na prijemu BiH u NATO, na što smo se obavezali članom 84. Zakona o odbrani BiH“, kazao je Isak, podsećajući da su za Zakon o odbrani BiH u parlamentu BiH glasali i poslanici Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Mora se priznati da je ovo dobro odigrana partija šaha.
Muslimani su hteli da se napravi zajednička vojska BiH od srpske, muslimanske i hravtske komponente. I kako se o OS BiH odlučuje uz saglasnost svake komponente, srpska komponenta blikirala je SVE! I kupovinu oružja, i služenje vojnog roka i razne druge stvari. Uz to je ta vojska obavestajno izbušena zbog prisustva srpskih oficira u njoj.
Onda je krenula dodela državljanstva Srbije svima iz RS ko želi.
Bilans je da Srbi iz BiH, tj. RS mogu steknu vojnu obuku, a muslimani ne mogu. BiH, tj. muslimani jedva da imaju vojsku. Trećinu OS BiH čine Srbi lojalni Srbiji i Srpskoj a ne BiH. Pored toga, RS ima oko tridesetak ravnogorskih udruženja čiji su pripadnici uniformisani, priča se i naoružani. Plus, tu je Vojska Srbije, kao dodanta prednost Srpske u odnosu na ostatak BiH.
To je dobra pozicija za nastavak procesa ujedinjenja Srpske i Srbije, i kontrolu ostatka BiH. Ostatak BiH je Federacija BiH u kojoj srpske stranke vladaju u 3-4 opštine.

И овај је био у том фазону у славним данима ''победе'' над НАТО нападачем па сад хрче по телевизијама и дели сопствене књиге за подпалу..

Pogledajte prilog 1640614
Ово је фотоморгана! :D

Back