Додик: Тражићу да се врати надлежност за Изборни закон на ниво Српске

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
26.969

Додик: Тражићу да се врати надлежност за Изборни закон на ниво Српске​

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Источном Сарајеву амабасадора Руске Федерације у БиХ Игора Калабухова, који је захвалио на позиву да присуствује свечаном пријему поводом ступања на дужност предсједника Републике.

Додик - Калабухов - Фото: РТРС

Додик - КалабуховФото: РТРС

- Предсједник Додик истакао је да Српска цијени чињеницу да амбасада Русије и руски амбасадор са посебним уважавањем приступају обиљежавању свих важних догађаја за Републику Српску, те да се у томе огледа и добра сарадња и односи Српске и Русије - саопштено је из Кабинета предсједника Републике.
Додик је упознао руског амбасадора да је у Републици Српској у току конституисање власти, и да ће у наредном периоду бити настављене све активности које су до сада провођене.

Предсједник Републике је нагласио да ће тражити да се врати надлежност за Изборни закон БиХ на републички ниво, што ће омогућити да Република Српска путем Републичке изборне комисије спроводи локалне, као и изборе за Народну скупштину и предсједника Српске, а не Централна изборна комисија БиХ која нема право на то ни по Уставу и закону.
Предсједник Српске истакао је да је све више притисака на Републику Српску за увођење санкција Русији, као и о НАТО интеграцијама, али да Српска чврсто стоји при својим ставовима.

Он је поручио да сви Српску морају да третирају као равноправног партнера, поштујући њену уставну позицију.
Предсједник Републике Српске нагласио је да у једном дијелу БиХ покушавају кроз обиљежавање непостојећих празника да створе причу која само доприноси већим подјелама у БиХ, и да те датуме не признају ни српски ни хрватски представници.
Током састанка разговарано је и о другим актуелним темама у Републици Српској, БиХ и региону.

ВИЈЕСТИ ИЗ ИСТЕ РУБРИКЕ


https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=494703


Baja
 

ziltoid

Domaćin
Poruka
4.659
Ladno niko više ne veruje Dodikovim žvakama. Možda veruju neke pijandure koje piju pivo sedeći ispred mini-marketa na prevrnutim gajbama. Ma, ni oni mu više ne veruju. SNSD je postala socijalno-ekonomska kategorija kojoj se prilazi isključivo da bi se rešio neki lični materijalni problem odnosno radi dobijanja posla, zarade i društvene prohodnosti.
 

Top