DODIK: Srbi su bili zaluđeni jugoslavenstvom i zato su platili visoku cijenu

Moja Republika

Domaćin
Poruka
3.671
“Srpski narod je dugo ostao zaluđen idejom jugoslavenstva i zbog toga platio veliku cijenu i u ovom otadžbinskom ratu”, smatra Dodik.

Za Srbe je još rekao i da su, dok su drugi homogenizirali svoje nacije i države, branili Jugoslaviju „kao propali projekt koji se nije mogao obraniti“.

“Postali smo krivi jer na vrijeme nismo pokazali svoje nacionalne težnje.”

Živa istina ! :ok:

Sve sto nece da se srpskim zove ignorisati, staviti na margine drustva i tretirati kao obicnu manjinu u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji. Jugonostalgičare udarati mokrom čarapom po glavi da se otrezne :mrgreen: a nepopravljive će svakako pojesti vrijeme. Samo Srbi, Srpska & Srbija ! Na sve moguće načine jačati sebe a rezultati će sami doći.

Živa istina ! :ok:

Sve sto nece da se srpskim zove ignorisati, staviti na margine drustva i tretirati kao obicnu manjinu u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji. Jugonostalgičare udarati mokrom čarapom po glavi da se otrezne :mrgreen: a nepopravljive će svakako pojesti vrijeme. Samo Srbi, Srpska & Srbija ! Na sve moguće načine jačati sebe a rezultati će sami doći.

u pravu je, jugoslavija je postala grobnica srpske nacije, umalo srbi nisu doziveli totalni krah

u pravu je, jugoslavija je postala grobnica srpske nacije, umalo srbi nisu doziveli totalni krah

A odkud ti znas da nisu doziveli totalan krah? Ja tvrdim da smo doziveli totalan krah i da nema teoretske sanse da se uzdignemo kao narod svojom voljom i snagom, jer je nemamo. Istorija ljudske civilizacije jos nije zabelezila slucaj sa nekim narodom, da se posle ovolikog pada, kao sto je to doziveo srpski narod, uzdigne i stane na svoje noge. Jedino cemu mozemo da se nadamo u ovom momentu, jeste, da se dogodi cudo tj. da sam Bog resi da nas sacuva. Mi se ne mozemo sacuvati. Ono srba sto danas valja, zivi u RS a ona nema nikakve sanse da opstane u ovakvim okolnostima. U takvom je geografskom i vojnickom polozaju.

У праву је главоњица.

Ја искрено мислим све најгоре о људима који су у доба распада гурали распалу југословенску идеју. О онима који је гурају сада, двадесет година после свршеног чина, немам речи.

A odkud ti znas da nisu doziveli totalan krah? Ja tvrdim da smo doziveli totalan krah i da nema teoretske sanse da se uzdignemo kao narod svojom voljom i snagom, jer je nemamo. Istorija ljudske civilizacije jos nije zabelezila slucaj sa nekim narodom, da se posle ovolikog pada, kao sto je to doziveo srpski narod, uzdigne i stane na svoje noge. Jedino cemu mozemo da se nadamo u ovom momentu, jeste, da se dogodi cudo tj. da sam Bog resi da nas sacuva. Mi se ne mozemo sacuvati. Ono srba sto danas valja, zivi u RS a ona nema nikakve sanse da opstane u ovakvim okolnostima. U takvom je geografskom i vojnickom polozaju.

nemoj bre toliko da mracis. jesmo potonuli na svim poljima, ali sto nas ne ubi to nas ojaca. nama samo treba neko kao dodik i resen posao. :)

Србија је и данас пуна оних који верују да ће се кошмар завршити и да ћемо се сутра пробудити у некој новој Југославији, у Србији је јако пуно тога чак подређено тој идеји, почев од језика и писма, па до разноразних агенција за поморство итд...

Срби из РС и Крајине су махом доживели довољно да би им дошло из дупета у главу и сад су ватрени антикомунисти и антијугословени. Савле у Павла, шта рећи. То је једна од најкориснијих промена произашлих из ових ратова.

Још само да их стигну многе будалине из Београда и Србије и на коњу смо.

Срби из РС и Крајине су махом доживели довољно да би им дошло из дупета у главу и сад су ватрени антикомунисти и антијугословени. Савле у Павла, шта рећи. То је једна од најкориснијих промена произашлих из ових ратова.

slazem se, srbima iz srpske je doslo iz dupeta u glavu, treba samo da ih pratimo

Дакст,не вреди ту много никакво праћење,мора то сопственим искуством да се досегне.
Срби изван Србије сду то схватили на најтежи могући начин као и Срби на окупираном КиМ.Оно што Срби у Србији тешко схватају је наша позиција у овом тренутку.Потреба за консолидовањем државе Србије има много већу тежину,сада кад је толико Срба изван матице.Заношења неким југоносталгичним идејама нису никаква сентиментална осећања него континуирана активност срских душмана.Знају они која судбина чека Србе ако успеју да довољно ослабе или,не дај Боже,још више расцепкају срску државу.

Да макар и Србија има свог Додика :ok:

Doda se po unutrasnjoj i ekonomskoj politici ni po cemu ne razlikuje od ovih nasih lopuza sa ove strane Drine, ali svaka mu cast sto uvrce usi kojekakvim psihoticnim pojavama.ba, rusivsi njihove snove kao kule od karata i s pravom tretirajuci njihove kvazi zastave kao stoljnjake.

Poslednja izmena:
neće ljudi da ukapiraju ni posle toliko godina

Jasno je da je jugoslavija srusena od stranih faktora i Vladara Iz Senke, jer se nista na ovoj planeti ne dogadja spontano ili u reziji lokalnih divljaka, kamoli urusavanje jedne drzave.

Ali konkretno,urusavanje ove drzave kao i njeno formiranje je za srpski narod bila katastrofa biblijskih razmera.

Pa nisu baš svi antikomunisti... :per:

Back