Додик приредио коктел поводом победе Трампа; Република Српска слави

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
29.689

Додик приредио коктел поводом победе Трампа; Република Српска слави​

БАЊАЛУКА/САРАЈЕВО – Република Српска слави историјску победу и повратак у Белу кућу Доналда Трампа, који је прогласио изборну победу на председничким изборима у Америци. Велики број грађана овим поводом окупио се испред Палате Републике у Бањалуци, а председник Републике Српске Милорад Додик приредио је коктел. Додик је поводом победе Трампа рекао да је за Српску данашњи дан веома важан и да допринела да америчка застава поново буде у Палати.

С друге стране у Сарајеву бивши бх. дипломата Мирза Хајрић упозорава да „са зебњом треба пратити именовања у Белој кући”.

Обрад Кесић: Кључне земље ЕУ незадовољне Трамповом победом, упитна…

„Ово је и наша победа. Ово значи да ћемо и ми у Српској имати бар мало више шанси да са становишта наших интереса можемо да допремо до центара моћи одлучивања”, рекао је Додик на коктелу у Палати поводом Трампове победе.  Истакао је да је Република Српска желела да Трамп победи и да се то и десило.

„Ову победу некако рачунам као и све наше победе до сада. Досадашња администрација је била неправедна према нама, била је у дисфункцији, а сада очекујемо да ће они на челу са Трампом, свакао бити објективнија”, навео је Додик.

Додао је да Српска има искуство од његовог првог мандата и верује да ће наћи начина да допре до важних људи у администрацији.

Додик: „И ми са западног Балкана очекујемо рационални приступ”​

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је на коктелу у Палати Републике да је српско гласачко тело чврсто стајало иза Трампа, те да је Републиканска партија освојила сјајне резултате и показала да је овај покрет под којим су водили кампању дао одличан резултат.

"И ми са западног Балкана очекујемо рационални приступ. Срби су за Трампа. Они су одрадили велики посао, јер су препознали све оне претње с којима смо ми морали да живимо у протеклом периоду.

Препознали су једног рационалнијег лидера, односно администрацију, која ће на другачији начин посматрати и свет. Ово је велики успех, мислим да смо из тог разлога свесни важности ових избора - навела је Цвијановић и поновила да је српско гласачко тело било уз Трампа.

"Срби за Трампа" је била позната и препозната кампања која се водила у Америци, рекла је Цвијановић и додала:"Не треба да се мешамо, тако су нас учили западњаци, у оно што су избори негде, али сви се мешају данас у изборе и преферирају одређене кандидате.

Ми смо на својој кожи осетили како то изгледа и са пуним правом можемо да кажемо да је српско гласачко тело чврсто стајало уз Трампа који је савладао толике изазове на личном плану, од покушаја убиства, суђења и разних смицалица, а ипак освојио спектакуларну победу", рекла је Цвијановић. Додик и Цвијановић су, за сада, једини званичници Српске и БиХ који су честитали Трампу изборну победу, преноси Танјуг.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...-povodom-pobede-Trampa-Republika-Srpska-slavi
--------------------------------
Jedna polovina bivše SRBiH slavi dok druga tuguje i očajava.
Ovo je velika pobeda i za predsednika Republike Milorada Dodika :super:

d4746000-4278-11ef-9e1c-3b4a473456a6.jpgstg072724dapc.jpgicegif-1775.gif

Милорад Додик

@MiloradDodik
Пошто америчка амбасада у Сарајеву није организовала славље поводом побједе
@realDonaldTrump
, онда сам организовао ја као Предсједник Републике Српске.

Što tu Bumbar slavi?
Hoće li Trump skinuti sankcije prema njemu? - Ne!
Hoće li trump skinuti sankcije prema tvrtkama s kojim je on rodbinski upetljan? - Ne.
Hoće li trump podržati ruskog špijuna? - Ne!
Hoće li trump raditi na odcjepljenju RS.? - Ne!

Što tu Bumbar slavi?
Hoće li Trump skinuti sankcije prema njemu? - Ne!
Hoće li trump skinuti sankcije prema tvrtkama s kojim je on rodbinski upetljan? - Ne.
Hoće li trump podržati ruskog špijuna? - Ne!
Hoće li trump raditi na odcjepljenju RS.? - Ne!
Ništa ti ne brini:mazi:

Back