Додик поново у Тужилаштву БиХ

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
25.422

Додик поново у Тужилаштву БиХ​

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поново је данас био у Тужилаштву БиХ гдје је дао изјаву у вези са куповином некретнине у Београду.

Милорад Додик - Фото: РТРС

Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је већ једном дао изјаву у Тужилаштву у вези куповине поменуте некретнине.
Додик је тада рекао да је у питању политички процес, под директним упливом и подршком страних амбасада.

Он је истакао да су Тужилаштво БиХ и Суд БиХ неуставна категорија, али да ће се сваки пут када се предмет односи на њега увијек одазвати.
- У потпуности негирам све. Предочено ми је нешто од прије 11 година са погрешном премисом. Истинита је чињеница да сам 2007. године закључио уговор о кредиту са Павловић банком од 1,4 милион КМ - рекао је Додик додајући да кредит отплаћује и данас.
Он је рекао да је имао и два стана у Београду које је продао и које је дјелимично искористио за отплату кредита.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=468365


Pokusavaju da sruse Baju na sve nacine.
Poruka je automatski spojena:

Додик након исказа у Тужилаштву: Политички мотивисан процес (ВИДЕО)​

Није случајно да се прича у вези са мојим кредитом у Павловић банци потеже у изборној години, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, након изјаве у Тужилаштву БиХ.

Милорад Додик - Фото: РТРС

Милорад ДодикФото: РТРС
- Нека подигну оптужницу, па да идемо на суд. Ово је политички мотивисан процес - рекао је Додик.
Нагласио је да је негирао оптужбе и предочио доказе који су од њега тражени и на тај начин отклонио све сумње, које од почетка овог процеса трају.
- Банка је дужна да чува документацију пет година након отплате кредита, а тај кредит је отплаћен новим кредитом из 2008. године. Тако да је прошла обавеза да банка чува документа и архив – рекао је Додик.
Истакао је да је он предочио своје оригиналне уговоре.

- Влада Републике Српске није била гарант, нити отплаћује кредит. Био сам запослен у Влади Републике Српске и тражено је само да покажем колика ми је плата. Трећа ствар је била везана за нека лица у банци, добијао сам закупнине за годину дана унапријед на рачун у Павловић банци. Павловић банка је да би наплатила камате од тог мог новца од закупнине наплаћивала отплату кредита - рекао је Додик.
Савјетник српског члана Предсједништва Милан Тегелтија подсјећа да приликом претреса Павловић банке 2017. године истражиоци нису могли да нађу Уговор који је престао да важи 2008. године када је Додик репрограмирао кредит. А Уговор из 2008. године банка је уништила након протока законског периода од пет година.
Ипак, Додик је приложио свој Уговор чиме је отклоњена свака врста инкциминације, сматра- Уколико имају професионалног интегритета сигурана сам да ниједан тужилац не би дозволио да подигне оптужницу .Очито је да се ради о политичком настојању политичких проптиовника годпиосина Додика да путем Тужилаштва издејствују нека понашања у политичком животу штон сам сигуран да неће успјети - рекао је Тегелтија.
 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
25.422

Dodik nakon što je u Tužilaštvu ispitan u svojstvu osumnjičenog: Neka podignu optužnicu, pa da idemo na sud!​

Nakon što je dao izjavu medijima, poručio je novinarima „eto jeste li vidjeli kako mogu biti fin“
E. T.prije 1 dan

AVAZ NA LICU MJESTA Dodik nakon što je u Tužilaštvu ispitan u svojstvu osumnjičenog: Neka podignu optužnicu, pa da idemo na sud!​
Nakon sat i po ispitivanja u Tužilaštvu BiH Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, je napustio ovu instituciju. On je ispitan zbog afere "Pavlović banka" i sporne kupovine na Dedinju.
Nakon napuštanja Tužilaštva, Dodik je dao izjavu novinarima koji su čekali ispred Tužilaštva.
- Neka podignu optužnicu, pa da idemo na sud. Ovu priču uvijek nekako pokrenu nekoliko mjeseci pred izbore. Ovo je politički motivisan proces - rekao je Dodik, te dodao:
- U nastavku ove priče predočili smo im dokaze vezano za navodnu inkriminaciju, koju su u Tužilaštvu našli u tome. Dakle, oni tvrde da nema ugovora iz 2007. godine, pošto je banka dužna da čuva dokumentaciju pet godina nakon otplate kredita, a taj kredit je otplaćen novim kreditom iz 2008. godine. Tako da je prošla obaveza da banka čuva dokumente i arhiv.

Predočio originalni ugovor​

Istakao je da u svojoj dokumentaciji ima originalni ugovor koji je priložio, te da je otklonio tu vrstu inkriminacije.
- U svakom slučaju, ja u svojoj dokumentaciji imam originalni ugovor, koji sam u uvjerenoj kopiji, kako to zakon nalaže, priložio, predočio i dao i zato mislim da je otklonjena ta vrsta inkriminacije, koja od početka traje i neko je dokazuje. Naravno, zbog istrage vam neću to sada pokazati, ali kada bude to vrijeme da se može to da pokaže veoma sam zainteresovan da to pokažem.
Druga priča je navodno pečat. Ja sam u to vrijeme bio uposlenik Vlade RS i oni su samo ovjeravali dokumente o tome da sam ja tome uposlenik i o tome kolika mi je plaća, jer je to traženo za sam kredit i ništa više. Vlada niti je bila garant, niti je bila jamac, niti otplaćuje kredit, niti bilo kakvu obavezu nema.

Dodik: Uvijek ću se pojaviti
camera.svg
1/3
zoom.svg

Dodik: Uvijek ću se pojavitiFOTO: E. TRAKO


Neki su od toga pokušali da naprave priču.
Treća stvar je vezana za neka lica u banci. Ja sam dobijao ta sredstva unaprijed za cijelu godinu, najčešće u februaru. I čitav iznos sam prebacivao u Pavlović banku, a banka da bi od mene naplatila kamatu, i u martu i svim ostalim mjesecima, to skidala sa mog računa i mjesečno uplaćivala kao otplatu.
Sva stvar je bila u tome. To je njima predočeno u onom što su oni nama prošli put naveli. Mislim da im je sve pred očima. Ja sam svoje rekao, ovo je politički motiviran proces, koji predugo traje i u njemu nema nikakve povrede zakona - istakao je lider SNSD-a.


Nemam ništa protiv da se ponovo pojavim​

Dodik je rekao kako će uvijek biti onih koji će u nečemu nešto tražiti.
- Rekao sam da ovaj Sud i ovo Tužilaštvo nemaju ustavnu poziciju po Ustavu BiH i ne mogu postojati. Oni time nisu ni legitimni ni legalni. To sam rekao javno, ali preuzeo sam obavezu da dođem ako imaju slučajeve u vezi mene. Uvijek ću se pojaviti i iz tog sam razloga ovdje.
Danas sam dao izjavu, nije problem ni da sam osumnjičen. Ono što su oni naveli u zapisniku prošli put sve je precizno odgovoreno, ako misle proširivati neka proširuju.
Nemam ništa protiv da se ponovo pojavim, spreman sam uvijek da dođem i da dam izjavu, a oni neka odluče šta hoće. Ovo je pokrenuto nekoliko mjeseci pred izbore, a nakon Eskobarovih zahtijeva da se po svaku cijenu pretrese i pokuša staviti stavke na teret.

Prije rata imao sedam stanova u Beogradu​

Lider SNSD-a pita zašto se ovo nije desilo prošle godine.
- Zašto se ovo nije desilo prošle godine, stalno se o ovome priča, od 2007. godine. Njima ovo treba da se mrcvarimo na ovom pitanju. Ako sada ne bude ništa i zatvori se, čuvat će se do idućih izbora i ponovo će otvoriti pred nove izbore, nije to ništa novo. Korupcija je stvar percepcije. Ne tvrdim da u društvu nema elemenata koruptivnih aktivnosti, ali u mom slučaju nema - dodao je Dodik.
Naveo je da je od 1988. godine imao privatno preduzeteće koje je radilo velike poslove, te da je pred sami rat imalo prihoda 31 do 33 miliona maraka.
- To je danas kao da imate 500 miliona maraka. Prije rata sam imao sedam stanova u Beogradu. Dva sam prodao prije dvije-tri godine da bih izmirio obaveze za ovu nekretninu i nešto sam pomagao kćerki da otplati svoj stan i to je sve. Postoje dokazi, postoje papiri i sve. Nek me optuže pa da idemo na sud ili neka kažu da nema elemenata. Ovakvo mrcvarenje nema nikakvog smisla - poručio je Dodik.
Nakon što je dao izjavu medijima, okupljenim novinarima je poručio "eto jeste li vidjeli kako mogu biti fin".Podsjećamo, Tužilaštvo istražuje kako je Dodik kupio vilu na Dedinju u Beogradu daleke 2007. godine. On je počeo s davanjem iskaza prošle sedmice, ali je, kako smo i objavili zatražio odgodu kako bi se pripremio.
Lider SNSD-a je ovu vilu u naselju Dedinje kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 eura.


 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.