Dodik: Pisao sam Putinu i Lavrovu, upoznao sam ih s kršenjem pravila

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
25.390

Dodik: Pisao sam Putinu i Lavrovu, upoznao sam ih s kršenjem pravila​

VIJESTI Autor:N1 BiH07. apr. 202214:23 > 14:25
Podijeli:
1649334073-dodddik-750x563.jpg
Izvor: N1
"Dejtonski sporazum je prekršen na nizu primjera i stavki, ali očigledno je da neke zemlje smatraju da samo ono što njima odgovara mogu dati legitimitet. Pisao sam Generalnom sekretaru UN, predsjedniku generalne skupštine UN i dostavio pismo određenom broju ambasadora važnih za Dejtonski sporazum. Pisao sam Putinu i Lavrovu i upoznao ih sa kršenjem ovih pravila", kazao je na dašnjoj konferenciji za medije član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Jedini organ zadužen za provođenje spoljne politike je Predsjedništvo, bez odluke Predsjedništva nije moguće saopćiti bilo kakav stav a vidimo da u posljednje vrijeme gospoda to permanentno čini i radi i tako dovodi u pitanje ustavni poredak ove zemlje i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma”, kazao je Dodik.
Dodik dodaje da njemačke vojne snage nisu dobrodošle u BiH.
“Zanimljivo je da su mnogi veoma ostrašćeni u Bundestagu u napadima na RS i njene političare. Ista ona Njemačka koja je 1941. godine poslala Nijemce koji su asistirali Ustašama da pobiju milion ljudi na ovim prostorima, sada najavljuje da će ovdje doći njihove oružane snage. Njihove oružane snage ovdje ne trebaju, nisu dobrodošle i ne mogu ovdje doći bez odluke Predsjedništva BiH. Ni u kojem aranžmanu ne mogu doći ovdje bez odluke Predsjedništva”, kazao je.
"Pisao sam gen. sek, određenom broju ambasadora, Putinu, Lavrovu i upoznao ih sa kršenjem pravila", kaže Dodik. Bez odluka Predsjedništva nije moguće saopštiti bilo kakav stav, tvrdi i dodaje, zanimljivo je da su i u Bundestagu mnogi ostrašćeni protiv Republike Srpske. @N1infoSA pic.twitter.com/vTVxX2GlI8
— Mladen Vujinović (@M_Vujinovic) April 7, 2022
“Pogriješio sam što sam se usaglasio da se ovdje prouži mandat misije ALTEA. Svaki dan ovdje paradiraju bespotrebno i pokušavaju unijeti određeni nemir ili disciplinu. Samo prije nekoliko mjeseci i sedmica komandant ALTEA-a je rekao da nema ugrožavanja mira u BiH. Sada vidimo njihove akcije i ne mogu drukčije da zaključim da to rade zajedno sa muslimanima. Nisu učinili ništa da objasne našim ljudima dobronamjernost svoje misije, nego demonstriraju svoju moć i snagu”.
"Vidim sada da sam pogriješio kada sam glasao da se da saglasnost za misiju Altea u Bosni i Hercegovini", tvrdu Dodik. Paradiranjem naziva kretanje vojnika iz misije. Podsjeća da je general Wessely izjavio kako ne postoji prijetnja po sigurno i stabilno okruženje u BiH. @N1infoSA pic.twitter.com/uJwYoTOF1f
— Mladen Vujinović (@M_Vujinovic) April 7, 2022
Dodaje da u posljednje vrijeme Izetbetgović šalje poruke o aparthejdu.
“Poruke ovih dana najbolje šalje Bakir Izetbegović, vidjeli ste da kaže da je Dejtonski sporazum omogućio aparthejd. Ja mislim da je aparthejd u FBiH što se tiče Srba, u RS ima 16 pošto Bošnjaka/muslimana koji su popisani u RS. Vidimo kako žive Srbi u FBiH, veoma smo za to zabrinuti. U Mostaru od 600 zaposlenih u javnim institucijama ima samo sedam Srba”.

https://ba.n1info.com/vijesti/dodik-pisao-sam-putinu-i-lavrovu-upoznao-sam-ih-s-krsenjem-pravila/


Ovim Dodara zove Rusa da posalje svoje trupe na Manjacu
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.