Dodik osuđen na godinu dana zatvora! Predsednik RS dobio i šest godina zabrane bavljenja politikom

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U svakoj državi na svijetu živi pored većinskih naroda i skupine naroda iz susjednih država. Šta misliš kada bih svaki narod od toliko njih izrazio želju da zivi u "svojoim matičnim " državama.
Tipično razmišljanje 90% novoproklamovanih "Bošnjaka". Sve bi za sebe 😅
Kakvih bre "naroda iz susjednih država"??? Bosnu i Hercegovinu su stvorili hrišćani..raznih vJera !
To što vas je aljek karađorđerđević pomilovao i ostavio vam turske tapije u amanet i tito, na avoju, vam poklonio državu ne znači da imate tapiju na celu BiH.
To "većinski" i "susjedi" te odaje do kraja..a i polupismen si i po novom arapsko-bošnjačkom pravopisu.
BiH su stvorili hrišćani, raznih vJera a tvojevJerci su je samo unazađivali.
Ne pali treću vatru, već su vam dvIJe oko vas.
Ajd razguli..idi klanjaj sa tvojom arapskom braćom..Ramazan počinje uskoro.

Poslednja izmena:

Počela “primjena” Dodikovih zakona: SIPA privremeno obustavila aktivnosti u Republici Srpskoj, MUP RS odbio provesti dvije naredbe Tužilaštva BiH!​

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) privremeno je obustavila svoje aktivnosti na području Republike Srpske, saznaje Istraga iz više izvora u SIPA-i.

U SIPA-i ne postoji zvaničan akt kojim je to naređeno, ali je direktor SIPA-e, Darko Ćulum, pod pritiskom vlasti iz Republike Srpske naredio svojim podređenim da “privremeno obustave” sve aktivnosti na području Republike Srpske. Naređeno je da SIPA može samo “obavještajno” djelovati na području RS, ali da nikakve konkretnije akcije ne može obavljati do sredine naredne sedmice kada će biti donesena konačna odluka o daljim aktivnostima.

Prema informacijama Istrage, danas je i MUP Republike Srpske odbio provesti dvije naredbe Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Osim toga, MUP RS nije želio dostaviti SIPA-i izvod iz kazneno-operativne evidencije za dvije osobe iz Banje Luke koje su uhapšene zbog prijetnje državnoj sutkinji Seni Uzunović.

SIPA je, podsjećamo, u četvrtak navečer u Banjoj Luci uhapsila Marka Plavšića i Ljubana Vukovića zbog prijetnji sutkinji koja je osudila predsjednika RS Milorada Dodika. Na to je reagirao i sam Dodik.

“Kako je moguće da naši ljudi u SIPA-i ne vide o čemu se ovdje radi? Mi samo čekamo da legalno to završimo i to će biti završeno, SIPA ovdje neće djelovati. Kako ste onda mogli dvojicu ljudi da pošaljete u Sarajevo? Sram vas bilo. I vi nam onda pričate ovdje kako ste vi patriote. Niste nikakve patriote. Zbog jedne video objave, oni šalju dvojicu naših momaka da ih tamo maltretiraju po Sarajevu”, kazao je Dodik.

Nakon toga, direktor SIPA-e Darko Ćulum je pozvan u Banju Luku na sastanak sa čelnicima MUP-a RS. Ćulum se opirao da izda pismenu naredbu da se pripadnicima SIPA-e zabranjuje rad na području RS. Međutim, kako bi smanjio pritisak, Ćulum je obavijestio načelnike svih odjeljenja u SIPA-i i saopćio im da do srijede prekinu veći dio aktivnosti u Republici Srpskoj, te je naređeno da se prekine operativna saradnja sa MUP-om RS.

Podsjećamo, Narodna skupština RS u četvrtak je izglasala Zakon o neprimjenjivanju zakona i zabrani djelovanja pojedinih institucija BiH na području RS.

“Ovim zakonom propisuje se neprimjenjivanje i neizvršavanje zakona i zabrana djelovanja vanustavnih institucija BiH na teritoriji Republike Srpske. Zakon o Sudu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, br. 49/09, 74/09 i 97/09) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske. Zakon o Tužilaštvu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, br. 42/03, 3/03, 37/03, 42/03, 9/04, 35/04, 61/04 i 97/09) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske.Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, br. 25/04, 93/05, 48/07, 63/23, 9/24 i 50/24) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske. Zakon o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu („Službeni glasnik BiH”, br. 27/04, 63/04, 35/05, 49/09 i 40/12) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske”, navedeno je u Zakonu koji je usvojen u NSRS.

Sve je ovo uslijedilo nakon što je Sud BiH osudio Dodika na godinu zatvora i šest godina zabrane obavljanja dužnost zbog neprovođenja odluka OHR-a.

Додик је рекао да се редовно, сваке седмице или 15 дана, одржава такав колегијум, да ће се то десити и сутра, са малом разликом што ће присуствовати он и Цвијановићева.

- Посебно ћемо им рећи да уђу у структуре и подручје гдје живе Бошњаци и да их увјере да смо спремни да бранимо њихову безбједност. И да ниједном Бошњаку, муслиману, неће фалити длака с главе, и да сваки Србин који покуша и реторички или на било који начин да угрози њихову стабилност или сигурност, имаће проблем с нашом полицијом - нагласио је Додик.

Можеш ли навести још неку државу у којој живе заклети непријатељи који се кољу већ шест стотина година?
Својатате ту Босну а нисте је ни стварали, ни ослобађали, фактички сте остатак окупационе војне силе, која терорише
браниоце већ шест стотина година.

Колективна меморија?
Мени више личи на колективну шизофренију.
Чудо нису убацили хришћанску литургију у документарац.
Сцена причешћа Стефана Томашевића и витезова пред пад Јајца, такође фали у 'документарцу'.

Sta je konkretno podmuklo?

Ako koristis tako pakosnu rec, molim te, precizno objasni sebe.

Zasto je Ratko Mladic na mojim fasadama?
Zasto smo prinudjeni da zivimo pored grafita o zlocinu u BiH i to o zlocinu pocinjenom pre trideset godina?

Ocigledno je da mi to ne zelimo i zato koliko oni crtaju, toliko mi saramo cvece preko njegovog lika.
Morate razumeti da svako ima pravo da se oseca kao Srbin bez da mu neko sara grad i kvart krvnicima.

Zasto RS primorava Srbiju da se zrtvuje za njene interese? Dodik nije moj interes, neka se brani sam.
Ako neko zeli da deci bude uzor Mladic i da mu ista celivaju murale po gradu, ja sam duzna toj deci da podignem glas.

Sta je tu konretno podmuklo?
Bila bih podmukla da radim iza ledja, sto ja ne cinim vec vrlo direktno govorim u lice da je moj posao Srbija, a ne Velika Srbija i da imam isuvise svojih briga oko granica sa Kosovom (oko problema koji mozda ne bih ni imala da se nisam gurala u druge ratove) te da nemam luksuz da se bavim tudjim drzavama.

I da moj grad ne sme biti nasaran ratnim zlocincima i slovom Z.
I to svoje pravo cu braniti zauvek i to vrlo glasno, kao sto cu braniti pravo na kulturu, skolu, parkove i cist vazduh.

Čovjek 100% u pravu, slušala sam ga i vjerujem da ljudima iz Istočnog Sa nije jednostavno doći na posao u Sarajevo. Zastrašivanje uzima maha. Ja srećom ne moram ići u RS a inače idem redovno u Istočno Sa, sad ne bih da mi dijamante daju :)
Ebeno je kad ti egzistencija zavisi od drugog entiteta u danima ovog ludila jer na svakoj strani budala ima. Nažalost.
Nadam se da će ova kriza brzo proći.

Zasto smo prinudjeni da zivimo pored grafita o zlocinu u BiH i to o zlocinu pocinjenom pre trideset godina?

Ocigledno je da mi to ne zelimo i zato koliko oni crtaju, toliko mi saramo cvece preko njegovog lika.
Morate razumeti da svako ima pravo da se oseca kao Srbin bez da mu neko sara grad i kvart krvnicima.

Zasto RS primorava Srbiju da se zrtvuje za njene interese? Dodik nije moj interes, neka se brani sam.
Ako neko zeli da deci bude uzor Mladic i da mu ista celivaju murale po gradu, ja sam duzna toj deci da podignem glas.

Bila bih podmukla da radim iza ledja, sto ja ne cinim vec vrlo direktno govorim u lice da je moj posao Srbija, a ne Velika Srbija i da imam isuvise svojih briga oko granica sa Kosovom (oko problema koji mozda ne bih ni imala da se nisam gurala u druge ratove) te da nemam luksuz da se bavim tudjim drzavama.

I to svoje pravo cu braniti zauvek i to vrlo glasno, kao sto cu braniti pravo na kulturu, skolu, parkove i cist vazduh.
Pošteno....

Zbog takvih poput tebe ja volim Srbiju. Sreća puno vas je! :)

Da li će psiholozi i psihijatri uBosni da reaguju i trajno smeste Ronhila u neku instituciju zatvorenog tipa?

Dodik: Srbi koji ostanu da rade u zajedničkim institucijama BIH biće proglašeni izdajnicima​

Nažalost ! Psiholozi i Psihijatri su najuspješniji doktori....njihovi pacijenti vladaju svijetom.......

Da li će psiholozi i psihijatri uBosni da reaguju i trajno smeste Ronhila u neku instituciju zatvorenog tipa?

Dodik: Srbi koji ostanu da rade u zajedničkim institucijama BIH biće proglašeni izdajnicima​

Interesantno da dezerter i ratni profiter proglašava nekoga izdajnikom .

Koji bre dijalog? Čovek negde radi pošteno, hrani porodicu i on je za ovo govedo izdajnik? I ti na savetovanje sa nekim stručnim licem.
Te pare koje dobija daje Republika Srpska i nije pošteno ako radi protivno interesima Republike Srpske.

Hajde sada ovo gore pročitaj nekoliko puta da bi ti bilo jasnije i ponavljaj naglas dok budeš čitao.

Te pare koje dobija daje Republika Srpska i nije pošteno ako radi protivno interesima Republike Srpske.

Hajde sada ovo gore pročitaj nekoliko puta da bi ti bilo jasnije i ponavljaj naglas dok budeš čitao.
Dodik nije Republika Srpska.

Vi koji podržavate Dodika ,radite protiv interesa RS.

Јесте ли ви стварно озбиљни са овим?
Све ја схватам, да покушавате да изградите неки идентитет, да дате контекст, да створите везу са територијама које својатате како бисте имали легитимитет, али то једноставно не иде тако, не може се то урадити измишљотинама, прекрајањем и фабриковањем историје и чињеница. Треба бити реалан, отворен према истини и историјским чињеницама, па на тај начин представити себе, јер је у најмању руку неозбиљно и смијешно радити то на начин на који радите, док истовремено покушавате негирати и маргинализовати оне чији је континутет очигледан.
У којем погледу овај лик са клипа који си поставио може имати везе са средњевјековним витезом из Босне кад не може ни духовно, ни културолошки, ни традицијски?
https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Стефан_Томашевић

Da smo zaista zeleli da se pokajemo za te sulude ratove, za bezumnost ubijanja usred Evrope, za klanje nozevima, za logore i silovanja, nikada nismo ni smeli da cekamo Hag.

Nijedan od tri naroda nije smeo da ceka.

Svima njima smo morali sami da sudimo.
Samo smo tako imali sansu da zasluzimo postovanje.
I sada bi taj rat boravio u mucnoj proslosti, ne bi bio ziv na fasadama i u srcima polupismenih i koristoljubivih.

Dodik i Vucic su secikese i oni su uvreda za sve Srbe. Takodje su obojica posledica ratova i opste propasti. U normalnim okolnostima oni nikada ne bi ni bili predsednici.
I vreme im je da se povuku. Da oslobode ovaj narod, sa ove ili one strane Drine.
Vreme je da se stavi tacka na '90-e.
a bakir ?

takvo razmisljanje u srba nema , kao i ono odobravanje saranja grafita nasem junaku general ratku , osim na internetu kod toboz ''srba'' :mazi:

svi mi SRBI to odlicno znamo u srbiji.

a dje ti je bakir u toj prici ?

dok naser oric nije koljac vec se pevaju njegove pesme ko na bozic u rkavice dodje mene bole patka kao i vecin usrba sta takvi kao ti misle....

Јесте ли ви стварно озбиљни са овим?
Све ја схватам, да покушавате да изградите неки идентитет, да дате контекст, да створите везу са територијама које својатате како бисте имали легитимитет, али то једноставно не иде тако, не може се то урадити измишљотинама, прекрајањем и фабриковањем историје и чињеница. Треба бити реалан, отворен према истини и историјским чињеницама, па на тај начин представити себе, јер је у најмању руку неозбиљно и смијешно радити то на начин на који радите, док истовремено покушавате негирати и маргинализовати оне чији је континутет очигледан.
У којем погледу овај лик са клипа који си поставио може имати везе са средњевјековним витезом из Босне кад не може ни духовно, ни културолошки, ни традицијски?
https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Стефан_Томашевић
Mogao bi taj lik da se poveže sa vitezom iz Bosne ali ne na način na koji to pokušavaju. To je veći problem jer se onda fabrikuje i falsifikuje, mjenja i podmeće.
Usred Sarajeva je napravljen spomenik hrišćanskom kralju ali bez krsta na štitu koji je imao, tj. na grbu kraljevine i bez oznake pisma koje je, doduše danas modifikovano, koristio.

To je krađa.

Pade Srpska, Mile nije mogao da je sacuva. :sad2:

Građani iskoristili dan za kupovinu u Istočnom Sarajevu, zabilježene velike gužve u trgovačkim centrima​

1740834577-Guzve-750x472.jpg

Back