Quantcast

Dodik: Nikakav dokument koji prejudicira NATO nije usvojen

Poruka
18.145
Dodik: Nikakav dokument koji prejudicira NATO nije usvojen

S. M. | 19. novembar 2019. 18:27 | Komentara: 0

Čak se otvoreno u tok dokumentu kaže da su u pitanju reforme i da one ne prejudiciraju članstvo, naveo je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik


 Milorad Dodik Foto Tanjug/ Sava Radovanović

Milorad Dodik Foto Tanjug/ Sava Radovanović


Srodne vesti


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je, u utorak, osvrćući se na imenovanje Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Saveta ministara i usvajanje Programa reformi BiH, da nikakav dokument koji prejudicira članstvo u NATO nije usvojen.

-Čak se otvoreno u tok dokumentu kaže da su u pitanju reforme i da one ne prejudiciraju članstvo. Piše da je za svako kretanje prema članstvu u NATO potrebna nova odluka Predsedništva BiH i PS BiH i da će se odluke donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti na nivou BiH”, naglasio je Dodik.

Pročitajte još - Vučić čestitao Dodiku na postignutom kompromisu u BiH

Istakao je da razume SDS i PDP.

-Mislim da bi trebalo da prestanu da se ljute. Vidim da su besni. Razumem to, jer su dugo sedili neopravdano na mestima u organima vlasti na nivou BiH. Ovim se ruši njihova privilegija da rade mnogo toga što nije u skladu sa stavovima NSRS”, istakao je on.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...v-dokument-koji-prejudicira-NATO-nije-usvojen


Formirana vlast u BIH. Dodara izdominirao. Opet
 
Poruka
18.145
Ковачевић: Програм реформи БиХ - успјех Српске

Програм реформи БиХ, који је усвојен на данашњој ванредној сједници Предсједништва БиХ, представља први документ од 2005. године који је усвојен на званичном нивоу а да не тежи нити прејудицира да БиХ постане чланице НАТО савеза, што се може сматрати великим успјехом Републике Српске, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
- Предсједништво БиХ је усвојило Програм реформи БиХ, а не Годишњи национални програм /АНП/. Тај документ нити је усвојен, нити је договорено да ће бити усвојен. Чланови Предсједништва БиХ договорили су да ће Програм реформи дан послије именовања Савјета министара у Представничком дому бити послан у Брисел. Он не предвиђа чланство у НАТО и не може се сматрати АНП-ом, чиме престаје процес приближавања БиХ НАТО савезу - нагласио је Ковачевић.
Он је појаснио да Програм реформи БиХ предвиђа сарадњу БиХ и НАТО-а по принципу који имају земље које нису чланице овог савеза, нити имају амбицију да то буду, укључујући и Републику Србију.
- Ни БиХ, а самим тим ни Република Српска, неће сарађивати са НАТО савезом више него што сарађује Србија и ово је први документ од 2005. године који је усвојен на званичном нивоу а који не тежи нити прејудицира да БиХ постане чланице тог савеза - истакао је Ковачевић.
Он је додао да ће за сваки будући аранжман БиХ са НАТО савезом бити потребна сагласност свих у БиХ.
- СНСД је све вријеме говорио да не подржава чланство Републике Српске и БиХ у НАТО, али није против сарадње и од тога нисмо одступили ни данашњим договором у Предсједништву БиХ, нити смо на било који начин прекршили Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности - нагласио је Ковачевић.
Он је поновио да је договорено да БиХ наставља сарадњу са НАТО, али да не иде у чланство.
Ковачевић је рекао и да је данашњим именовањем Зорана Тегелтије као кандидата за предсједавајућег Савјета министара потврђено да је годину дана узалуд кочена имплементација изборне воље грађана Републике Српске.
 
Poruka
18.145
Сигуран пут у ЕУ и/или НАТО

..... :kpozdrav:

Dodik prihvatio NATO put i izdao Republiku Srpsku

„Iako je obećavao da nikada neće prihvatiti ANP sada je potpuno jasno da je pristankom na ovaj dokument, kako god da se on zvao, Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku Srpsku", kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović.


    • Vijesti
    • Republika Srpska
Utorak, 19.11.2019. | 15:15
"Svojim glasom dobio je mandatara ali je to platio ulaskom Republike Srpske u NATO savez", kaže Šarović i dodaje:

"Kojim god imenom ovaj dokument sada nazvao, a sigurno će se pravdati ovih dana da to nije to, jasno je da je Dodik prekršio rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti".

Time je, kako navodi Šarović, sebe postavio visoko na sramnoj ljestvici osoba koje su donijele jednu od ključnih odluka pogubnih za interese građana i ciljeve Republike Srpske. 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
59.166
https://www.rtvbn.com/3971896/dnevnik-2-uzivo-dodik-kapitulirao-bih-ide-u-nato

Dnevnik 2 (UŽIVO): Dodik kapitulirao – BiH ide u NATO


Utorak, 19.11.2019. | 18:08

BiH nastavlja NATO put. Imenovan Tegeltija.Dodik je danas kapitulirao i vodi Republiku Srpsku krupnim koracima u NATO, kategoričan Šarović.

Najava izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske o odgovornosti srpskih predstavnika na nivou BiH je jedan od najopasnijih zaključaka sa posebne sjednice Narodne skupštine, ocjenjuju politikolozi.

Protestovali Srbi povratnici na područje opštine Kalesija u Federaciji BiH. Traže od lokalnih vlasti da im se obezbijede normalni uslovi za život.

BN TV
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
59.166
https://www.rtvbn.com/3971889/milorad-dodik-je-najveca-prevara-u-istoriji-srpske

"Milorad Dodik je najveća prevara u istoriji Srpske"

"Milorad Dodik je najveća prevara u istoriji Republike Srpske", kazao je predsjednik PDP Branislav Borenović.Utorak, 19.11.2019. | 16:22

On je rekao da je Dodik danas prihvatanjem ANP-a odredio put BiH u NATO savez .

"Ovim je Dodik pogazio ne samo skupštinsku deklaraciju o vojnoj neutralnosti nego i srpski narod i Narodnu skupštinu", kazao je Borenović, naglašavajući da je "Milorad Dodik čovjek opasnih namjera i najveća prevara u istoriji Republike Srpske".

Dodik je pokazao pravo lice - da je čovjek koji je spreman da pogazi vlastiti narod i NSRS.

Predsjedništvo BiH je danas postiglo dogovor da se Godišnji nacionalni plan (ANP) za članstvo u NATO pošalje u Brisel i da se imenuje Zoran Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

(BN)
 
Poruka
18.145
Ambasada SAD: Pozdravljamo dogovor kojim se postižu ključni ciljevi formiranja vlasti i nastavak partnerstva i saradnje s NATO-om
19. Novembra 2019.http://saff.ba/ambasada-sad-pozdravljamo-dogovor-kojim-se-postizu-kljucni-ciljevi-formiranja-vlasti-i-nastavak-partnerstva-i-saradnje-s-nato-om/


Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozdravila je usvajanje Programa reformi BiH, odnosno, imenovanje Zorana Tegeltije na mjesto mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Iz Ambasade su putem Twittera kazali da će odluka Predsjedništva Bosne i Hercegovine otključati potrebne reforme odbrane.
– Pozdravljamo dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva BiH, kojim se postižu ključni ciljevi formiranja vlasti i nastavak partnerstva i saradnje s NATO-om. Također, ovo će otključati potrebne reforme odbrane -napisali su na Twitteru.
Zoran Tegeltija, kadar SNSD-a, bit će mandatar za sastav novog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
59.166
https://www.glasamerike.net/a/zoran-tegeltija-kandidat-za-predsjedavajućeg-vijeća-ministara-bih/5172353.html

Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH


Zoran Tegeltija

Zoran Tegeltija

19 novembar, 2019


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je rekao da je Briselu poslan dokument Program reformi BiH, te da je Zoran Tegeltija, nekadašnji ministar finansija Republike Srpske (RS) i član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), izabran za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Džaferović je kazao kako "nema pobjednika, niti pobijeđenog zbog ove odluke", a na novinarsko pitanje - ko je popustio u pregovorima o formiranju vlasti u BiH, te da li su pritisak izvršili ambasadori stranih zemalja koji su se jutros (19. novembar) susreli sa članovi Predsjedništva BiH - odgovorio je: "Pobjednici su svi narodi i građani BiH".
Tegeltija je izabran za kandidata na posebnoj sjednici Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Radio Sarajevo izjavio je da je, u osnovi, uz dogovor u vezi s imenovanjem mandatara za sastav Vijeća ministara BiH dogovoren nastavak NATO puta Bosne i Hercegovine, te je za Program reformi koji je usvojen na sjednici kazao:
"Zovite ga kako god hoćete, NATO ga prohvata bez obzira na ime".Bosna i Hercegovina je bez vlasti na državnom i federalnom nivou godinu dana, jer lideri stranaka, nakon izbora, nisu mogli postići dogovor.

Naime, Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, nije želio glasati za dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), koji je potreban da bi NATO odobrio aktivaciju Akcionog plana za članstvo (MAP).


Članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, uslovljavali su imenovanje Tegeltije slanjem ANP-a.

Šarović: Dodik otvorio put BiH prema NATO-u

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je za RSE kako je jasno da su tri stranke (Stranka demokratske akcije - SDA, SNSD i Hrvatska demokratska zajednica BiH - HDZ BiH) proteklih sedmica radile na modifikaciji dokumenta koji se ne zove Akcioni plan za članstvo BiH u NATO, ali da je u suštini to Akcioni plan za članstvo BiH u NATO (ANP), koji će biti poslan u Brisel."On govori o aktivaciji MAP-a i o tome je jasno rekao predsjedavajući Predsjedništva gospodin Komšić (Željko), a i drugi član Predsjedništva, tako da te moguće manipulacije i priče Dodikove da to nije to, padaju u vodu. Potpuno je jasno da je on odustao od svojih principa, od onog što je zastupao prije nekoliko dana u Skupštini Republike Srpske. Očito da je bila jača želja da bude dio Savjeta ministara od pridržavanja Narodne skupštine Republike Srpske", kaže Šarović za RSE.

Ono što je nama spočitavao, on (Dodik) je bio taj koji nije izdržao i kapitulirao je. On je prihvatio osnovne uslove slanja dokumenta i na takav način praktično otvorio put Bosni i Hercegovini prema NATO-u. On će to vjerovatno pokušati da objasni na drugi način, ali su činjenice takve i mislim da se ne mogu nazvati ničim drugim nego ovako kako sam rekao", kaže Šarović.


Na pitanje RSE - da li su pritisak izvršile strane diplomate koje su u utorak (19. novembar) bile na sastanku sa članovima Predsjedništva BiH, te da li zbog ove odluke je Milorad Dodik po okončanju sjednice Predsjedništva BiH otputovao na razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem - Šarović odgovara: "Ništa nije slučajno i svakako da ima veze sa jutrošnjim sastankom".


"Ali mislim da (Dodik) ide u Beograd da objasni šta je potpisao, pa će produžiti vjerovatno u Rusiju, koliko ja znam. Biće odsutan nekoliko dana dok ova gužva prođe", dodaje Šarović.


Predsjednik SDS-a poručuje i da će opozicione partije u narednim danima dogovoriti na koji način će dalje djelovati kada je u pitanju situacija oko slanja u NATO Programa reformi BiH, te da ne isključuje i sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o ovom pitanju.

Šarović: Jasno je da je Dodik odustao od svojih principa

Šarović: Jasno je da je Dodik odustao od svojih principa

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je na konferenciji za novinare u Banjaluci kako je Milorad Dodik donio odluku da Republika Srpska i Bosna i Hercegovina snažno idu ka NATO-u.


"Danas je donesena odluka da se pošalje prvi dokument u Sjevernoatlantski savez u Brisel i na taj način da se aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO. Dodik je pokazao da je istorijski vjerovatno najveći prevarant i lažljivac u srpskom narodu", poručio je Borenović."Pogazio je (Dodik) Narodnu skupštinu Republike Srpske, ne samo jednom, ne pet puta, već desetak puta. Posebno kada je spominjao i hvalio se Rezolucijom o vojnoj neutralnosti koja više ne postoji. Od danas ta rezolucija je prazan papir. Pokazao je svoje pravo lice", dodao je Branislav Borenović.


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je odluku Predsjedništva BiH o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, navodeći da je formiranje vlasti pozitivan iskorak za BiH.


"Ubrzavanje EU i NATO puta vodeći je vanjskopolitički cilj koji BiH pruža dugoročnu viziju razvoja. Suradnja, optimizam i ravnopravnost konstitutivnih naroda put su ka reformiranoj i snažnoj zajedničkoj domovini", napisao je Čović na svom twitter nalogu.


Zukan Helez, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, komentarišući imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, izjavio je za RSE da je očito kako je "neko pred međunarodnim pritiskom - popustio".


"Vidjećemo u narednom periodu ko je taj ko je popustio. Bile su dvije suprotstavljene strane. Jedni su govorili da neće pristati na formiranje vlasti bez ANP-a, a Milorad Dodik je govorio da to ne želi i bio je izričit u tome. Očito da je urodio plodom diplomatski pritisak, a ključne stvari su se desile u ovome što je opozicija napravila. Stavili su potpise za održavanje vanredne sjednice za izmjenu poslovnika i tako je Dodik doveden pred svršen čin, kao i ostali iz Federacije BiH koji su bili protiv", riječi su Heleza.


"Bitno je, i ja se ponosim time, što je i SDP (Socijaldemokratska partija BiH) učestvovala sa potpisom za izmjene poslovnika i mislim da je i to jedan od razloga što su požurili da urade i da imenuju mandatara. U svakom slučaju, dobro je da se odblokira proces i da se ide naprijed", izjavio je Helez za RSE.


Nekadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini a aktuelni šef diplomatije Slovačke Miroslav Lajčak napisao je na Twitteru da "cijeni dogovor koji je danas postiglo Predsjedništvo BiH deblokadom o sazivanju novog Vijeća ministara i definišući kakvu saradnju BiH želi nastaviti sa NATO-om, otključavajući i stav o odbrani".


"Domaći konsenzus je jedini put prema naprijed! Zaštitimo njegov duh!", napisao je Lajčak.

Kukić: Dodik kao politički kockar

Analitičar Slavo Kukić kaže za RSE da je Milorada Dodika u više navrata označio kao "političkog kockara i makijavelistu koji nastupa kruto u ostvarivanju svojih političkih ciljeva", ali i da je spreman na ustupke ukoliko osjeti da bi mu ostvarivanje ciljeva moglo izmaći, što smo vidjeli u današnjim njegovim potezima.


"Ovo je klasična situacija obzirom da je nekoliko političkih partija potpisalo zahtjev za zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojem bi se promijenio Poslovnik o radu, a to je za Milorada Dodika bio signal da bi mu definitivno mogla izmaći razna državne vlasti do izbora 2020. godine, a samim tim bi mu izmakla kontrola nad sigurnosnim agencijama, za koje je on posebno zainteresovan, OSA-om (Obavještajno-sigurnosna agencija) i SIPA-om (Državna agencija za istrage i zaštitu", istakao je Kukić za RSE.

O Tegeltiji - ukratko

Nekadašnji ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija je rođen u Mrkonjić Gradu 1961. Po završetku gimnazije, preselio se u Sarajevo gdje je završio Ekonomski fakultet.


Magistrirao je sa 45 godina, a doktorirao dvije godine kasnije, 2008. Živi u Mrkonjić Gradu sa suprugom Dušankom, s kojom ima dvije kćerke – Jelenu i Ivanu.


Tegeltija je član SNSD-a od 1998. godine.


Centralna izborna komisija BiH (CIK) je ranije, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara, utvrdila da Zoran Tegeltija ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.


Odluka o imenovanju Tegeltije treba biti dostavljena u dalju proceduru Komisiji Predstavničkog doma Parlamenta BiH za pripremu izbora Vijeća ministara.


Tegeltija će, ako se odobri njegovo imenovanja, naslijediti Denisa Zvizdića na čelo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
 

Khal Drogo

Domaćin
Poruka
4.163
Ова дејтонска долина плача коју неки БиХ зову, приступила је (НАТО) програму Партнерство за мир још 2006-е године (а ту су и Србија и Русија и све европске и огромна већина азијских земаља). и ту сарадња са НАТО-ом у окриру тог програма није спорна. И ту неки документ који је отишао у Брисел не мора ништа значити.
Ако је садржај тог документа оно што се тражи у АНП (а то је ипак опширнији документ са неких 160+ страница), онда се игнорисала резолуција НС Српске, самим тим је и понижена ова наша Српска.
Садржај тог документа не знамо, ваљда ћемо га сазнати у скоријем времену. Имаћемо ту тумачења актера, ту ће нам мрсити свашта нешто, да то (не) значи то, свако ће тумачити како њему одговара.
Па да сачекамо док откријемо садржај тог долумента, знати чемо тада и ко је вјера а ко невјера.
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
59.166
Ова дејтонска долина плача коју неки БиХ зову, приступила је (НАТО) програму Партнерство за мир још 2006-е године (а ту су и Србија и Русија и све европске и огромна већина азијских земаља). и ту сарадња са НАТО-ом у окриру тог програма није спорна. И ту неки документ који је отишао у Брисел не мора ништа значити.
Ако је садржај тог документа оно што се тражи у АНП (а то је ипак опширнији документ са неких 160+ страница), онда се игнорисала резолуција НС Српске, самим тим је и понижена ова наша Српска.
Садржај тог документа не знамо, ваљда ћемо га сазнати у скоријем времену. Имаћемо ту тумачења актера, ту ће нам мрсити свашта нешто, да то (не) значи то, свако ће тумачити како њему одговара.
Па да сачекамо док откријемо садржај тог долумента, знати чемо тада и ко је вјера а ко невјера.
Ботови Додигови много сте јадни у својој мизерији сазданој од лажи и измишљотина, празног курчења и мржње. Па неће ваљда светски медији да лажу шта је потписано. Није то РТРС, Алтернативна, Пинк или Информер.


Bosnia names Serb as prime minister after compromise on NATO

http://www.msn.com/en-xl/europe/eur...se-on-nato/ar-BBX0gj6?li=BBKxJ6T&ocid=U219DHP
 

orator

Aktivan član
Poruka
1.543
Ma jel to nama probosanska opozicija ope pila bikovo mleko?Meščini jest.Ohohohahahahahahaha...
Dodik je svojim vjernicima vec odavno porucio:Cak i onda kada se jasno vidi da sam pokleknuo, ne vjerujte onome sto vidite i cujete, vjerujte to je samo dio taktike. I zato i ovaj njegov danasnji potez prihvatite kao dio taktike po kojoj vas je za.ebo vec nekoliko puta. I ne treba vise da vas boli, navikli ste na to, zar ne...
 

đavolčić

Buduća legenda
Moderator
Poruka
34.964
Dodik je svojim vjernicima vec odavno porucio:Cak i onda kada se jasno vidi da sam pokleknuo, ne vjerujte onome sto vidite i cujete, vjerujte to je samo dio taktike. I zato i ovaj njegov danasnji potez prihvatite kao dio taktike po kojoj vas je za.ebo vec nekoliko puta. I ne treba vise da vas boli, navikli ste na to, zar ne...
A kakve ti veze imaš sa Srbima i Dodikom? Brini se ti o "svojoj" dinastiji.
 

missortr

Domaćin
Poruka
3.264
Bosnia names Serb as prime minister after compromise on NATO
- Наравно ако занемаримо да није потписан АНП који је да поједноставимо захтјев (једини) за пријем у НАТО.
- А то што је направљен уговор о реформи ОСБиХ по примјеру НАТО чланица значи да можеш са њим д.... обрисати.
- Формирана власт на нивоу БиХ, следеће нема 15-год., јер неко неће имати већину са овим изабраним саставом = блокада.
- Дјечије радости, сјетимо се задње двије овакве феште "тужба против Србије" и "Пељешки мост" :eek:
 

orator

Aktivan član
Poruka
1.543
Ова дејтонска долина плача коју неки БиХ зову, приступила је (НАТО) програму Партнерство за мир још 2006-е године (а ту су и Србија и Русија и све европске и огромна већина азијских земаља). и ту сарадња са НАТО-ом у окриру тог програма није спорна. И ту неки документ који је отишао у Брисел не мора ништа значити.
Ако је садржај тог документа оно што се тражи у АНП (а то је ипак опширнији документ са неких 160+ страница), онда се игнорисала резолуција НС Српске, самим тим је и понижена ова наша Српска.
Садржај тог документа не знамо, ваљда ћемо га сазнати у скоријем времену. Имаћемо ту тумачења актера, ту ће нам мрсити свашта нешто, да то (не) значи то, свако ће тумачити како њему одговара.
Па да сачекамо док откријемо садржај тог долумента, знати чемо тада и ко је вјера а ко невјера.
Ko ceka, doceka, a ako ne docekas ondak nisi dobro ceko, al vjerujem docekat ces ti jos vise razocarenje u svojoj nevjernoj ljubavi sa dodikom, jer u ljubavi je sve dozvoljeno pa i lagati suparnika...

- Наравно ако занемаримо да није потписан АНП који је да поједноставимо захтјев (једини) за пријем у НАТО.
- А то што је направљен уговор о реформи ОСБиХ по примјеру НАТО чланица значи да можеш са њим д.... обрисати.
- Формирана власт на нивоу БиХ, следеће нема 15-год., јер неко неће имати већину са овим изабраним саставом = блокада.
- Дјечије радости, сјетимо се задње двије овакве феште "тужба против Србије" и "Пељешки мост" :eek:
Ne kune mati Dodika sto se kocka, nego sto se vadi.... ovo se isto odnosi i na njegove vjerne sapatnike...
 

missortr

Domaćin
Poruka
3.264
Ботови Додигови много сте јадни у својој мизерији сазданој од лажи и измишљотина, празног курчења и мржње. Па неће ваљда светски медији да лажу шта је потписано. Није то РТРС, Алтернативна, Пинк или Информер.
Ko ceka, doceka, a ako ne docekas ondak nisi dobro ceko, al vjerujem docekat ces ti jos vise razocarenje u svojoj nevjernoj ljubavi sa dodikom, jer u ljubavi je sve dozvoljeno pa i lagati suparnika...
Ne kune mati Dodika sto se kocka, nego sto se vadi.... ovo se isto odnosi i na njegove vjerne sapatnike...
Нешто вам опет није испало како треба "другови" :mazi:
Вежете се пуно за Додика, то није здраво.
К`о да се жуч осјети у писању .... расула се по утроби, нагриза ..... :D


 

Khal Drogo

Domaćin
Poruka
4.163
У овој дејтонској долини плача коју неки зајебанти и БиХ зову "живот је стао" због неког документа званог АНП илити годишњи план за НАТО. Небитан документ и небитна ствар, ако неко неће ајмо се окренути битним стварима, но у ефбиху су убиједили тамошња грла да је то питање свих питања. Што ће рећи да тамошња грла и немају навику мислити својом главом.
Тако су и Бакир и она два бошњачка грла у предсједништву и сва та булумента упорно арлаукали "прво АНП па све остало", Додику годину дана па једно 100+ пута постављају исто питање, он увијек одговара "нема од те приче ништа дјечаци, дудлајте га мало", и тако прође година.
А онда невјероватан салто мортале Бакира чему је Фронтал РС посветио одличан текст (овдје), "ако Срби неће у НАТО, не морамо тамо". Упс. Да ли је Бакета запљуснуло зрно разума (тешко), или му је дојадило да га дудла (и то тешко) или су то неке комбинаторике оног Ердоана и те неке шеме са извјесним Владимиром Владимировичем, царом Руса и свих Срба, а Ердоана Баке ипак слуша.
Шта је у питању показаће будућност. Имамо сада тај договор, нити један медиј, ни Н1, ни они страни, није написао да је АНП усвојен, а то је упак стандардизован документ.
Некако све упућује да је то наставак овог Бакировог салта мортала, но опет да сачекамо.
 

đavolčić

Buduća legenda
Moderator
Poruka
34.964
Ботови Додигови много сте јадни у својој мизерији сазданој од лажи и измишљотина, празног курчења и мржње. Па неће ваљда светски медији да лажу шта је потписано. Није то РТРС, Алтернативна, Пинк или Информер.


Bosnia names Serb as prime minister after compromise on NATO

http://www.msn.com/en-xl/europe/eur...se-on-nato/ar-BBX0gj6?li=BBKxJ6T&ocid=U219DHP
Ček ti nekome pričaš o mržnji?
 

missortr

Domaćin
Poruka
3.264
У овој дејтонској долини плача коју неки зајебанти и БиХ зову "живот је стао" због неког документа званог АНП илити годишњи план за НАТО. Небитан документ и небитна ствар, ако неко неће ајмо се окренути битним стварима, но у ефбиху су убиједили тамошња грла да је то питање свих питања. Што ће рећи да тамошња грла и немају навику мислити својом главом.
Тако су и Бакир и она два бошњачка грла у предсједништву и сва та булумента упорно арлаукали "прво АНП па све остало", Додику годину дана па једно 100+ пута постављају исто питање, он увијек одговара "нема од те приче ништа дјечаци, дудлајте га мало", и тако прође година.
А онда невјероватан салто мортале Бакира чему је Фронтал РС посветио одличан текст (овдје), "ако Срби неће у НАТО, не морамо тамо". Упс. Да ли је Бакета запљуснуло зрно разума (тешко), или му је дојадило да га дудла (и то тешко) или су то неке комбинаторике оног Ердоана и те неке шеме са извјесним Владимиром Владимировичем, царом Руса и свих Срба, а Ердоана Баке ипак слуша.
Шта је у питању показаће будућност. Имамо сада тај договор, нити један медиј, ни Н1, ни они страни, није написао да је АНП усвојен, а то је упак стандардизован документ.
Некако све упућује да је то наставак овог Бакировог салта мортала, но опет да сачекамо.
Да, годину дана блокаде за шта*? АНП није потписан, плус уговор обухвата смањење ОС БиХ.

разлог за фешту, зар не.
--------------------------
Сјетим се Пељешког моста, фештало се док стубови нису изронили из воде :D , па онда мууууук. Ка`е нема везе ....
20 год. пропаде другари гањајући НАТО ..... зато "центротранс"
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.