Додик: "Независност Српске ће се морати десити једног дана"

Па не призивамо ми титоисти нови рат него ур-фашисти. Моја маленкост само каже шта би био исход истог.

Ко организује милитаристичке скупове са маршевима жандармерије са дугим цевима сваког 9. јануара? Ко прави митинге "Граница постоји" на ентитетским линијама? Ко прети проглашењем самосталне РС? Да не раде може то титоисти?
Ви комунисти сте пукли, не би могли да се скупите ни за један комби. А у Бошњакистану вас подржавају исламисти, јер сте им корисне будале, тамо тек нема комуниста.
 
Да нећеш да кажеш да је то и босанско-херцеговачки град ? Па како може бити и босански и херцеговачки.
Ако си Хрват и Херцеговац, онда је то твој град, а ако ниси онда припадаш националној мањини која броји свега 1,6%.
Има вас на нивоу статистичке грешке.
Neum je dalmatinski grad, jer mu to i samo ime kaze NeHum, dakle nesto sto nije Hercegovina, mada Hercegovina je najljepsi dio Bosne 😉 Eto i da nas ima ispod 1% to je nas grad!
 
Za sada je tako, ali tiha vođa breg roni a Amerika nema baš nikakvih ozbiljnih interesa da održava nekakvu BiH u komadu, tj to će joj se isplatiti samo dok ne bude bilo ugroženo nešto što joj je stvarno bitno.

Američki interesi ≠ nemački interesi, a ekonomija Danke Deutschlanda je već sada dobra petina kineske, a već su i vojno jači od Rusije isto kao što je i npr Srbija od Amerike. :mrgreen:

Tako da mi ipak lepo sačekamo, khm, khm.
@Perperius

Da li bi smo mogli čuti i vaše gledište? Ovo o ekonomiji je jako neprijatno za izvesne, al šta da im radimo, sponzori novopečenih država i nacija su prošli svoj zenit, ko zna šta dotičnima nosi budućnost. Evo npr i izveštaja o ekonometrijskim projekcijama finansijske firme bez koje se na njujorškoj i londonskoj berzi ne počinje ni jedan dan:


The World in 2050​

The long view: how will the global economic order change by 2050?
#world2050


 • 130%
  Cumulative global GDP growth between 2016 and 2050
 • 20%
  China’s projected share of world GDP at PPPs by 2050
 • 2nd
  India’s global GDP ranking at PPPs by 2050 (behind China but ahead of the US)
 • 9%
  EU27’s share of global GDP at PPPs by 2050 (excluding UK)


 • Key findings​

  This report sets out our latest long-term global growth projections to 2050 for 32 of the largest economies in the world, accounting for around 85% of world GDP.
  Key results of our analysis (as summarised also in the accompanying video) include:
  • The world economy could more than double in size by 2050, far outstripping population growth, due to continued technology-driven productivity improvements
  • Emerging markets (E7) could grow around twice as fast as advanced economies (G7) on average
  • As a result, six of the seven largest economies in the world are projected to be emerging economies in 2050 led by China (1st), India (2nd) and Indonesia (4th)
  • The US could be down to third place in the global GDP rankings while the EU27’s share of world GDP could fall below 10% by 2050
  • UK could be down to 10th place by 2050, France out of the top 10 and Italy out of the top 20 as they are overtaken by faster growing emerging economies like Mexico, Turkey and Vietnam respectively
  • But emerging economies need to enhance their institutions and their infrastructure significantly if they are to realise their long-term growth potential.


  Explore the World in 2050​


  View the infographics below for highlights of our GDP projections and explore the results further using our interactive data tool.
  Further details are provided in our summary report, full report and slide pack.
 • E22846A8-0804-47FD-9B6E-27308C667852.png

  B0C576C3-21B4-4193-A925-0922EEF7FE01.png
  7C4A84B2-E60D-41BD-BF60-DA65566A45FF.png • PricewaterhouseCoopers International Limited[4] is a multinational professional services brand of firms, operating as partnerships under the PwC brand. It is the second-largest professional services networkin the world[5] and is considered one of the Big Four accounting firms, along with Deloitte, EYand KPMG.[6]
 
Neum je dalmatinski grad, jer mu to i samo ime kaze NeHum, dakle nesto sto nije Hercegovina, mada Hercegovina je najljepsi dio Bosne 😉 Eto i da nas ima ispod 1% to je nas grad!
Па многи градови носе више географских идентитета, наравно да је Неум далматински град, али такође и херцеговачки. Међутим, пошто цела Далмација припада Хрватској, ево и ти си доказао да и Неум мора припасти тој држави, а не БиХ.
 
Па многи градови носе више географских идентитета, наравно да је Неум далматински град, али такође и херцеговачки. Међутим, пошто цела Далмација припада Хрватској, ево и ти си доказао да и Неум мора припасти тој држави, а не БиХ.
Gambi jesi li ti u svoja cetiri zida ustasa? Slusas li Thompsona? Volis li HSP?
 


https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=536239


Pogledajte prilog 1457434

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да вјерује у независност Српске и да сматра да ће се то морати десити једног дана.

Додик је рекао да би он могао да буде заслужан за то у некој перспективи.

“Када је у Америци побиједио Доналд Трамп, имао сам намјеру да прогласим независност Републике Српске, а онда су се неки око мене уплашили и то нисам урадио. Морам да кажем да ми је данас жао што нисам. Али ако би Трамп поново побиједио, мислим да не бих оклијевао”, рекао је Додик за ТВ Прва.

Када је ријеч о америчким санкцијама њему и његовој породици, Додик је рекао да је то више немоћ, те да нема право да због свог комодитета жртвује национанлне интересе Републике Српске.

Он је истакао да је поносан на своју породицу, додајући да су они веома свјесни и одговорни људи и да се боре у животу, а да то смета Американцима.

Предсједник Српске је додао да је он бирани функционер и да има право да бира на који начин води политику.

“Кључно питање око мене није више криминал, сада се све свело на реторику, то им смета и то им је погубно”, додао је Додик.

Говорећи о односу Србије и БиХ, Додик је рекао да је за Србију релевантно Предјседништво БиХ, а не једна трећина тог предсједништва коју чини Денис Бећировић, који је, како је навео, квазиисторичар и мрзи све српско, износи лажи, али нема потенцијал да нешто учини.
Mora? Mora se samo umrijeti. Ništa više od toga. Sve ostalo je opcionalno i može se dogoditi, ali i ne mora.
 

Back
Top