Додик најавио да ће тргови и улице ускоро носити имена Младића и Караџића

Poruka
15.977
Додик најавио да ће тргови и улице ускоро носити имена Младића и Караџића

редсједник бх. ентитета Република Српска Милорад Додик изјавио је вечерас у Београду да у будућности Републику Српску види што мање као ентитет, а што више као државу обједињену са Србијом.

Додик најавио да ће тргови и улице ускоро носити имена Младића и Караџића Фото. Архив/Клиx.ба
Додик је у обраћању присутнима на отварању манифестације "Дани Српске у Србији" на Коларцу у Београду вечерас најавио да ће у наредном периоду имена тргова, улица и неких владиних институција носити имена Радована Караџића, Ратка Младића и српских генерала.

"Када ме ових дана питају како видим будућност Републике Српске у наредних четири, десет или више година, једино што је смислено да кажем јесте да је видим што мање као ентитет, а што више као државу обједињену са Србијом", рекао је Додик, попраћен аплаузом присутних.

Он је навео да "хоћемо Републику Српску, јер не вјерујемо и преживљавамо немогућност живота у оквиру Босне, која је направљена по жељи међународног фактора као доказ разрачунавања или цијепања српског народа да га на тај начин омаловажи".

Додик је истакао да Србија данас несумњиво показује своје право и од стране РС-а очекивано лице.

"Многи од нас су спремни да заплачу када осјете љубав која долази с ове стране Дрине, из Србије, не зато што нам је та љубав потребна у сваком дану, али нам је потребан доказ да та љубав постоји. Не волимо када чујемо нешто лоше из Србије о нама, као што не волимо да нешто лоше о Србији долази од нас", казао је Додик, нагласивши да су Дани Српске у Србији посебна прилика да, како је навео, не само Србији, него читавом свијету, уз упорна оспоравања не само Републике Српске него и националног идентитета српског народа на простору БиХ, покажу културу тог ентитета.

Рекавши да је неправда Хашког трибунала била спремљена само за представнике Срба, он је казао да су запоставили људе као што су Радован Караџић, Ратко Малдић и многи генерали.

С тиме у вези, Милорад Додик је најавио да ће у наредном периоду имена тргова, улица и владиних институција носити њихова имена.

"То ћемо учинити без икаквог оклијевања. Никада не желимо да оптеретимо или видимо да Србија због нас има проблема. Увијек ћемо стати на ономе што је одбрана Србије. Нама нико не треба да нас позове и да нам каже шта јесте и шта значи Косово за српски народ и РС. С поносом можемо да кажемо да се на један природан начин солидаришемо са Србијом да не подржи санкције међународних фактора Русији", истакао је предсједника РС-а, закључивши да "Срби са своје двије државе могу да буду предност у стабилизацији регионалног мира".

Предсједник Србије Томислав Николић је у свом говору рекао да су Србима палили цркве и библиотеке, али да нису успјели да свијету наметну слику "барбара без отаџбине на чију територију полаже право ко год је довољно јак".

"Како би успјели када су арапски путописци говорили да смо народ од књиге. Када нам запале књигу ми дјецу стављамо на кољено па им препричавамо, ноте имамо утиснуте у гене. Вечерас ће тијело неког од вас прећи границу, али тијело је кварљиво, дух није и он ће да остане међу својима", казао је Николић, упутивши ријечи хвале због тога, како је констатовао, што ће пјевати наше пјесме, причати наше приче, приказати своја и наша достигнућа.

Он је у обраћању званицама у Коларчевом универзитету поручио да "нека служи на част вама и нама што смо опстали и што опстајемо у тешка времена која су нам натоварила тешко бреме".

"Ко не може да га носи, нека се склони да му не сметамо и да га не успоравамо", закључио је Николић.

Након говора Николића и Додика, услиједио је концерт Бањалучке филхармоније.

Отварању Дана РС у Србији присуствовали су и министри у влади Србије и РС-а, представници Српске православне цркве и дипломатског кора неких земаља.

"Дани Српске у Србији 2014" ће трајати од 4. до 10. септембра, а у оквиру предвиђеног програма који ће се одржавати у Београду и Новом Саду, представит ће се и привреда, култура, наука, умјетност и просвјета Републике Српске.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodi...ro-nositi-imena-mladica-i-karadzica/140904117

Treba oni su naši heroji. Karadžić više nego Mladić, ali i Mladić je sjajno komandovao vojskom za vreme rata. Mislim da je Srebrenica preuveličana, i mislim da ni Mladić ni Karadžić nisu naredili tu nikakav genocid.

Uostalom mnogi viču Srebrenica-Srebrenica a zaboravljaju Jasenovac-genocid nad Srbima. Najveći genocid posle drugog svetskog rata

Treba oni su naši heroji. Karadžić više nego Mladić, ali i Mladić je sjajno komandovao vojskom za vreme rata. Mislim da je Srebrenica preuveličana, i mislim da ni Mladić ni Karadžić nisu naredili tu nikakav genocid.

Uostalom mnogi viču Srebrenica-Srebrenica a zaboravljaju Jasenovac-genocid nad Srbima. Najveći genocid posle drugog svetskog rata

Mladic nije nas heroj.
Ako njihov jeste, neka mu daju i trgove i ulice. Njihova stvar.

Mladic nije nas heroj.
A ko ste to "vi", neki novi pokret? Ne znam ni ko su "oni", ali "vi" ste svakako zanimljiviji, jer ste nesto nezadovoljni, neki pobunjenici? :)

- - - - - - - - - -

Mile će da stanuje u Beogradu , toliko od BiH može dobiti Srbija .. ne vjerujem da vam treba više Bosanaca , nemate ni za sve koji su sada tamo u Srbiji posla ..

Gde si bre Afko, stari klovnu :mrgreen:

Свака част! Председник Караџић и Ђенерал Младић су то и заслужили!

- - - - - - - - - -

Mladic nije nas heroj.

Наравно да је Ђенерал Младић наш, српски херој. Ђенерал Младић је бранио (и одбранио) српски народ од Алијиних фанатика и главосеча који су играли фудбал са српским главама.

Ђенерал Младић јесте, због тога а и због других ствари, српски херој!

Mladic nije nas heroj.

Ратко Младић о Дрини:

Дрина никада није била граница, нити ће бити. Дрина је наша кичма. Она протиче кроз центар српских територија. О њој треба да певамо бар онолико колико певамо о Морави. Знате ли како је настала Дрина? Од суза српских мајки.

Не постоје ми и они, Дрина није граница, они су ми и ми смо они, као што си ти ја и ја сам ти. Добро, можда не важи (још увек) да си ти ја, али дефинитивно сам ја ти, јер си ме инфицирала собом, тј. својим шармом :)

Ратко Младић о Дрини:

Дрина никада није била граница, нити ће бити. Дрина је наша кичма. Она протиче кроз центар српских територија. О њој треба да певамо бар онолико колико певамо о Морави. Знате ли како је настала Дрина? Од суза српских мајки.

Не постоје ми и они, Дрина није граница, они су ми и ми смо они, као што си ти ја и ја сам ти. Добро, можда не важи (још увек) да си ти ја, али дефинитивно сам ја ти, јер си ме инфицирала собом, тј. својим шармом :)

Тачно тако. Дрина не сме да нас дели, она треба да нас спаја. Јер, ми смо један народ-српски. Такву свест треба да развијамо, а не да Србе из РС називамо ,,Босанцима", што је болесно, по мени.

Naravno, ovo je jeftina reklama i manipulacija svojstvena našim političarima. Što je najgore, ova izjava iako data zarad jeftine promocije, bez realne želje i mogućnosti da se pretoči u stvarnost, će doneti samo proteste stranih ambasadora, možda pojačani pritisak zbog situacije u Ukrajini i slično... Ništa pozitivno u svakom slučaju.
To da li će ulice i trgovi nositi imena srpskih planina, reka, gradova, umetnika, ratnika ili državnika je manje bitno nego šta će se dešavati na tim ulicama.

Генерал Младић ће једнога дана имати улицу у сваком граду. Чим се ослободимо.

Срђан Алексић треба да има улицу у сваком граду. Не у сваком граду, у сваком селу Републике Српске и уопште БиХ.

Aj za Mladića mogu i da razumem , Bosanci ga vole zbog ratnih zasluga pa bi i bilo nekog smisla da mu u srpskom delu BiH daju neke počasti tog tipa , al je sumanuto da šverceru,lopurdi ,kockaru i šljamu Karadžiću davati imena ulica , al dobro to je njihova država i njihova stvar .

Treba oni su naši heroji. Karadžić više nego Mladić, ali i Mladić je sjajno komandovao vojskom za vreme rata.

Mladić nije pokazao ni hrabrost ni sposobnost. On je bio dobar samo u ratu protiv nejači i slabo naoružanih protivnika.Kod šibenskog mosta čim je palo par granata pobjegao je. Uvjek je bio negdje daleko, jako daleko od kod važnih bitaka. Kad je padao Kupres, Dinara Grahovo, za vrijeme Bljeska i Oluje, kad je hrvatska vojska došla 10 km od Banja Luke sakrio se u istočnoj Bosni, a možda i u Srbiji. Da nije NATO zaprijetio napadom na Hrvate Republika srpska bi bila oćišćena od Srba. Banja Luka je bila već napola napuštena.

Mladić nije pokazao ni hrabrost ni sposobnost. On je bio dobar samo u ratu protiv nejači i slabo naoružanih protivnika.Kod šibenskog mosta čim je palo par granata pobjegao je. Uvjek je bio negdje daleko, jako daleko od kod važnih bitaka. Kad je padao Kupres, Dinara Grahovo, za vrijeme Bljeska i Oluje, kad je hrvatska vojska došla 10 km od Banja Luke sakrio se u istočnoj Bosni, a možda i u Srbiji. Da nije NATO zaprijetio napadom na Hrvate Republika srpska bi bila oćišćena od Srba. Banja Luka je bila već napola napuštena.

Ovo za Banjaluku si u pravu, ali ne u potpunosti. Nije bila napola napuštena, stanje jeste bilo loše, ali nije bila napola prazna. Takođe, pad banjaluke bi vukao neke druge stvari, i opšti rat, jer je Milošević najavio uključivanje ukoliko se nastavi ofanziva ka Banjaluci. NATO je pored toga, imao u vidu da će Banjaluka u svim pregovorima pripasti Srbima, pa je zbog toga ona ostala netaknuta. Ipak, i grad poput Banjaluke se ne osvaja tako lako. HV jeste imao dobar napredak ka njoj, ali potpuno osvajanje Banjaluke se ne može tako olako shvaćati.

Samo je i to smiješno "da nije NATO", pa da nije NATO radio i zauzimao se za neke stvari, HV nikada ne bi, kao ni ARBiH izvukle Bihać, a ne osvojili BL.

U kojoj je to velikoj bitci sudjelovao Mladić, ako ne računamo opsadu Srebrnice koju je na prevaru okupirao uz pomoć UN ???? Gdje je bio veliki vojskovođa kad je trajala akcija u kojima je izgubljen Kupres, Dinara, Grahovo, Jajce, Mrkonjič Grad, kad su Hrvati nadirali prema Banja Luci?????

Poslednja izmena od moderatora:

Back