Dodik nacrtao MAPU nove DRŽAVE na Balkanu koju čine Srpska, Srbija i deo Crne Gore

Како вас није срамота да уз помоћ великих сила, Отомана, Аустроугарске, Немачке и НАТО
отимате туђу земљу и још се поносите са тим? Ви нисте људи већ звери, одвратне хијене,
рекао би Његош.

Na stranu rakete one nikom ne donose dobro, ali ti previđaš da se kod nas nije borio nijedan američki vojnik, nijedan tenk nismo dobili, nijedan top ni haubicu. Malo ipak treba više realnosti. To je bila borba nas i vas u 95% slučajeva.
 
Na stranu rakete one nikom ne donose dobro, ali ti previđaš da se kod nas nije borio nijedan američki vojnik, nijedan tenk nismo dobili, nijedan top ni haubicu. Malo ipak treba više realnosti. To je bila borba nas i vas u 95% slučajeva.

vas i nasih civila da budes precizniji
vi nista ratovali sa Srbijom vec sa Srbima koji su ziveli u Hrvatskoj prema kojima ste poceli da se ponasate kao vasa slavna "NDH"


vi ulazite u borbe samo kad su na drugoj strani zene, babe a posebno volite da ubijate decu

da je Srbija usla u taj rat kako sleduje ne biste tako mahali moodima danas

568929
 
Lisica je mogao i do Zagreba jer mi tada nismo imali skoro ništa, ni dovoljno oružja ni još organiziranu vojsku. Ali mislim da je Slobo taktizirao da ga ne optuže za otvorenu agresiju. Ipak ne ide to tako u Evropi pred tolikim ljudima koji gledaju navečer vijesti. Slobo je dobro igrao, lukavo. Da je Lisica krenuo maksimalno i razarao velike gradove mi bi vrlo vjerovatno dobili skidanje embarga i masovnije količine oružja sa zapada jer bi krenuo totalni rat. Rat devedesetih velikim dijelom vodio se medijski, tko je na TV ispao bad guy taj je obično nahebo. Srbiju je dotukla sasvim nepotrebna avantura u Srebrenici, koja je zapravo djelo malog broja ljudi. Srpska akcija u Srebrenici donijela je Hrvatima dozvolu za Oluju.

Amerikanci su nama pred Oluju u istom tonu dali par dana da zažmire. Da to nije 'završeno' brzo skoro sam siguran da bi nas Amerikanci zaustavili ko tamo pred Banjalukom i ko zna šta bi bilo. Danas u svijetu uživo video prenosa nitko nema privilegiju da radi što hoće duže od mjesec dva.
Kako ne? A opsada Sarajeva? Slobo uopšte nije igrao, PUCAO mu PRSLUK za sve zapadno od Drine i Dunava!
 
Steven_Meyer_CIA_Sputjnik.jpg

! / Bivši šef CIA za Balkan Steven Meyer: BiH je samo država na papiru
07. 07. 2019. u 18:09:00

Steven Meyer bivši pomoćnik direktora američke Centralne obavještajne agencije za Balkan u periodu rata u Bosni i Hercegovini i čovjek koji je radio kao viši menadžer i analitičar specijalizovan za evropsku i rusku politiku, izjavio je u opširnom intervjuu za portal Telegraf.rs da Bosna i Hercegovine nije održiva, te da je to samo „država na papiru“.
„Želim da počnem time da je jedna od stvari koje mi je moje dugotrajno iskustvo ovdje pokazalo ta da vlada Sjedinjenih Država i američki političari zaista ne razumiju probleme ovdje. To je bilo naročito jasno tokom ratova devedesetih kada su američka vlada, State Department i Klintonova administracija odlučile kakva će biti politička budućnost Balkana. Najvažnija stvar koju je administracija promašila, a mnogo nas u CIA je osjećalo to, jeste dubina i važnost etničkih dimenzija“, kazao je Meyer.
https://cat.nl.eu.criteo.com/delive...=criteo&utm_medium=banner&utm_campaign=Lu_new
Dodao je da američki političari ne shvataju koliko je važno etničko porijeklo, koliko je pripadnost narodu važna.
„Tokom 20 godina sam više puta rekao i napisao da nije moguća u ovom trenutku u vremenu izgradnja međuetničkih i multietničkih država. To će doći u budućnosti, ali sada države koje postoje na ovim prostorima treba da budu monoetničke - zajednice samo jednog naroda. Zbog toga BiH ne funkcioniše, zato je Kosovo u haosu i poteškoćama, zato Makedonija ima značajne probleme“, naglasio je on.
On je ponovio svoj stav da se zalaže za podjelu Bosne i Hercegovine.
„Znate, dugo govorim da ona nije održiva. To nije država, to je država na papiru. To je fiktivna država. Mislim da je to istina, i dalje važeća istina, i da sam u pravu. To je samo na papiru. Ima svoju zastavu i diplomatsku službu, ali čak se i ambasadori biraju na osnovu nacionalne pripadnosti i mijenjaju se tako. Prava moć u Bosni i Hercegovini počiva u etničkim zajednicama“, kazao je Meyer za Telegraf.rs.
 
Crta DoHdik crta ako samo neka crta :mrgreen:

Oko 1.200 firmi otišlo iz Srpske

Domaći prevoznici se masovno sele u Sloveniju, a samo je iz Republike Srpske prošle godine u ovu zemlju Evropske unije preregistrovano oko 1.200 firmi.

Istovremeno je oko 4.000 profesionalnih vozača iz Srpske otišlo u zemlje zapadne Evrope, jer je ovdje gotovo nemoguće zaraditi od prevoza – kaže Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske.


http://www.rtvbn.com/3958014/oko-1200-firmi-otislo-iz-srpske
 
Bešlin: Prosrpske i proruske snage ne mogu da pobede na izborima u Crnoj Gori
Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je da prosrpske i proruske stranke ne mogu da pobede na izborima u Crnoj Gori i dodao da očekuje pobedu evropske Crne Gore, kao potvrdu njenih modernizacijskih i civilizacijskih težnji i izbora.
12Piše: Beta11. avgusta 2020. 15.27
Istinomer
Bešlin: Prosrpske i proruske snage ne mogu da pobede na izborima u Crnoj Gori 1
Foto: Beta/Miloš Miškov



„Od 2016, posebno od početka ove godine, Crna Gora je permanentno izložena medijskim, političkim, obaveštajnim i drugim vidovima pritisaka, očito koordiniranim iz Rusije. Režimi Aleksandra Vučića i Milorada Dodika provodioci su takve politike“, rekao je Bešlin u intervjuu za podgoričku Pobjedu.
Ocenio je i da su, umesto mosta povezivanja, srpske zajednice svuda u regionu pretvorene u poluge destabilizacije većine suseda Srbije.
„Demokratsku Srbiju, koje sada nema na vidiku, prepoznaćemo kada bude ostavila Srbima u regionu da govore u svoje ime i da budu faktori spajanja a ne sukoba na Balkanu. U tom smislu su poslednji potezi hrvatskih Srba obećavajući“, rekao je Bešlin.
Prema njegovim rečima, srpski nacionalizam faktički ne priznaje „barem polovinu država u regionu, što dokazuje konkretnim akcijama i svakodnevno“.
„Jedino pravo koje srpski nacionalizam priznaje Crnoj Gori je pravo da se odrekne sama sebe, da se samoukine i postane provincija Srbije i ruski nosač aviona na Mediteranu“, kazao je Bešlin.

Dodao je da je siguran da će biti ponovnih pokušaja primene nasilnih metoda u preuzimanju vlasti i države u Crnoj Gori od strane proruskih i prosrpskih snaga.
„Baš zato su izbori koji se bliže prekretnica i ključna linija odbrane ne samo države i zapadne orijentacije, nego i građanskog mira i stabilnosti u Crnoj Gori“, rekao je Bešlin.

https://www.danas.rs/svet/beslin-pr...e-ne-mogu-da-pobede-na-izborima-u-crnoj-gori/
 
Pogledajte prilog 541419

Predsednik Predsedništva BiH i lider Srba u Bosni Milorad Dodik u ekskluzivnom intervjuu za Espreso otkriva da li je i dalje za ujedinjeje Republike Srpske i Srbije, šta misli o Sarajevu, u kakvim je odnosima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ka oi da li uvodi policijsku državu i u kakvim je danas odnosima sa stranim ambasadorima.

Milorad Dodik ugostio nas je u novoj zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci, a tom prilikom nacrtao nam je i mapu srpske države koja će, kako kaže jednoga dana postati realnost, a u nju ulazi Republika Srpska, Srbija, pa čak i delovi Crne Gore.

https://www.espreso.rs/vesti/politi...lkanu-koju-cine-srpska-srbija-i-deo-crne-gore


Nova velika Srbija? :think:
Janko nema nama suživota sa bosanskim kurvet'nama

aj vozdra
 

Back
Top