Quantcast

Dodik nacrtao MAPU nove DRŽAVE na Balkanu koju čine Srpska, Srbija i deo Crne Gore

Poruka
4.901
Što ne kažeš da ste nas gađali bojnim otrovima .Da ste pretili da će te dići u vazduh fabriku boja i lakova?
Niste vredeli kao cilj toliko.A i šta će te nam.Sad da nam neko celu Tuzlu i taj kraj da,šta će nam,šta bi sa njim.

- - - - - - - - - -

Poštedi me jadne prepotencije.Ja ako počnem da ti iznosim činjenice povraćaćeš od stresa.Prođi se.
Sve što si napisao je laž a mogao si makar da pretražiš da li i u TZ uopšte postoji fabrika boja i lakova o kojoj pričaš...

A ponavljam, opšte poznato je da teritorija koja se kao klin zabada u tvoju teritoriju i izlazi na planinu koja ti kontroliše putne komunikacije uopšte nije bitna. Bitno je da je sitno.
 

JankoTheGreat

Veoma poznat
Poruka
12.009
Miletić za N1: Dodikovo prekrajanje granica je krivično djelo
Miletić za N1: Dodikovo prekrajanje granica je krivično djelo
Izvor: N1

Zlatko Miletić, delegat u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH i generalni sekretar Demokratske fronte, rekao je danas za N1 da je prekrajanje granica Bosne i Hercegovine u intervjuima Milorada Dodika - krivično djelo i da brine nereagovanje institucija na takvu pojavu.

Miletić je dodao da Dodika kao političara cijeni, ali da to ne znači da se može ponašati na način na koji to radi posljednjih nekoliko godina.

''Ja njega kao osobu cijenim i mislim da je uspješan poliičar što ne znači da se može ponašati kao u proteklih nekoliko godina. Mi u zadnjih godinu godinu po dana imamo njegove istupe o prekrajanju granica BiH. To njegovo ponašanje predstavlja krivično djelo. O takvim ponašanjima postoje video zapisi kad on crta granice. U najmanje tri intervjua koje je dao i to je zabrinjavjauće. Zabrinjavajuće je ponašanje institucija koje po tom pitanju ništa ne rade, prvenstveno tu mislim na OHR, EU... da ne govorim o Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. Svaki od tužitelja koji je čuo za takvu vrstu izjave dužan je da to tretira kao indiciju da je počinio krivično djelo'', ispričao je Miletić danas za N1.

Na najave neke vrste modifikacije stavova o MAP-u kao uvjetu za formiranje Vijeće ministara, Miletić je rekao da po tom pitanju - nema popuštanja.

''Kad je u pitanju DF, mi od aktivacije MAP-a nećemo odustati. Bitno je da krene taj proces'', dodao je on i pojasnio:

''Postoje različiti vidovi suradnje s NATO-om, čak i zemlje na koje se gospodin Dodik poziva imaju bolju saradnju od Bosne i Hercegovine. Na šta oni misle ja ne znam, znam šta je naša zakonska obaveza. Oni su dužni raditi na implementaciji svega onoga što taj put podrazumijeva. Ako im se taj zakon ne sviđa, neka dizanjem ruku promijene taj član i ponište odluke koje su prije donosili i nije nikakav problem'', poručio je on.

O ovom pitanju ranije su govorili i iz SNSD-a. Detaljnije na ovom linku.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a345221/Zlatko-Miletic-za-N1.html
 

Esad Dzudo

Domaćin
Poruka
3.976

JankoTheGreat

Veoma poznat
Poruka
12.009OPASNI PLANOVI VAŠINGTONSKE ADMINISTRACIJE! Ameri daju 8.000.000 dolara da sruše Srpsku i Dodika!

Tanjug/fotomontaža

20:09 Politika 2
M. DOBROMIROVIĆ | 22. 05. 2019.

AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookShare to Twitter
OPASNI PLANOVI VAŠINGTONSKE ADMINISTRACIJE! Ameri daju 8.000.000 dolara da sruše Srpsku i Dodika!
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) izdvojila milione za razvoj 'kritičkog mišljenja' u BiH!?! Banjaluka tvrdi da je ovo samo maska za pokušaj ukidanja RS i jačanje Federacije BiH


Američka vladina agencija za međunarodni razvoj (USAID) izdvojila je osam miliona dolara za projekat unitarizacije Bosne i Hercegovine i ukidanje Republike Srpske!
Agencija USAID, kako prenosi 'Raša tudej' (RT), zvanično planira da ovim novcem pomogne 'razvoj kritičkog mišljenja studenata u BiH, kao i za poboljšanje njihovog učinka u egzaktnim naukama'. Međutim, u Banjaluci tvrde da su ove pare namenjene za prljavu kampanju čiji rezultat treba da bude BiH u NATO i brisanje RS sa političke karte!
Cilj - evropske integracije

Zvanično, cilj programa USAID jeste uvođenje visokokvalitetnih programa za obuku nastavnika u postojećem obrazovnom sistemu.
'Obrazovni sistem BiH nije zaštićen od političkog uticaja, zbog čega resursi nisu usmereni na rešavanje osnovnog zadatka - poboljšanja kvaliteta nastave. Mnoge škole podeljene su po etničkom principu, dok udžbenici samo produbljuju postojeće nesuglasice u društvu. Zajedno sa zastarelim obrazovnim programima i pomagalima, ovo dovodi do situacije u kojoj učenici ne dobijaju zadatke koji omogućavaju razvoj kritičkog razmišljanja koje je neophodno za razmatranje različitih gledišta i procene ogromne količine dostupnih informacija', navodi se u dokumentaciji USAID.

Ovaj projekat, inače, trebalo bi prvo da se sprovede na teritoriji Sarajevskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona i Republike Srpske, a ako bude uspešan, mogao bi da se proširi i na celu BiH.
I Britanci ne štede pare

Milorad Dodik je ranije izjavio i da su Britanci izdvojili šest miliona funti za borbu protiv 'malignog uticaja' Rusije u BiH.
- I Amerikanci preko nekih svojih fondova isto to čine. U Sarajevu, Podgorici i Tirani postoje obaveštajni centri koje je Zapad instalirao. Oni su napravili spisak od 300 ljudi iz Srbije i RS koji navodno šire taj ruski maligni uticaj i tako su stavili mete na sve te ljude. Ali uzalud je sve to - naglasio je Dodik.
'Realizacija programa pomoći će i u postizanju cilja postavljenog u Strategiji saradnje u oblasti razvoja Bosne i Hercegovine: zemlja bi trebalo da bude stabilnija država bliža evropskim integracijama', zaključuje se u dokumentu USAID.
Komentarišući ovaj plan američke agencije, Staša Košarac, predsedavajući Kluba poslanika Dodikove SNSD u Predstavničkom domu Skupštine BiH, kaže da ovo pokazuje da se međunarodni faktor opet petlja u unutrašnje stvari Sarajeva i Banjaluke, što nikako ne može dati dobra rešenja.
- Praksa potvrđuje da postoji deo međunarodne zajednice koji nije dobronameran prema svim konstitutivnim narodima u BiH i koji za jedinog partnera bira Bošnjake, pokušavajući da dominira nauštrb interesa Srpske i Srba. Vidljivo je da određene agencije u sastavu ili pod patronatom zapadnih institucija ubrizgavaju određena sredstva da bi probudile politički bunt. Tako je bilo i pre izbora za Predsedništvo BiH, tako je i sada. Treba biti jako obazriv, nismo naivni i pratićemo sve šta se dešava. I, naravno, reagovaćemo u skladu sa zakonima i Ustavom - podvlači Košarac.
Jasna pretnja
Vojni stručnjak i analitičar Dževad Galijašević ocenjuje da SAD preko mnogih organizacija, vladinih i nevladinih, implementiraju projekte koji bi trebalo RS da učine nestabilnom.
Dodik: Platili osam miliona i za mešanje u izbore u BiH
Podsetimo, agencija USAID bila je predmet polemike u RS i jesenas, kada su Vlada SAD i Savet ministara BiH potpisali Okvirni sporazum na osnovu kojeg je osam miliona dolara izdvojeno za borbu protiv korupcije. Milorad Dodik, u to vreme predsednik RS i kandidat za člana Predsedništva BiH, ustvrdio je da se zapravo radi o pokušaju mešanja u izbore u BiH.
- Republika Srpska ozbiljno će se pozabaviti time ko sve dobija američke pare. Reč je o perfidnom načinu uticaja i mešanja u izborni proces koji je veoma vidljiv. Ovo nije bila dosadašnja praksa u RS i NVO koje oni biraju isključivi su konzumenti tog novca. To znači da moraju da rade po njihovim pravilima - rekao je Dodik.
- Rušenje liderstva i političkih organizacija jesu programi koji se sprovode konstantno. 'Razvijanje kritičkog mišljenja' je razoran strateški program promene političke i državotvorne svesti. Reč je o pokušaju dugoročne destrukcije svesti o nužnosti borbe za slobodu. Svakako su Milorad Dodik i Željka Cvijanović glavne mete. Amerikanizacija BiH, ali Srba u RS, podrazumeva dugoročno razaranje srpskih nacionalnih osećanja i uvlačenje RS u EU i NATO. Ovo je jako opasno i mora se obratiti pažnja na ovakve projekte i pronaći odgovor na pretnju - zaključuje Galijašević.


https://informer.rs/vesti/politika/437612/opasni-planovi-vasingtonske-administracije-ameri-daju-8-000-000-dolara-sruse-srpsku-dodika
 

JankoTheGreat

Veoma poznat
Poruka
12.009
Nije tu ništa veliko već je prirodno. Srbi bi morali da imaju pravo na samoopredljenje što im je i dan danas zabranjeno.

Onda si otpisao Kosovo
Onda Madari u svojim sredinama u Vojvodino mogu da se "samoopredele" kao i Bosnjaci u Sandzaku kao i Albanci u Presevu itd
I svaki put kada neko postane vecina negde ce traziti "samoopredelenje" i tako do besvesti
 

Ројалиста

Poznat
Moderator
Poruka
7.314
Onda si otpisao Kosovo
Onda Madari u svojim sredinama u Vojvodino mogu da se "samoopredele" kao i Bosnjaci u Sandzaku kao i Albanci u Presevu itd
I svaki put kada neko postane vecina negde ce traziti "samoopredelenje" i tako do besvesti
Могу да се определе и споје са Албанијом. Не видим какве би везе они могли имати са муслиманским делом БиХ?
 

JankoTheGreat

Veoma poznat
Poruka
12.009
Могу да се определе и споје са Албанијом. Не видим какве би везе они могли имати са муслиманским делом БиХ?
Ne znam o cemu balavis? Samo kazem da tom logikom svako ce se "samoopredeliti" tamo gde je trenutno vecina ili gde postane vecina. Tako ce se non stop stvarati i rastvarati drzave. Konstantno menanje granica. Kao u srednjem veku

Ako je to ono cemu tezite onda good luck
 

Boris Grušenko

Ističe se
Poruka
2.906
Onda si otpisao Kosovo
Ne nisam. Ako pogledaš Vlajkijevu knjigu na primer videćeš obilje dokaza da je pokrajinska vlast Kosova pod arnautskom dominacijom 70ih i 80ih vršila etničko čišćenje Srba.

Onda Madari u svojim sredinama u Vojvodino mogu da se "samoopredele" kao i Bosnjaci u Sandzaku kao i Albanci u Presevu itd
I svaki put kada neko postane vecina negde ce traziti "samoopredelenje" i tako do besvesti
Baš i ne. Srbi su i u SR hrvatskoj i u BiH bili konstitrtivni narodi.
 

JankoTheGreat

Veoma poznat
Poruka
12.009
Ne nisam. Ako pogledaš Vlajkijevu knjigu na primer videćeš obilje dokaza da je pokrajinska vlast Kosova pod arnautskom dominacijom 70ih i 80ih vršila etničko čišćenje Srba.


Baš i ne. Srbi su i u SR hrvatskoj i u BiH bili konstitrtivni narodi.

Super onda. Odlicno. Izvrsno. Kreativno.
To je bila srpska politika i 90-ih. Prostudiraj rezultate

Sada bi drugu rundu. Da se razvali BIH i CG.

Let's try
 

Boris Grušenko

Ističe se
Poruka
2.906
Super onda. Odlicno. Izvrsno. Kreativno.
To je bila srpska politika i 90-ih. Prostudiraj rezultate

Sada bi drugu rundu. Da se razvali BIH i CG.

Let's try
Znači ako okupiraš pokrajinu Srbije, izvršiš etničko čišćenje u Krajini nad Srbima, obespraviš Srbe u CG onda to nije razvaljivanje.

Ali ako Srbi traže pravo na samoopredeljenje u republikama u kojima su bili konstitutivni narodi onda jeste.

Interesantno.
 

JankoTheGreat

Veoma poznat
Poruka
12.009
Znači ako okupiraš pokrajinu Srbije, izvršiš etničko čišćenje u Krajini nad Srbima, obespraviš Srbe u CG onda to nije razvaljivanje.

Ali ako Srbi traže pravo na samoopredeljenje u republikama u kojima su bili konstitutivni narodi onda jeste.

Interesantno.

Upravo tako
SFRJ se raspala po granicama bivsih republika. Srbi rekli STOP. Ne moze BRE. I onda poceli da osnivaju SAO. Price o etnickm srpskim prostorima itd. U HR popusili, u BIH pocinili genocid i tako ce biti zapecaceni kroz vreme, Samim tim teznjama da razbijaju granice Republika su to dozivili u svom dvoristu, na KosovuМишљење бр. 3 (Границе)
Питер Карингтон је 20. новембра 1991. године поставио питање: „Могу ли се унутрашње границе између Србије и Хрватске и између Босне и Херцеговине и Србије сматрати границима у смислу међународног права?” Примјењујући принцип uti possidetis, комисија је закључила 11. јануара 1992. да „Границе између Хрватске и Србије, Босне и Херцеговине и Србије, и евентуалних других сусједних независних држава не могу се мијењати, осим уз слободно постигнут договор” и „Осим ако није другачије договорено, бивше границе постају границе заштићене међународним правом”.[2]

https://sr.wikipedia.org/wiki/Арбитражна_комисија_Мировне_конференције_о_Југославији

Da nije bilo SAO i Krajina itd danas bi imao milion do milion i pol vise Srba na levoj obali Drine
Kosovo bi bilo unutar Srbije

Dodara hoce da razbija i MonteNegro, koji je u NATO. Let's see what will happen.
 
Top