Dodik - izjave o neodrživosti BIH i samostalnosti Republike Srpske

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Додик: Рехабилитовати америчку идеју о издвајању Српске из БиХ
РЕГИОН
17:41 27.07.2020(освежено 18:00 27.07.2020)Преузмите краћи линк
0 625
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је крајње време да се рехабилитује идеја САД из 1995. године да Срби одрже референдум о издвајању из БиХ, коју је заступао тадашњи амерички председник Бил Клинтон.
На питање да прокоментарише документе са којих је скинута ознака тајности, у којима се наводи да је Клинтон 1995. године, у време дешавања у Сребреници, имао план да муслиманско-хрватска федерација добије нешто мање од половине БиХ, док би Американци извршили притисак на муслиманску страну да пристане да Срби две до три године по окончању рата одрже референдум за издвајање из БиХ, Додик је оценио да је сазрело време да се та идеја рехабилитује и да Срби коначно добију право на самоопредељење као што имају сви другу народи.
"Очигледно је да у БиХ нема воље бошњачких политичких представника да се поштује изворни Дејтон и да смо ми таоци тог бошњачког једноумља чији је циљ стварање унитарне БиХ. Дошло је време да се та Клинтонова идеја обнови и да се примене одредбе о грађанским правима и слободама које предвиђају да и народи у БиХ имају право на самоопредељење као што имају у свим нормалним земљама", истакао је српски члан Председништва БиХ.
Он је нагласио да БиХ оваква кава јесте нема будућности, нема бољег живота за њене грађане, нити напретка било које врсте док се ствари не помере са мртве тачке.
"Време је да Српска афирмише своје право на самоопредељење и да живимо нормално и мирно једни поред других, јер свих ових година показало се да БиХ нема шансе за било какав договор који би поштовао права сва три конститутивна народа и осталих", оценио је Додик за Срну, преноси портал "Независне".
Он је нагласио да не зна зашто данас када се јавно говори о тој истој идеји, коју су САД заступале 1995. године, то изазива оштре реакције, чак и санкције уз образложење да је то наводно кршење Дејтонског споразума.
"Ево 25 година је од Дејтонског споразума и где је БиХ!? Нигде. Само се потврдило да је то пропали експеримент међународне заједнице. Време је да се афирмише Клинтонова идеја и да и Срби добију право да изаберу где и у каквој држави желе да живе. Ово није њихова држава, нити је Срби тако доживљавају. Њихова држава је Република Српска", констатовао је Додик.
Према документима са којих је скинут печат поверљивости, бивши амерички председник Бил Клинтон тражио је од владе у Сарајеву 1995. године да уступи територију Србима да би се окончао рат у БиХ, показују документа.
Документи су недавно објављени и садрже Клинтонов тајни план за БиХ, а потичу из 1995. године у време дешавања у Сребреници и неколико месеци пре потписивања Дејтонског мировног споразума, објавио је лондонски "Гардијан".
Према том плану, федерација муслимана и Хрвата требало је да добије нешто мање од половине државе, док би Американци размотрили и притисак на муслиманску страну да пристане на могућност да Срби у року од две до три године по окончању рата одрже референдум за издвајање из БиХ.
"Уколико босански муслимани не могу да убеде Србе да њихова будућност лежи у реинтеграцији у БиХ, нема смисла блокирати мирно раздвајање заједничке државе, по чехословачком моделу", предвиђао је Клинтонов план.
Прочитајте још:



https://rs.sputniknews.com/regioni/...abilitovati-ideju-sad-o-izdvajanju-rs-iz-bih/


evo ga


i SAD aminovale free srpska.

Baja izdominirao
 
Додик: Рехабилитовати идеју Америке из 1995. о издвајању Српске из БиХ
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је крајње вријеме да се рехабилитује идеја САД из 1995. године да Срби одрже референдум о издвајању из БиХ, коју је заступао тадашњи амерички предсједник Бил Клинтон.

Милорад Додик (фото:M. KADRIĆ) -

Милорад Додик (фото:M. KADRIĆ)
На питање Срне да прокоментарише документе са којих је скинута ознака тајности, у којима се наводи да је Клинтон 1995. године, у вријеме дешавања у Сребреници, имао план да муслиманско-хрватска федерација добије нешто мање од половине БиХ, док би Американци извршили притисак на муслиманску страну да пристане да Срби двије до три године по окончању рата одрже референдум за издвајање из БиХ, Додик је оцијенио да је сазрело вријеме да се та идеја рехабилитује и да Срби коначно добију право на самоопредјељење као што имају сви другу народи.
- Очигледно је да у БиХ нема воље бошњачких политичких представника да се поштује изворни Дејтон и да смо ми таоци тог бошњачког једноумља чији је циљ стварање унитарне БиХ. Дошло је вријеме да се та Клинтонова идеја обнови и да се примијене одредбе о грађанским правима и слободама које предвиђају да и народи у БиХ имају право на самоопредјељење као што имају у свим нормалним земљама - истакао је српски члан Предсједништва БиХ.
Он је нагласио да БиХ оваква кава јесте нема будућности, нема бољег живота за њене грађане, нити напретка било које врсте док се ствари не помјере са мртве тачке.
- Вријеме је да Српска афирмише своје право на самоопредјељење и да живимо нормално и мирно једни поред других, јер свих ових година показало се да БиХ нема шансе за било какав договор који би поштовао права сва три конститутивна народа и осталих - оцијенио је Додик.
Он је нагласио да не зна зашто данас када се јавно говори о тој истој идеји, коју су САД заступале 1995. године, то изазива оштре реакције, чак и санкције уз образложење да је то наводно кршење Дејтонског споразума.

- Ево 25 година је од Дејтонског споразума и гдје је БиХ!? Нигдје. Само се потврдило да је то пропали експеримент међународне заједнице. Вријеме је да се афирмише Клинтонова идеја и да и Срби добију право да изаберу гдје и у каквој држави желе да живе. Ово није њихова држава, нити је Срби тако доживљавају. Њихова држава је Република Српска - констатовао је Додик.

Према документима са којих је скинут печат повјерљивости, бивши амерички предсједник Бил Клинтон тражио је од владе у Сарајеву 1995. године да уступи територију Србима да би се окончао рат у БиХ, показују документа.

Документи су недавно објављени и садрже Клинтонов тајни план за БиХ, а потичу из 1995. године у вријеме дешавања у Сребреници и неколико мјесеци прије потписивања Дејтонског мировног споразума, објавио је лондонски "Гардијан".

Према том плану, федерација муслимана и Хрвата требало је да добије нешто мање од половине државе, док би Американци размотрили и притисак на муслиманску страну да пристане на могућност да Срби у року од двије до три године по окончању рата одрже референдум за издвајање из БиХ.
- Уколико босански муслимани не могу да убиједе Србе да њихова будућност лежи у реинтеграцији у БиХ, нема смисла блокирати мирно раздвајање заједничке државе, по чехословачком моделу - предвиђао је Клинтонов план.
 
Autorska tema:

Malo, malo čujemo "Republika Srpska ima pravo na nezavisnost od Bosne i Hercegovine, Republika Srpska ima pravo na pripojenje Republici Srbiji, jedan narod, jedna država" i dr, ali to tako traje već 25 godina, a Republika Srpska "stopirana u mestu" ili "ne miče" ili "stoji gde je tu je" u sastavu Bosne i Hercegovine, ili je to samo "privid" da je to tako? Pa se postavlja pitanje ukoliko je "privid" koja je to strategija i da li ista uopšte postoji u pogledu ostvarenja srpskog nacionalnog cilja, jedna srpska država ili razbijanje državne zajednice Bosne i Hercegovine, izdvajanje Republike Srpske iz iste i pripojenje Republici Srbiji i kako se to namerava učiniti u pogledu sredstava i u kome roku, jer ne treba zaboraviti da niti su sredstva ta koja su "neograničena", posebno uzevši činjenicu da "se narod topi" ili nestaje usled demografskog sunovrata u Republici Srpskoj a i samoj Republici Srbiji (istina i u Federaciji BiH i Republici Hrvatskoj) a i zbog protoka vremena, jer nije isto hoće li se nešto ostvariti danas, za mesec, za godinu, za pet , deset,trideset, pedeset, stotinu ili više godina, barem generacji koja danas živi to nikako ne može biti svjedno, hoće li to dočekati da se ostvari. Uostalom koliko je sve to frustrirajuće , bolno frustrirajuće, može se videti iz određenih izjava Milorada Dodika, link https://www.danas.rs/svet/dodik-nisam-srecan-sto-zivim-u-bih-a-clan-sam-predsednistva-bih/ . Sve u svemu, dokle, kada će se srpska nacionalna "agonija" okonačati i kada će i ako će Srbi ostvariti svoja nacionalni cilj u pogledu Republike Srpske i njenog izdvajanja iz Bosne i Hercegovine i pripojenja Republici Srbiji?
 
Poslednja izmena:
Autorska tema:

Malo, malo čujemo "Republika Srpska ima pravo na nezavisnost od Bosne i Hercegovine, Republika Srpska ima pravo na pripojenje Republici Srbiji, jedan narod, jedna država" i dr, ali to tako traje već 25 godina, a Republika Srpska "stopirana u mestu" ili "ne miče" ili "stoji gde je tu je" u sastavu Bosne i Hercegovine, ili je to samo "privid" da je to tako? Pa se postavlja pitanje ukoliko je "privid" koja je to strategija i da li ista uopšte postoji u pogledu ostvarenja srpskog nacionalnog cilja, jedna srpska država ili razbijanje državne zajednice Bosne i Hercegovine, izdvajanje Republike Srpske iz iste i pripojenje Republici Srbiji i kako se to namerava učiniti u pogledu sredstava i u kome roku, jer ne treba zaboraviti da niti su sredstva ta koja su "neograničena", posebno uzevši činjenicu da "se narod topi" ili nestaje usled demografskog sunovrata u Republici Srpskoj a i samoj Republici Srbiji (istina i u Federaciji BiH i Republici Hrvatskoj) a i zbog protoka vremena, jer nije isto hoće li se nešto ostvariti danas, za mesec, za godinu, za pet , deset,trideset, pedeset, stotinu ili više godina, barem generacji koja danas živi to nikako ne može biti svjedno, hoće li to dočekati da se ostvari. Uostalom koliko je sve to frustrirajuće , bolno frustrirajuće, može se videti iz određenih izjava Milorada Dodika, link https://www.danas.rs/svet/dodik-nisam-srecan-sto-zivim-u-bih-a-clan-sam-predsednistva-bih/ . Sve u svemu, dokle, kada će se srpska nacionalna "agonija" okonačati i kada će i ako će Srbi ostvariti svoja nacionalni cilj u pogledu Republike Srpske i njenog izdvajanja iz Bosne i Hercegovine i pripojenja Republici Srbiji?
Opasne misli...
 
Autorska tema:

Malo, malo čujemo "Republika Srpska ima pravo na nezavisnost od Bosne i Hercegovine, Republika Srpska ima pravo na pripojenje Republici Srbiji, jedan narod, jedna država" i dr, ali to tako traje već 25 godina, a Republika Srpska "stopirana u mestu" ili "ne miče" ili "stoji gde je tu je" u sastavu Bosne i Hercegovine, ili je to samo "privid" da je to tako? Pa se postavlja pitanje ukoliko je "privid" koja je to strategija i da li ista uopšte postoji u pogledu ostvarenja srpskog nacionalnog cilja, jedna srpska država ili razbijanje državne zajednice Bosne i Hercegovine, izdvajanje Republike Srpske iz iste i pripojenje Republici Srbiji i kako se to namerava učiniti u pogledu sredstava i u kome roku, jer ne treba zaboraviti da niti su sredstva ta koja su "neograničena", posebno uzevši činjenicu da "se narod topi" ili nestaje usled demografskog sunovrata u Republici Srpskoj a i samoj Republici Srbiji (istina i u Federaciji BiH i Republici Hrvatskoj) a i zbog protoka vremena, jer nije isto hoće li se nešto ostvariti danas, za mesec, za godinu, za pet , deset,trideset, pedeset, stotinu ili više godina, barem generacji koja danas živi to nikako ne može biti svjedno, hoće li to dočekati da se ostvari. Uostalom koliko je sve to frustrirajuće , bolno frustrirajuće, može se videti iz određenih izjava Milorada Dodika, link https://www.danas.rs/svet/dodik-nisam-srecan-sto-zivim-u-bih-a-clan-sam-predsednistva-bih/ . Sve u svemu, dokle, kada će se srpska nacionalna "agonija" okonačati i kada će i ako će Srbi ostvariti svoja nacionalni cilj u pogledu Republike Srpske i njenog izdvajanja iz Bosne i Hercegovine i pripojenja Republici Srbiji?

Nacionalni cilj?

Mi nemamo nacionalne ciljve ni za narednih godinu dana.

Manite se više kvazi nacionalnih propagandi o jednoj srpskoj državi - ona nam je najviše zla donela. Služila je samo ratnim huškačima i profiterima, među kojima je i ovaj podgojeni prasac Dodik. Srpski Milo Đukanović, koji je u NATO vojnom vozilu došao na vlast u Republici Srpskoj. Čovek prvo mora da nuči srpski jezik da bi ga uošte bilo ko i za šta uzimao za ozbiljno.

Bolnice nam se raspadaju, liče na oronule vojne zatvore iz drugog svetskog rata. Stručni lekari idu u Nemačku da rade jer ovde od plate ne mogu struju da plate. Jedan autoput kroz Šumadiju pravimo 50 godina i još ga nismo završili. U zemlji nema dovoljno vrtića, pa ti treba veza čak i da bi dete upisao u vrtić. Milion i jedan preči problem, ti pričaš o nekoj nacionalnoj politici, o nekakvoj jednoj Srpskoj zemlji.

A šta ćemo sa milion Srba u Americi, pola miliona u Čikagu? Sa Srbima u Australiji, u Kanadi? U Nemačkoj? Hoćemo li i njih da pripajamo u jednu državu?

Ne podržavam ratne profitere i huškače poput Dodika koji na konto nekakvog navodnog rodoljuba i patriotizma misle da mogu da rade sve. Taj je po Srpskoj pokrao sve što je moglo, i on će da mi priča o nekakvoj nacionalnoj politici.
 

Back
Top