Dodik: Imamo odgovor na sankcije RS

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
11.104
Predsednik RS Milorad Dodik poručio je danas da će RS imati odgovor ukoliko međunarodna zajednica bude uvela određene sankcije zbog najavljenog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Pretnja je uvek znak nemoći, verujem, pred argumentima koje mi iznosimo, ili znak arogancije, zato što je neko moćan i jak. Ukoliko budu nekih sankcija prema meni, ja o tome nisam zadužen da misilim.

Dodik je rekao da mu je Lajčak danas preneo zabrinutost međunarodne zajednice u vezi sa održavanjem referenduma, ponavljajući da visoki predstavnik u BiH nije imao pravo da nameće zakone i da je odluka o raspisivanju referenduma legalna i legitimna.

Covek ima muda, nije kao ovi nasi.
Celu vest mozete procitati na http://www.mondo.rs/s204695/Info/ex-YU/Dodik-_Imamo_odgovor_na_sankcije_RS.html

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je danas da će RS imati odgovor ukoliko međunarodna zajednica bude uvela određene sankcije zbog najavljenog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Pretnja je uvek znak nemoći, verujem, pred argumentima koje mi iznosimo, ili znak arogancije, zato što je neko moćan i jak. Ukoliko budu nekih sankcija prema meni, ja o tome nisam zadužen da misilim.

Dodik je rekao da mu je Lajčak danas preneo zabrinutost međunarodne zajednice u vezi sa održavanjem referenduma, ponavljajući da visoki predstavnik u BiH nije imao pravo da nameće zakone i da je odluka o raspisivanju referenduma legalna i legitimna.

Celu vest mozete procitati na http://www.mondo.rs/s204695/Info/ex-YU/Dodik-_Imamo_odgovor_na_sankcije_RS.html
И опет:

Треба схватити да је Српска реално у много бољем међународном, а и унутрашњем положају него Србија.

И зато Додик може овако.

И опет:

Треба схватити да је Српска реално у много бољем међународном, а и унутрашњем положају него Србија.

И зато Додик може овако.

Глупости.
Зна се тко је лидер регијона,
харизматићан, обогаћен знањем и умјећем те подршком пријатеља, спријеман на сурадњу по сваку цијену и у кога су упрте очи цијелог демокрацијског свијета...

Dosadan taj Dodik više ,priča o tom referendumu već 5 godina,nek ga raspiše već jednom ili nek se tera u qurac.

Дај рођо, ебо га ти, па овде већ деценију и јаче прићају о путу брез алтернативе,
док зблануто пућанство и даље нетремице гледи, слијепо слуша и верује у будућност, обећану....

Dosadan taj Dodik više ,priča o tom referendumu već 5 godina,nek ga raspiše već jednom ili nek se tera u qurac.

i prica o referendumu je veliki uspjeh...........pre samo 5 godina na spomen R od referendum NATO trupe bi sa tenkovima upadale u kuce,hapsile ,razvaljivale namjestaj,prebijale ljude,ljudi bi bili proglaseni zlocincima,kriminalcima itd a danas ne samo da se prica slobodno o referendumu vec ce se 12 juna i odrzati ....

i prica o referendumu je veliki uspjeh...........pre samo 5 godina na spomen R od referendum NATO trupe bi sa tenkovima upadale u kuce,hapsile ,razvaljivale namjestaj,prebijale ljude,ljudi bi bili proglaseni zlocincima,kriminalcima itd a danas ne samo da se prica slobodno o referendumu vec ce se 12 juna i odrzati ....
Samo da ne bude bacanje koske narodu u RS kome već toliko priča o Onom referendumu , sa ovim sada , pogotovo će biti glupo ako te odluke ništa ne promene i ako te institucije o kojima se odlučuje nastave da funkcionišu kao i do sada bez obzira na referendum . Slažem se ja da treba raditi polako i ne treba ići odmah ekstremno , ali su bojim da ovo ne bude samo Miletva žvaka za narod i za skretanje pažnje sa lopovluka i lošeg standarda , bez nekih rezultata , al videćemo uostalom na leto će se već sve znati .

Poslednja izmena:
Samo da ne bude bacanje koske narodu u RS kome već toliko priča o Onom referendumu , sa ovim sada , pogotovo će biti glupo ako te odluke ništa ne promene i ako te institucije o kojima se odlučuje nastave da funkcionišu kao i do sada bez obzira na referendum . Slažem se ja da treba raditi polako i ne treba ići odmah ekstremno , ali su bojim da ovo ne bude samo Miletva žvaka za narod i za skretanje pažnje sa lopovluka i lošeg standarda , bez nekih rezultata , al videćemo uostalom na leto će se već sve znati .

Којег лоповлука? Сви који причају о некаквом лоповлуку Додика, требају знати да је он већ био на премијерској позицији у РС-у и имао прилике да се са огромном свотом новца нађе већ одавно далеко ван земље.

Значи нема ништа од тога јер је остао да се бори за интереса народа који га је изабрао.

Сигурно је да не иде наслијепо и не срља, Додик је увијек корак испред ових "демократа" из МЗ-а, лијепо је одмах најавио да постоји одговор и на санкције.

Bivši pravni savjetnik OHR-a u Brčkom i profesor međunarodnog prava Metju Periš

130

GLAS: Pominju se restriktivne mjere i sankcije EU prema političarima u BiH?

PERIŠ: Nema ništa od restriktivnih mjera, jer je to nelegalno prema evropskom pravu i to svi znaju. Bankovni računi ne mogu biti zamrznuti, osim ako se ne radi o finansiranju terorističkih aktivnosti. Teoretski, moguće je ograničiti putovanja, ali za to je potrebna odluka Savjeta EU, za šta će u praksi biti teško postići potrebni konsenzus. To je samo šuplja priča. Ako i jednom nosiocu javne funkcije budu izrečene restriktivne mjere, neka mi se obrati, jer sam advokat.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/...i-Tuzilastvo-BiH-ceka-neizbjezna-propast.html

Nikad nisam voleo tog Dodika al mi je sve simpatičniji. On sad pored jajare Tadića izgleda kao gromada. Moralna.

Molim nekog da mi krajnje pojednostavljeno i uopsteno kaze zbog cega se odrzava referendum? Jedno sigurno znam, Srbima u BiH nema zivota i moraju se odvojiti od ustasa. Pa gde to ima da zivim sa nekim ko ti je zakl'o sve od deteta u kolevci do starca u krevetu. Dobro je da su i do sad izdrzali sa njima. Ja bi' pre otis'o u smrt nego ziveo u istoj drzavi sa ustasama (hrvatsko muslimanskim narodom...ne samo vojskom)!

Back