Dodik ide u Rusiju da "završi posao" nabavke vakcina

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Dodik ide u Rusiju da "završi posao" nabavke vakcina





Autor:
Beta






Podeli:
Link je kopiran





Dodik ide u Rusiju da završi posao nabavke vakcina
Izvor: N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će na jesen otići u Rusiju da "završi posao" nabavke vakcina protiv koronavirusa.

Dodik je u Doboju rekao da ni u Republici Srpskoj niko ne bi trebalo da sumnja u rusku vakcinu jer je Rusija spremna da vakciniše svoje stanovništvo.

"Rusija ni od koga ništa ne traži, ona proizvodi vakcine za stanovništvo i primarno će upotrebiti vakcinu za zaštitu svog stanovništva i to radi država za razliku od mnogih zapadnih kompanija koje su komercijalnog tipa", rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim rečima, "digla se velika galama" oko ruskih vakcina, dok, s druge strane, Rusija nikoga ne prisiljava ni na šta.

"Mi imamo dobre odnose, a ja verujem da ćemo u septembru ili oktobru biti ponovo u Rusiji, gde ćemo efektuirati tako nešto", naglasio je on.


"Onaj ko veruje i hoće da to uradi, biće u prilici da to uradi i to verovatno neće biti jedina vakcina. Pošto se sve ispolitizivalo u svetu, pa i vakcine, verovatno će biti ruske, britanske, američke, pa neka izvoli ko šta hoće. Ako neće, ne mora ništa!", rekao je Dodik.

http://rs.n1info.com/Region/a631242/Dodik-ide-u-Rusiju-da-zavrsi-posao-nabavke-vakcina.html



Drzavnik. Ide licno u Moskvu po vakcine. Zrtvuje se. Da spasi narod.


Baja
 
Додик: Немам проблем да се вакцинишем, али угрожене категорије имају предност

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Н1 рекао је да када је у питању набавка руске вакцине Влада Српске заједно са ресорним министарством и Републичким штабом за ванредне ситуације предузима све потребно за њену набавку.




Милорад Додик (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија) -

Милорад Додик (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

Он је навео да се говори да је вакцина једино могуће превентивно средство, те да ће Српска да их набави, а грађани ће добровољно моћи да се вакцинишу.
- Русија је регистровала вакцину, за њом иде и Кина, али и многи други... Пратићемо њихов рад - навео је Додик.
Рекао је да је Русији послат допис и да су Српској стигли одређени одговори.
Навео је да Русија не нуди вакцину свијету, те да је она прави за себе.
- Држава стоји иза те вакцине и Руси ће све учинити да буде доступна грађанству. Вакцина ће за неколико мјесеци бити оперативна - казао је Додик.
Истакао је да нема проблем да прими вакцину, али како наводи здравствени систем ће се потрудити да је добију најугроженије категорије.
- Правимо план вакцинације, који подразумијева да је прво добију најризичније групе - додао је Додик.
 

Back
Top