Додик данас са Путином у Москви

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326

Додик данас са Путином у Москви​

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састаће се данас у Москви са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Додик и Путин (Фото: Kremlin.ru) -

Додик и Путин (Фото: Kremlin.ru)
Додик је рекао да ће руском предсједнику пренијети да је Дејтонски споразум снажно урушен, да је велико питање и да ли постоји.
Он је нагласио да Република Српска мора тражити пријатеље у Русији, која је гарант Дејтонског споразума.
Јуче, првог дана посјете Москви, Додик је разговарао са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајом Патрушевом.
Предсједник Републике Српске изјавио је да је Српска успјела да продре до најмоћнијих људи на свијету и да је поносан на коректан однос Руса.

ВИЈЕСТИ ИЗ ИСТЕ РУБРИКЕ

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=513700

Baja
Davno sam rekao da ce Rusi napraviti vojne baze na Manjaci i kod Trebinja. RS postaje novi Dombas
 

Додик се састао са Путином; Русија захвална Српској на пријатељском ставу (ФОТО/ВИДЕО)​

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се у Москви са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Додик и Путин - Фото: РТРС

Додик и ПутинФото: РТРС
Екипа РТРС-а која је у Кремљу јавља да је на почетку састанка Путин рекао Додику да је захвалан Српској на пријатељском ставу према Русији.
- Захвални само за неутралан став Српске према питању Украјине - рекао је Путин.
Путин је рекао зна да Републици Српској хиљаду студената учи руски језик.
- Захвални смо па подршци руској култури - рекао је Путин.
Веома је значајно да редовно разговарам с предсједником Путином и да он има времена за Републику Српску.
На састанку је договорено да и даље остаје повољна цијена гаса за Српску.
Предсједнику Путину уручио сам Орден Републике Српске на огрлици за нарочиту патриотску бригу и љубав… pic.twitter.com/gvOOh3evrL
— Милорад Додик (@MiloradDodik) May 23, 2023
Путин је рекао да ће се наставити економска сарадња Русије и Српске.
- Односи између Српске и Русије су добри и имамо добар тренд привредне сарадње. Знамо да постоји интерес да се настави сарадња између компаније из Русије и Српске - навео је Додик.
Додик је рекао да Српска има потребу за сарадњу са Русијом на економском плану и на питању гаса.

- Српска остаје упорна у свом ставу да не прати политике које иду само на једну страну - рекао је Додик.
Додик је рекао да Република Српска остаје упорна у свом ставу да не прати политике које иду за тим да пребаце кривицу само на једну страну у сукобу Украјини.

- И ми мислимо да Руска Федерација која је упорно се борила за свој безбјендосни оквир и која је покушавала и раније да обезбиједи те гаранције, напросто била присиљена везано за ову војну операцију - каже Додик.
Истакао да је Република Српска изложена многим притисцима.

Додик и Путин (Фото: РТРС)

Додик и Путин (Фото: РТРС)

- Ми нисмо дозвољавали да се донесе формална одлука о санкцијама према Руској Федерацији и због тога смо од западних партнера били изложени разним облицима притисака у виду санкција и суспендовања одређених пројеката и програма. Али, ми смо одлучили да напросто не будемо дио хистерије која се ствара, него да се пружи шанса да се то питање ријеши на нивоу Руске Федерације и Украјине - појаснио је предсједник Српске.
Додик је истакао да Српска разумије да то није сукоб Украјине и Русије, него сукоб Запада и Русије.
- У сваком случају Српска је стабилна и мирна, али изложена разним захтјевима о рушењу Дејтонског споразума - навео је Додик.
Додик је поновио да је Руска Федерација гарант Дејтонског споразума.
- Ми смо евидентирали преко 100 надлежности које смо имали имали гарантоване у Дејтону и Уставу бих, а које су Српској одузете. Све је то ишло кроз посљедњих 20 година наметања правила која су рушила међународно право - закључио је Додик.-------

Kakav BAJA
ha ha
Ne hebe zivu silu. Jedini u SVETU koji ima muda da se sretne s Putinom u ovom momentu!
 

Кремљ: Путин истакао да се односи Српске и Русије успјешно развијају (ФОТО/ВИДЕО)​

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин поручио је на састанку са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да се односи између Српске и Русије успјешно развијају, објављено је на сајту Кремља.

Додик и Путин - Фото: РТРС

Додик и ПутинФото: РТРС
- Желим да Вам пожелим добродошлицу и скренем Вам пажњу да се односи Русије и Републике Српске успешно развијају. Током протекле године видели смо повећање промета у трговини – у апсолутном износу, наравно, мали је, али је тендеција добра - поручио је Путин.
Веома је значајно да редовно разговарам с предсједником Путином и да он има времена за Републику Српску.
На састанку је договорено да и даље остаје повољна цијена гаса за Српску.
Предсједнику Путину уручио сам Орден Републике Српске на огрлици за нарочиту патриотску бригу и љубав… pic.twitter.com/gvOOh3evrL
— Милорад Додик (@MiloradDodik) May 23, 2023
Путин је истакaо да је свјестан интересовања партнера у Републици Српској за рад са руским компанијама у разним областима, пише у саопштењу Кремља.
Повезане вијести:
Додик за РТРС након састанка са Путином: Цијена гаса за Српску остаје повољна (ВИДЕО) 
http://kremlin.ru/events/president/news/71188

Встреча с Президентом Республики Сербской Милорадом Додиком​

Глава Российского государства в Кремле встретился с Президентом Республики Сербской Милорадом Додиком.
23 мая 2023 года
20:00
Москва, Кремль
Помощник Президента России Юрий Ушаков и глава представительства Республики Сербской в России Душко Перович (справа) перед началом встречи с Президентом Республики Сербской Милорадом Додиком.В ходе встречи с Президентом Республики Сербской Милорадом Додиком.

5 из 5

В ходе встречи с Президентом Республики Сербской Милорадом Додиком. Фото: Алексей Филиппов, РИА «Новости»

В.Путин: Уважаемый господин Президент! Очень рад Вас видеть в Москве.

Хочу Вас поприветствовать, обратить внимание на то, что отношения между Россией и Республикой Сербской развиваются успешно. У нас за последний год рост товарооборота – он в абсолютных величинах, конечно, небольшой, но тенденция хорошая – [составил] 57 процентов. Эту тенденцию, безусловно, нужно сохранять.
Я знаю о заинтересованности наших партнёров в Республике Сербской в работе с нашими крупными компаниями по различным направлениям. Надеюсь, так оно и будет. У нас есть соответствующие инструменты, которые призваны быть использованными, для того чтобы добиться ещё больших результатов.
Мы благодарны Вам за Вашу нейтральную позицию по событиям на Украине. Только такая позиция и может привести к какому-то положительному решению. Но в любом случае мы благодарны Вам за сдержанность.
Знаю также, что тысячи школьников в Республике Сербской изучают русский язык и интерес к русскому языку и к русской культуре поддерживается на государственном уровне, за что мы Вам тоже очень благодарны.
Я очень рад Вас видеть. Добро пожаловать в Россию.

М.Додик (как переведено): Спасибо, господин Президент!

Я Вам признателен за эту встречу. Мы часто встречаемся, и я думаю, что правильно Вы сказали, – у нас хорошее сотрудничество между Россией и Республикой Сербской. Конечно, это то, что отвечает нашим интересам в лучшем смысле.
Республика Сербская остается упорной в своей политической позиции. [Есть] политики, которые пытаются перебросить вину только на одну сторону. Мы же считаем, что Российская Федерация, которая упорно боролась за рамки безопасности, пыталась и раньше обеспечить гарантии, была вынуждена начать эту специальную военную операцию. Я хотел бы пожелать, чтобы она побыстрее закончилась.
Мы, конечно, все хотим, чтобы был мир, и Республика Сербская, конечно, из-за всего этого подвергается огромному давлению. Вообще от меня требовали принять решение о санкциях против Российской Федерации. Это бы значило, что мы позже от западных партнеров были бы подвержены давлению и санкциям, остановке проектов – все, что сейчас остановлено.
Но мы решили, что просто-напросто не будем частью этой истерики, которая создается, что будем приверженцами шанса того, чтобы вопрос был решен на уровне Российской Федерации, Украины, другого мира. Мы понимаем, что это не война Украины и России – это столкновение Запада, который пытается использовать Россию как способ для того, чтобы эту войну раздуть.
В любом случае, Республика Сербская стабильная и мирная, но, разумеется, она подвергается требованиям разрушить Дейтонские соглашения, а Российская Федерация – их гарант.
Мы уже вывели более 100 полномочий, которые были гарантированы по Дейтону: всё, что отняли у Республики Сербской, все это шло эти 20 лет – навязывание правил, которыми нарушается международное право. Мы оказались в ситуации, в которой почти точно «Дейтон» больше не был источником стабильности. И мы видим тенденции навязывания решений, которые отвечают прежде всего Западу – Америке и Брюсселю. В любом случае, мы против таких решений и остаемся привержены «Дейтону».
Но очевидно, что сила, которая есть у Запада, которую применяют против нас, она огромная, и у нас есть определенные потери. С другой стороны, Вы знаете, что там функционирует человек, который не был выбран в Совете Безопасности, чтобы быть Высоким представителем, как это предусматривается Дейтоном. И мы должны Вас проинформировать, что он начал навязывать законы, и эти законы применяются в другой части Боснии и Герцеговины, которая называется Федерацией. Мы в Республике Сербской не признаем его существование и не будем выполнять те меры, которые он нам навязывает.

Это всё приводит нас в еще более тяжелую ситуацию, и мы все полны решимости бороться за наши дейтонские возможности, потому что как только мы примем эти реформы Запада, вопрос о существовании Республики Сербской окажется под угрозой, она просто перестанет существовать. Огромное количество нашего народа за Республику Сербскую, за «Дейтон», за международный договор. Но между тем эти попытки не проходит у западных партнеров. Они снова и снова только обвиняют Республику Сербскую, всех нас, кто руководит Республикой Сербской, вводят санкции против нас.
В любом случае мы не готовы сдавать эту позицию и защиту наших прав, которую мы завоевали «Дейтоном», международным соглашением, прописанным документом.

Ситуация сейчас там спокойная, нет каких-то эксцессов, нет этнически мотивированных и других происшествий, экономика стабильна. Разумеется, [ситуация] развивается в рамках тяжелых обстоятельств после пандемии, нынешних событий. В любом случае, Республика Сербская подвержена [давлению] западных партнеров, которые мешают нам нормально развиваться. У нас проблемы с сотрудничеством в области укрепления экономики, но я надеюсь, что мы это поборем. Ваши компании работают в тяжелых условиях, вы это знаете. Ключевая проблема – это банки-корреспонденты, которые находятся под контролем Запада, и они не пропускают деньги. Это проблема.
 
И то није онај Астал од 30 мт.
Него онај мали,најмањи..Присни сточић . :D

Putin je uvideo koliki je Dodara Baja
Jedini u svetu koji ima muda da ode i odrzi govoranciju sa Putinom

Zato ce Putin da napravi dve ruske vojne baze. Na Manjaci i kod Trebinja. I instalirace nuklearno oruzje u njima. Kao sto je to uradio u Belorusiji


I to je sah mat

225070.jpg
 
Na šta je Putin spao, čudo jedno :lol:
Šta je sljedeće? Putin primio Dragoslava Bokana?
Путин шири свој Утицај несумњивог јаког Фактора на Планети, а одавно је познато да никакве јаче Турбуленције не могу се догоде без његове Сагласности,тј. Сагласности руске федерације.
Ја се надам да ће сама Србија да испрати овај потез Додика где ћемо инсталирамо 4 руске Војне Базе(само се ти Страксе,смеј),
да повратимо СРБСКУ ДАЛМАЦИЈУ,СРБСКУ БАРАЊУ...
и да вам се наплатимо за све што сте Нам,ничим изазвани,урадили.
 
Dok nisu popili sankcije 2014 nisu maltene znali za baju ni za Vucica. Sad daj sta das, nema biranja.

Е,мамлазе...
Преко 300 руских Добровољаца се борило 90-тих за Републику Србску.
Из Републике Србске су Руси освојили приштински Аеродром.
 
Ovim prijemom ga je upravo suzio.
Дај шта даш....
Ко да је њему лако,тако изолованом?
Али ..из ове се коже не може и морало се уради то,што још увек траје,
иначе би се Родина нашла у једној великој Опасности.

Овако,запдним крвницима жељних пљачке показуеш зубе и сви ,
СВИ ТЕ СЕ ПЛАШЕ :)
 
Дај шта даш....
Ко да је њему лако,тако изолованом?
Али ..из ове се коже не може и морало се уради то,што још увек траје,
иначе би се Родина нашла у једној великој Опасности.

Овако,запдним крвницима жељних пљачке показуеш зубе и сви ,
СВИ ТЕ СЕ ПЛАШЕ :)

Reč je o tome što je i sam dodig produkt zapada odnosno zapad ga je doveo na vlast.

No to je opšte poznata stvar.

Međutim sastati se sa licem koje je pre tri godine pozivalo na američki tretman mirnih demonstranata u Beogradu što je ogoljena mržnja prema Srbima je šamar svima na čije je ubijanje i prebijanje onda pozivao. Juče je pozvao i na kontramiting što je mešanje u unutrašnja politička pitanja Srbije.

Takav čovek ne bi smeo da bude dobrodošao ni kod koga ko sebe smatra prijateljem Srba.
 
Reč je o tome što je i sam dodig produkt zapada odnosno zapad ga je doveo na vlast.

No to je opšte poznata stvar.

Međutim sastati se sa licem koje je pre tri godine pozivalo na američki tretman mirnih demonstranata u Beogradu što je ogoljena mržnja prema Srbima je šamar svima na čije je ubijanje i prebijanje onda pozivao. Juče je pozvao i na kontramiting što je mešanje u unutrašnja politička pitanja Srbije.

Takav čovek ne bi smeo da bude dobrodošao ni kod koga ko sebe smatra prijateljem Srba.
јА СЕ слажем....
Знамо ми сви да је Додик једна кабадахија....предани Архиви Јасеновца Ватикану по доласку на Власт,онда оно нерешено убиство пре 2 Године оног Младића у Бањалуци,онда изгубљени Избори у самој Бањалуци...Лик је Лопина пар-екселанс...

Али дај нам Наду неку да ИМА КО ДА НАС ШТИТИ уколико усташе буду покушале да ЗАТВОРЕ свој "стомак" заузимањем целе те бос.Крајине што им је увек био вечити Сан! А веруј ми,та пасја Сорта НИКАД НЕЋЕ одустане од тога.
На београдске ПИУЧКЕ ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКЕ не мош се ослониш...јел требају и његови да зајашу Тракторе па у Србију?
 
јА СЕ слажем....
Знамо ми сви да је Додик једна кабадахија....предани Архиви Јасеновца Ватикану по доласку на Власт,онда оно нерешено убиство пре 2 Године оног Младића у Бањалуци,онда изгубљени Избори у самој Бањалуци...Лик је Лопина пар-екселанс...

Али дај нам Наду неку да ИМА КО ДА НАС ШТИТИ уколико усташе буду покушале да ЗАТВОРЕ свој "стомак" заузимањем целе те бос.Крајине што им је увек био вечити Сан! А веруј ми,та пасја Сорта НИКАД НЕЋЕ одустане од тога.
На београдске ПИУЧКЕ ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКЕ не мош се ослониш...јел требају и његови да зајашу Тракторе па у Србију?

Uopšte nemam nikavu dilemu što se tiče planova zapada sa Srbima. Njima jednostavno smeta što postojimo ma gde bili. Kada ne može da nas ubija direknto onda nas uništava na suptilnije načine.

A jedan od tih načina je upravo dodig.
 
Uopšte nemam nikavu dilemu što se tiče planova zapada sa Srbima. Njima jednostavno smeta što postojimo ma gde bili. Kada ne može da nas ubija direknto onda nas uništava na suptilnije načine.

A jedan od tih načina je upravo dodig.
Смараш брате са твојим упорним таргетирањем ЊЕГА..као личности и ту се наша Дебата завршава.
Ја све време покушавам да ти предочим неку ширу Слику,
међутим
ти твоје,изгледа личне Односе са њим,морам да решиш персонално.
Ајд у здравље :)
 
Смараш брате са твојим упорним таргетирањем ЊЕГА..као личности и ту се наша Дебата завршава.
Ја све време покушавам да ти предочим неку ширу Слику,
међутим
ти твоје,изгледа личне Односе са њим,морам да решиш персонално.
Ајд у здравље :)

Ti ne možeš da mi predočiš nikakvu širu sliku jer verujući da dodig svojom diplomatskom virtuoznošću može da ubedi Ruse da pregaze pet nato zemalja kako bi spasili Republiku Srpsku poručuješ da je ona zapravo veoma sužena i pre svega nerealna.

Tako da ti ostaje samo da se uzdaš u

београдске ПИУЧКЕ ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКЕ

koje prekodrinske Srbe zapravo nikada nisu izdale ali se upravo suprotan proces dogodio u oba svetska rata.
 
Ti ne možeš da mi predočiš nikakvu širu sliku jer verujući da dodig svojom diplomatskom virtuoznošću može da ubedi Ruse da pregaze pet nato zemalja kako bi spasili Republiku Srpsku poručuješ da je ona zapravo veoma sužena i pre svega nerealna.

Tako da ti ostaje samo da se uzdaš ukoje prekodrinske Srbe zapravo nikada nisu izdale ali se upravo suprotan proces dogodio u oba svetska rata.
Је л'? А како то?
 
Učestvovanjem u napadu na Srbiju 1914. kao i u njenoj okupaciji tokom PSR a potom i saučestvovanjem u Brozovom krvavom piru 1944. pa nadalje rame uz rame sa ustašama presvučenim u partizane kao i posledičnoj pljački odnosno genocidu koji je onda počinjen nad srpskom elitom.
Ти си насео на Брозову пропаганду.
Да се Срби заваде.
Мало више архивске грађе, мало мање популарне/полупане историје.
 

Back
Top