Додик : Да ли је Аустрија икада примила иједног Србина без личних докумената!

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Савет за спровођење мира (ПИК) тело које није предвиђено Дејтонским мировним споразумом и не постоји правно упориште за његово постојање, па је депласирано и коментарисати његове коминикее, пренели су бањалучки медији.
„Народна скупштина Републике Српске није донела закључке који обавезују ПИК, или који траже њихов став, али не могу да не приметим да их нису оквалификовали ни као антидејтонске ни као антиуставне“, истакао је Додик за Срну, упитан да прокоментарише саопштење Управног одбора ПИК-а.
Додик је нагласио да високи представник јесте предвиђен Анексом 10 Дејтонског споразума, али не да се бави унутрашњим питањима у БиХ, посебно не оним која се не тичу његовог спровођења.
Мигрантска криза сигурно није питање којим би ПИК требало да се бави, посебно не на начин на који је то учињено у среду, рекао је Додик, преноси РТРС.
„Што се тиче Инцкове изјаве око Срба и њиховог боравка у Аустрији, у којој су, како тврди, добродошли, уверен сам да он не говори у име државе Аустрије, и рекао бих да је то поређење апсолутно непримерено“, истакао је Додик.
Милорад Додик: Уверен сам да Инцко не говори у име државе Аустрије

Срна / Катарина Панић
Милорад Додик: Уверен сам да Инцко не говори у име државе Аустрије
Он је рекао да би питао Инцка само једно: Да ли је Аустрија икада примила иједног Србина без личних докумената и да ли је Аустрија примила иједног Србина који може бити безбедносна претња по ту земљу?
„Пошто сви знамо да није, због чега Инцко покушава да нам наметне образац у понашању који не прихватају остале уређене државе, па ни Аустрија. Или, зашто Аустрија не прихвати мигранте који су се, како ствари сада стоје, паркирали у БиХ, јер они и не желе да остану у БиХ ни у Републици Српској, њима је циљ Западна Европа. За плату коју прима могао би бар да даје сувисле изјаве, ако већ ништа друго не ради“, поручио је Додик.
Управни одбор Савета за спровођење мира у Босни и Херцеговини позвао је са састанка у Сарајеву све нивое власти у тој земљи да предузму мере којим би се ефикасније контролисала мигрантска криза, укључујући ту повећање буџетских издвајања.
Након дводневне седнице Управног одбора ПИК-а, која се одржава сваких шест месеци, високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко новинарима је потврдио да је мигрантска криза била важна тачка дневног реда, јавила је Хина.
Чланови Управног одбора, који чине најутицајније западне државе, као и Русија и Турска, сагласили су се да сви нивои власти у БиХ морају преузети свој део одговорности за суочавање са мигрантском кризом, што сада није случај.
„Цела земља мора се бавити питањем миграција. То није дужност само једног ентитета или жупаније“, казао је Инцко.
Упозорио је на чињеницу да се у БиХ често понашају као да кризе нема, а то је илустровао констатацијом да држава не издваја никаква додатна средства за решавање тог проблема.

https://rs.sputniknews.com/vesti/20...primila-ijednog-srbina-bez-licnih-dokumenata/

Dodara opet u centar
 
DODIK U LJUBLJANI Ne treba nam novac, a ne trebaju nam ni migranti


Predsednistvo BiH i Borut Pahor
Foto: Screenshot/N1 / RAS Srbija

Milorad Dodik, član Predsedništva BiH rekao je danas u Ljubljani nakon susret s predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, da su razgovori potvrdili dobru saradnju i prijateljske veze.



Dodik je rekao da je Slovenija važna članica Evropske unije.

– Mislim da su razgovori potvrdili dobru saradnju. Mogu da potvrdim kao predstavnik Republike Srpske da dobra saradnja ojačava naše prijateljske veze. Slovenija je važna članica Evropske unije. Iskazali smo svoju nezadovoljstvo činjenicom da poruke koje se sada šalju prema Zapadnom Balkanu – nisu dobre – ispričao je Dodik.



Prema njegovim rečima, razgovaralo se i o pitanju migracija i odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

– Stvar je stečena, migranti su došli, isporučeni nama. Zemlje Evropske unije moraju da vode odgovornu politku. Zahvalan sam predsedniku Pahoru na razumevanju da ovo pitanje treba rešavati zajednički. Teška humanitarna kriza je u centru pažnje mnogih medija. Želim da kažem da nama novac ne treba, a ne trebaju nam ni migranti. Što se tiče Trgovske gore, stav BiH i RS je jasan, on je isti. Pristojno bi bilo da to ne izaziva probleme trećima i to je nešto što ćemo nastaviti da problematizujemo na taj način. Hrvatska je potrebna da na pravi način razumije stavove same Bosne i Hercegovine. Slovenija i Hrvatska moraju da vode račune o Bosni i Hercegovini - rekao je on.

"BiH ključna zemlja"



Predsednik Slovenije Borut Pahor rekao je da su Slovenija i BiH dve prijateljske države, te poručio da je Slovenija naklonjena BiH. Govoreći o evroatlantksim integracijama, Pahor je rekao da je BiH ključna zemlja.

– Ako će Evropa zbog svojih unutrašnjih problema kasniti u širenju, onda će ta teritorija zakasniti, ne samo da se očuva mir, nego i da napreduje – što je želja i EU i država u regiji. Bosna i Hercegovina je ovde ključna – rekao je Pahor.

Naveo je da će se u tom kontekstu govoriti o Severnoj Makedoniji prema kojoj je evropska politika napravila grešku i nije se držala reči koju je dala Sjevernoj Makedoniji.

– Napravili su ogromne promene, ispunila je sve, ispunila očekivanja i nije dobila zeleno svetlo za pregovore – rekao je Pahor.

On je naveo da su pohvaljeni politički odnosi dve zemlje i govorili o brojkama koje ukazuju na odličnu privrednu saradnju koja iznosi milijardu i 400 miliona evra robne razmene i da razmena raste.



– BiH je treća destinacija za investicije slovenskih poduzeća u inozemstvu, imamo preko 100 preduzeća u BiH. Mi Slovenci imamo poverenje u budućnost BiH. Tamo žive tri naroda, naša bliska država i prijateljska i želeli bismo da se ti odnosi poboljšavaju. Gotovo hiljadu đaka i studenata iz BiH dobija stipendije ovde u Sloveniji. Raduje me što ste došli sva trojica, to je prilika za nastavak intenzivnog političkog, ekonomskog i ljudskog odnosa. Učini ćemo sve u našoj moći da očuvamo mir na ovim prostorima – istakao je Pahor.


https://www.blic.rs/vesti/republika...am-novac-a-ne-trebaju-nam-ni-migranti/cq0wcqt
 
Najviše se iseljava iz Bihaća i Cazina

U posljednje dvije godine samo na području Unsko-sanskog kantona, 28.387 građana je napustilo, ili je u procesu napuštanja države. Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u 2017. izdalo je 15.921 uvjerenje o nekažnjavanju. Čak 13.538 ih je bilo u svrhu zapošljavanja izvan Bosne i Hercegovine. U 2018. broj uvjerenja raste na 16.668, većina, 14.849 zatražena je radi zapošljavanja u inozemstvu.


https://www.dnevnik.ba/vijesti/najv...a-ocekuje-se-egzodus-gradana-s-bh-putovnicama
 
Цела земља мора се бавити питањем миграција. То није дужност само једног ентитета или жупаније“, казао је Инцко.
Овај је постао опасан. Све ће да уради за неку кинту.
------------------------------
Хитно треба мијењати политику, ова "пасивна" не води нигдје.
Мигранти су дошли из ЕУ - транспорт назад (напријед) у року дан, два.
 
Овај је постао опасан. Све ће да уради за неку кинту.
------------------------------
Хитно треба мијењати политику, ова "пасивна" не води нигдје.
Мигранти су дошли из ЕУ - транспорт назад (напријед) у року дан, два.

Treba lupiti granicu dole u Macedoniji.
Kada sam ja ovde pisao da oko Evrope treba podici zid od 30m i postaviti miradore svako 300m
Bela rasa je pred izumiranjem

Sve je propalo. Ljudi kao Dodara se degradiraju i ruse a to je vrlo negativno
 
Koje budale majko mila oni bi se bavili arapskim migrantima koji pokusavaju da se docepaju socijale u njemackoj i svedskoj a masovnim egzodusom i iseljavanjem koji je zahvatio BIH niko se nebavi

Ja nisam bila sigurna da sam uopste i razumela ovaj besmislen uvodni tekst.
Dodik se bavi ilegalnom emigracijom EU?
 
Јесте примила је у време Војне Крајине кад се Аустрија граничила за Турском

Neee, tada je išlo sa sve tapijama i ugovorima ... sve dokumentovano . Čak je i kupovana zemlja

Zato je pitanje Vojne Krajine uvek aktelno
 
Tebe bas dobro kad od pro Bosnjaka postade turbo Srbenda na baterije.

Ti ne citas pazljivo sta pisem. Ja volim biti blizu kazana jer su tada vece sanse da omastis brk
Dodara je tak koji vlasnik kazana. Budi uz gazdu. Bitno je znati svoje mesto i onda je sve ok
 

Back
Top