Додик: Британски план је да ме покупе и одведу на непознато мјесто

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
25.443

Додик: Британски план је да ме покупе и одведу на непознато мјесто​

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је са четири стране добио идентичне информације – да специјалне јединице Велике Британије планирају да га тамо гдје живи, ради или у покрету покупе и одведу на неко непознато мјесто.

Милорад Додик - Фото: РТРС

Милорад ДодикФото: РТРС
Додик је рекао да су они схватили да им је најбоље да га склоне, па су му запријетили.

- Када овдје то здраворазумски кажете, сви би рекли – да ли је то могуће? И сви би закључили да није могуће. Али, код нас је могуће јер се то дешавало прије десет година – купили су наше људе, одводили их у контејнере, по десет, петнаест дана, три мјесеца, пет мјесеци, шиканирали их, неки су пролупали од свега тога, и ништа - рекао је Додик "Спутњику" данас у Београду.

Он је навео као примјер актуелног начелника Сокоца Милована Бјелицу кога су покупили и одвели у контејнер - "упале светла, рефлекторе, груну јаку музику да не може да спава и траже признање".

Додик је рекао да се у Србији и у Републици Српско осјећа сигурно.
- Наравно да мене по закону обезбјеђује Полиција Републике Српске. Имам повјерења у те момке, али сам увјерен да народ добро разумије о чему се ради и мени је то најважније - рекао је Додик.

На питање с које стране му пријете, Додик је одговорио да они имају амбицију да га склоне из изборног процеса, али су видјели да опет добија изборе и хватају се за главу - од оних у Америци до Британаца.

- А, мислили су да у наредних годину-двије заврше тај незавршени посао у БиХ, да доведу своју власт, доведу људе у Републици Српској који би олако то признали зато што би били негдје потапшани по рамену, а послије нема повратка. Зато он /Кристијан Шмит/ хоће овај закон о имовини. Кад њега узмете онда ће доћи на ред школе, па ће рећи да су школе направљене прије, па универзитети, болнице, па не знам ни ја шта више - рекао је Додик.
Он је напоменуо да се Српска стално нешто брани и зато је право чудо да је у таквим околностима направљено 120 километара ауто-пута, шест нових болница, више од 20 нових школа, да су људи издржали пандемију и поплаве, уз минималну помоћ коју са стране.
- То се само ради у једној упорној љубави коју људи у Републици Српској имају за то, не желе да то напусте, вјерују у политику одбране и маштају о времену када ће нас пустити на миру да се развијамо - истакао је Додик.

Он је рекао да у Српској не желе зло Федерацији БиХ ни муслиманима нити било коме.
- Ниједна моја одлука никада није била уперена против њих, а све њихове одлуке јесу против нас. И ту је разлика - нагласио је Додик.
Иако се многе такве одлуке доносе и против њега лично, од којих је, како је навео, уморан, он је нагласио да није спреман да прода нацоналне интересе него се стално изнова бори.

- Видим и да неки овдје у Београду покушавају да нам држе лекције. Неки квазианалитичари, нећу ни да им поменем имена. Они ништа живо о томе не разумију. То су обични љигавци који би сутра, да им неко мало јуче удари по столу, на све пристали. За малу апанажу која не рјешава живот, него један дан у животу, они су спремни да продају све националне, државне и народне интересе. Ја нисам. Да сам ја то што они причају, ја бих се вјероватно приклонио Америци и сад бих био миран, као Мило Ђукановић. Али, нисам тај - рекао је Додик.


https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=470407


Britanci udaru na Dodika jer nemaju damu da to urade direktno na Putina
 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
25.443

Додик: Неки изван БиХ хоће да ме склоне или депортују​

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио ја да неки изван БиХ имају планове за његово склањање или депортовање.

Милорад Додик -

Милорад Додик
- То је требало да дође у вези са санкцијама које су увели Британци и Американци који остварују своје планове - рекао је Додик.
На питање како би могли да га депортују, Додик је прокоментарисао: "Није први пут".
Он је навео да ће упркос пријетњама наставити са својим обавезама и да је добро.
- Добро сам, како могу да будем? У континуитету стижу разне информације о томе да ми је угрожена безбједност, одређене индикације МУП-у су прослијеђене од стране партнерских организација - рекао је Додик за "Објектив".
Додик је навео да поштује упозорења МУП-а Републике Српске, а да остаје да се види на који начин ће све да се одвија.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигао обезбјеђење на највиши ниво.


https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=470156

Dodik kaze da se sprema njegova fizicka eliminacija. I Vulin je to potvrdio
 

Fring

Aktivan član
Poruka
1.660

Kako je zarobljen Momčilo Krajišnik: Francuski komandosi prepoznali ga po obrvama​


Rediteljka Anna Roch snimala je dokumentarni film Operacija Kra, koji govori o hvatanju Momčila Krajišnika na Palama u aprilu 2000, i uspjela je dobiti odobrenje za razgovor s nekim pripadnicima tajne jedinice kojima je komandovao viceadmiral Laurent Isnard.

U februaru 2000. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju podigao je tajnu optužnicu protiv Momčila Krajišnika, bivšeg predsjednika parlamenta Republike Srpske. Nekoliko mjeseci prije toga, na terenu su se među francuske pripadnike UN-ovih plavih kaciga ubacili vojnici 13. padobranskog puka, elitne obavještajne jedinice.

"Krajišnika smo viđali svaki dan, znali smo gdje mu žive roditelji", priča Gerard (kao i njegovi kolege u filmu, otkriva tek nadimak ili ratno ime).

U martu 2000. primijetio je povorku crnih audija u selu blizu Pala, uporišta Srba nadomak Sarajeva.

Gerard je pretpostavio da se "Kra" vratio roditeljima, ali morao se uvjeriti u to.

"Jedne noći smo kroz šumu došli do polja, na osamdeset metara od prozora kupatila. Imam malu kameru na tronošcu s objektivom od 500 mm. Hladno je, čekamo. Pali se svjetlo. Počeo sam snimati. Meta trinaest puta prolazi ispred prozora. Vidim samo gornji dio lica, ali prepoznajem njegove guste obrve. On je", prisjeća se Gerard.

Glavni vojni štab u Francuskoj zadaću hvatanja povjerava poznatoj jedinici mornaričkih komandosa "Hubert". "Locirali smo ga. Sad moramo pripremiti akciju, uhvatiti ga, pritom ne izazvati novi rat i dovesti ga živog", rekao je komandant jedinice Laurent Isnard.

"Za to će nam trebati čarobni štapić", našalio se specijalac koji se predstavio imenom Nemo. "Teleportirati ga u zatvor a da to ni sam ne primijeti."

U međuvremenu, kako bi bio siguran da se meta - nazvana "John" - skriva u roditeljskoj kući, Gerard je pronašao dobru osmatračnicu: štala.

"Noću bih podigao crijep dva centimetra kako bih imao pogled na njegovu sobu", rekao je. "Ali gazda je dolazio dvaput na dan hraniti stoku. Penjao se i vilama uzimao sijeno. Zato smo načinili rupu u sijenu i sakrili se. Nismo se smjeli micati, kašljati ni jako disati."

Zarobljen u pidžami

Francuski komandosi u međuvremenu avionom stižu u Sarajevo. Kako ne bi privukli pažnju, uskaču u UN-ova terenska vozila i dvojica po dvojica iskaču u jarke, okupljaju se na zbornom mjestu i idući kroz šumu dolaze do Johnove kuće.

Francuski vojnici su se pribojavali reakcije stanovnika kada eksplozija na ulaznim vratima kuće otkrije početak akcije.

"Na Palama je nepovjerenje na svakom koraku", kaže Nemo. "Oružja ima u svakoj kući."

Grupa se podijelila na tri dijela: jedni su zaduženi za osiguranje akcije, drugi za kontrolu pristupa kući, treći se u pratnji zapovjednika prikradaju kućnom pragu.

Njihove automatske puške imaju laserske ciljnike, ali je njihov snop nevidljiv.

"Zato smo nabavili laserski pokazivač koji smo pričvrstili na oružje", rekao je Nemo nasmiješivši se. Jedna do dvije crvene tačke na prsima imaju sjajan učinak zastrašivanja.

"Pred vrata smo stavili eksploziv. Dajem znak", kaže admiral Isnard. Odjeknula je eksplozija.

Za nekoliko sekundi prestrašeni roditelji su postavljeni na postelju. Na spratu je John ustao. U pidžami je, u ruci mu je Colt 45 koji baca i podiže ruke na koje mu odmah stavljaju lisice. Na Palama su svi budni, ali niko se ne miče. Helikopter slijeće, odvozi zarobljenika na sarajevski aerodrom, gdje je izručen predstavnicima ICTY-ja.


 
Poslednja izmena:

комшија

Stara legenda
Poruka
77.072

1650245945752.png

Rusija i Srbija u specijalnom ratu protiv BiH: Otmice, atentati i Dodikov alibi za bijeg iz BiH!


1650246013863.png


17.04.2022

Milorad Dodik već danima pokušava napraviti ambijent u kojem pokazuje svoju tobožnju ugroženost, a mnogi sumnjaju da je takvo ponašanje unaprijed osmišljen plan za njegov bijeg u Beograd ili Moskvu.

Dodik nesumnjivo ima potporu Rusije i Srbije u svom političkom teroru nad Bosnom i Hercegovinom, i to manifestira napadom na institucije BiH, organe uprave, agencije, pojednostavljeno ruši državni poredak. Teror i terorizam su oblik specijalnog rata, te s obzirom da Rusija i Srbija stoje uz Dodika lako se da zaključiti ko vodi specijalni rat protiv BiH.

Konstantno obrtanje teza u slučaju Dodika dovelo je do priče o njegovoj ugroženosti, navodnim pričama o otmici, baš po uzoru na mentora Vučića koji je do sada preživio najavljenih na desetine atentata, a što sve skreće pažnju s činjenice da Dodik ugrožava sigurnost građana BiH.

Iz MUP-a RS ekspresno su reagirali na navodnu ugroženost Dodika, ističući da su tu informaciju dobili od partnerskih službi. Naravno, nikad nije obznanjeno od kojih službi.

To što Dodik ugrožava stabilnost i mir, a na šta upozorava pola svijeta, nije dovoljno ni za Tužilaštvo BiH, a eto ni MUP RS da makar sasluša Dodika.

Trend ugrožena sigurnost raste u regionu. Prvo nam je Zoran Milanović otkazao posjetu Travniku zbog navodnih saznanja da bi mu bila ugrožena sigurnost, pa u međuvremenu najavljena dva tri atentata na Vučića, a evo sada i Dodiku se sprema otmica!?

Svaki sigurnosni stručnjak vrlo jednostavno može zaključiti - specijalni rat protiv Bosne je poprimio neviđene oblike i sadržaje.

Od činjenice da Dodik jedan cijeli narod, Bošnjake svodi na religijsku skupinu i planski, skoro sinhronizovano s Milanovićem i HDZ-om u BiH dodaju pridjeve “radikalni”, “opasni”, “netolerantni”, “agresivni”.

Također negiranje genocida i otvoreno vrijeđanje žrtava je dio političkog projekta dehumanizacije bošnjačkog naroda.

Ustvrdit će to i prof. dr. Senadin Lavić - pokušava se između narodnih grupa uspostaviti konflikt i mržnja kao da je moguće da cijeli narodi stupaju u konfliktne odnose jedni protiv drugih.

“Širenje mržnje i konflikta dio je strategije četničke ideologije koja se planski usmjerava protiv Bosne iz Beograda. Građani ne smiju nasjesti na projekte širenja mržnje i nepoštivanja povijesno nastalih identitetnih specifičnosti”.

Kada znamo da je i Rusija sve aktivnija, jasno je ko vodi specijalni rat, a i kojim sredstvima. Države agresori u specijalnom ratu najčešće za cilj imaju destabilizaciju napadnute države, urušavanje njenih institucija i rušenje vlasti i politike.

Bosna i Hercegovina trenutno se nalazi u situaciji kada se protiv nje s više strana vodi specijalni rat. Nešto slično vodi se i protiv naših susjeda Crne Gore, članice NATO-a.

Rusija i Srbija su uz pomoć Srpske pravoslavne crkve koja je omasovila podršku u Crnoj Gori uspjele izdejstvovati svoju vlast. Ali, nisu računali na žestok otpor Mile Đukanovića, pa je na kraju ta vlada pala. Ipak nemiri ne prestaju.

U Bosni i Hercegovini, pak, nije im cilj preoteti vlast, jer oni i jesu vlast!

Glavni cilj koju provode Rusija i Srbija, ali i Hrvatska je nestanak Bosne i Hercegovine u njenom današnjem obliku. Bolje reći podjela Bosne i Hercegovine na dijelove koji će biti pripojeni Srbiji i Hrvatskoj.

Preko pitanja državne imovine pokušavaju to uraditi na ‘miran način’. S obzirom da im je polazilo za rukom olako preuzimanje vlasništva nad državnom imovinom, agresivnost metoda specijalnog rata raste, pa otmica Dodika nije nikakvo iznenađenje.
 

Fring

Aktivan član
Poruka
1.660

Dodik o planu otmice: Imali su i spisak stvari koje je trebalo da pokupe​

Dodik o planu otmice: Imali su i spisak stvari koje je trebalo da pokupe
Foto: Dražan Oskar Pozderović/Arhiva | Dodik o planu otmice: Imali su i spisak stvari koje je trebalo da pokupe
Srna18.04.2022 09:27
BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su kombinovane britanko-američke jedinice imale i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz njegove kuće.

"Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela... Nije to ništa novo, sjećamo se kako su upali Janukoviču, optužujući ga da ima šolje od zlata. Ispostavilo se da to nije tačno, ali koga još zanima takozvana postistina kada čovjeka više nema", rekao je Dodik u interjvuu za beogradsku "Politiku".
On je rekao da su kombinovane britansko-američke jedinice trebale da ga lociraju, pokupe i dovedu na neko nepoznato mjesto.
"Vjerovatno da me slome ili pridobiju neko moje priznanje, usput me stalno optužujući za neku korupciju, koju nikad nisu dokazali, jer za to nema elemenata. Kada smo to saznali i javno rekli šta smjeraju, oni demantuju, nazivajući to budalaštinama", rekao je Dodik.
On je ukazao da je to vokabular "iz kog mi čitamo nervozu i potvrdu da su uhvaćeni na djelu", jer, kako je istakao, to nije njihova uobičajena retorika.
"Pošto su razotkriveni, pokušavaju da se pregrupišu, ali narod se sjeća da su ljude odavde kidapovali i vodili na nepoznata mjesta, izgleda da se vraćaju toj praksi. Ne plašim se", poručio je Dodik.
On je ocijenio kako se pri svemu tome, nekima malo razbuktala mašta, pa izmišljaju kako mora da prihvati da bude uhapšen, ili će biti bjegunac, pa će da ga "jure po svijetu".
"Sve to su sumanute ideje sećijaša po Sarajevu. I Fahrudin Radončić je dobio inspiraciju za takve priče, a riječ je o čovjeku kog su nam pokazivli kao osobu blisku ozbiljnom kriminalu. Onda je 'legao' i sada je 'pošten', dobar đak", primijetio je Dodik.
 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
25.443

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
25.443
Politicki progoni demokratskih teroristickih oruzanih bandi.

Додик: Народ неће издајнике британског кова; Докле ће СДС и ПДП клеветама брукати Српску​

Предсједник СНСД-а Милорад Додик упитао је СДС и ПДП докле ће лажима и клеветама брукати Републику Српску и зар мора и Амбасада Руске Федерације да каже да лажу.

Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -

Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)
- Ваша мржња је ендемска, лаж планетарна. Када чујем шта кажете и покушам да разумијем, једино схватам да сте патолошки лажови и да патолошки мрзите. Ту вам се не може помоћи. То што ви радите изашло је одавно из оквира политичке борбе и истине и прерасло у потпуну неистину и деструкцију. Ваљате се у блату које смрди због сталног вашег тапкања у властитој немоћи, али Републиком Српском не можете управљати - написао је Додик на Твитер профилу.
Докле ћете лажима и клеветама брукати Републику Српску? Зар мора и Aмбасада Руске Федерације да каже да лажете? Ваша мржња је ендемска, лаж планетарна.
Када чујем шта кажете и покушам да разумијем, једино схватам да сте патолошки лажови и да патолошки мрзите.
— Милорад Додик (@MiloradDodik) May 19, 2022
Додик је поручио да ће Република Српска остати блистава, на радост српског народа, који их је прозрео и који их презире.
- Све вам смета осим мржње према СНСД-у и Милораду Додику. Ово је вријеме великих изазова, глобалних сукоба, великог рата и неизвјесности. Људи у Републици Српској треба да знају ко лаже и мрзи, ко је поданик британске подмукле политике, вјечито лоше за Србе - истакао је Додик.
Он је нагласио да Српској треба сигурна рука да је води у несигурним временима.
- Ви ту руку немате, јер мрзите властити српски народ, зато што вас тај народ неће такве, посвађане међусобно, а поготово неће издајнике британског кова. Живи и здрави били, каните се политике, губите вријеме. Није то за дјецу, а народ неће издајнике - поручио је Додик.
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.