Dodik: Ako nam dirnete imovinu neće vam pomoći ni CIA!

Pojedini Ruski potezi od pocetka rata su krajnje nelogicni,nisam bas siguran da znaju sta rade.
Ја сам веома сигуран да знају. Руски интерес је да остану Вучић и Додик на власти јер на њих могу да се поуздају и ослоне. А на кога другог? На Ђиласа у Србији не могу, опозиција у РС је такође неозбиљна. Немају на кога да се ослоне.

Врло логично.

Ја сам веома сигуран да знају. Руски интерес је да остану Вучић и Додик на власти јер на њих могу да се поуздају и ослоне. А на кога другог? На Ђиласа у Србији не могу, опозиција у РС је такође неозбиљна. Немају на кога да се ослоне.

Врло логично.
Dodik da ostane naravno, a Vučić izdajnik mora biti sklonjen on je protivnik Rusije i Srpskih interesa. A ima zamena ite kako recimo Mi Snaga Naroda, DSS+POKS.
Srbiji treba predsednik kao Nestorović ili Dodik.

420309705_10232928378452405_6984200493753097134_n.jpg344755224_3591204251116160_7476238109184506473_n.jpgmid-yuar-immunitet-dlya-uchastnikov-sammita-briks-ne-otmenyaet-order-mezhdunarodnogo-suda-1-1.jpg

VULIN O LAŽIMA SLOBODNE BOSNE: Dodik je naš drug i saborac i Srbija će nastaviti da radi sa njim​

Novosti online
26. 08. 2024. u 11:01

POTPREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vulin reagovao je na laži portala Slobodna Bosna da je predsednik Aleksandar Vučić naredio napade na Dodika.​

ВУЛИН О ЛАЖИМА СЛОБОДНЕ БОСНЕ: Додик је наш друг и саборац и Србија ће наставити да ради са њим

Foto: Tanjug

- Kada je Slobodna Bosna objavila 5. avgusta 2024. godine izjavu Veljka Mandrape, preminulog 2021. godine, u kojoj kritikuje moj dolazak u Prebilovce, mislio sam da je Slobodna Bosna dovoljno slagala za ovaj vek.
Ipak, lažovima nikada dosta, pa su ovaj put slagali da je Aleksandar Vučić naredio napade na Dodika.

CIA verovatno i jeste, ali predsednik Vučić nije poslušao CIA ni kada je tražila da uvede sankcije Rusiji, a posebno je ne bi poslušao da napadne predsednika Republike Srpske. Milorad Dodik je predsednik Republike Srpske, izabran voljom Srba, a to ne mora da se dopadne ni CIA, ni Slobodnoj Bosni, ali se u Srbiji poštuje.

Niko nije uradio za Republiku Srpsku koliko Aleksandar Vučić, a to nije uradio zato što mu CIA određuje politiku, već zato što razume šta za Srbiju znači Republika Srpska. Nije vreme usred izborne kampanje za lokalne izbore da se o tome govori, ali kada islamisti pod kontrolom Zapada hoće lažima da utiču na izbore u Republici Srpskoj, da im ja kažem istinu.

Milorad Dodik je naš drug i saborac i Srbija će nastaviti da radi sa njim na jačanju Srpske i čuvanju Srba gde god da žive. Srbi nisu narod koji sluša strance, a to i nije pametno, ako sumnjate u to, gospodo iz Slobodne Bosne, pitajte dedu iz Handžar divizije kako je bilo kada su poslušali Nemce da odu pod Staljingrad - poručio je Aleksandar Vulin.

https://www.novosti.rs/vesti/politi...k-nas-drug-saborac-srbija-nastaviti-radi-njim

NAŠ IDENTITET JE REPUBLIKA SRPSKA I SRBIJA: Dodik se obratio na 59. Kočićevom zboru u Stričićima (FOTO, VIDEO)

Foto: Printscreen YT

GOVOR PREDSEDNIKA RS​

"NAŠ IDENTITET JE REPUBLIKA SRPSKA I SRBIJA": Dodik se obratio na 59. Kočićevom zboru u Stričićima (FOTO, VIDEO)​

Bosna i Hercegovina - 25.08.2024. 14:24h

Ne smemo da izgubimo sebe, svoje ciljeve i svoj identitet i zato je važno vraćati se Petru Kočiću koji nas je učio kako treba da istrajemo, jer samo tako možemo da uspemo - rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Stričićima na 59. Kočićevom zboru.

- Samo oni koji se ne kolebaju, mogu doći do cilja, a oni koji se kolebaju ne mogu ništa i oni će uvek iznova počinjati - rekao je Dodik.

Ovde okupljeni, kaže Dodik, poručujemo da nećemo odustati od nas i ideja koje imamo.

- One su poznate i nećete nas zaustaviti pričom kako imamo neku lošu retoriku, ili da govorimo nešto o prošlosti. Bacite tu prošlost.
BiH nije naš identitet, naš identitet je Republika Srpska i Srbija.
Naš identitet ne može i ne treba nikada da bude BiH.
Ako nam dirnete imovinu i ako vam padne na pamet da ste, možda jaki i da ste odlučilida imovina pripada BiH, Srpska će doneti odluku o samolstalnosti - poručio je Dodik, prenosi RTRS.
Neće vam, poručuje Dodik, pomoći ni direktor CIA, ni bilo ko ko se ovde muva.

- Ono što mi branimo je sveto i ova Republika nije ni od koga uzeta ovo je samo pokušaj da bude naša jer je naša od kada postojimo ovdje i od kada ona postoji - rekao je Dodik.

Milorad Dodik
foto: Printscreen YT
Istakao je da svi okupljeni danas na Kočićevom zboru nose ponos u sebi jer pripadaju Kočićevom narodu.

- Ovo je zbor koji okupi nekoliko desetina hiljada ljudi govori da je to iskonsko narodno htenje da narod hoće, pamti i voli Kočića. Da koliko god znali o Kočiću, uvek nam se čini da nešto nismo naučili i svaki put kad dođem ovde naučim još ponešto. Njegova borba za slobodu srpskog naroda nije bila samo u pisanoj reči, nego i kroz bavljenje politikom. Kada uporedimo današnje vreme, i njegovo mi imamo veći stepen slobode kao narod, imamo Republiku Srpsku, ali mi nismo potpuno oslobođeni - rekao je Dodik.
Istakao je da smo "još uvek pod skoro istim onim tutorima, pod šmitovcima, i još uvek se borimo za maksimalnu slobodu.

- Mi smo svoji na svome, ovo je naša zemlja, ovo je naše verovanje, identitet, narod, naš Petar Kočić- i usmereni smo ka istom cilju i danas, a to je konačna sloboda i ja sam uvjeren u to. Danas to obeležavamo ovaj dan zajedno sa Srbijom i ta povezanost nikad nije bila veća, a to je omogućio predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik.

Poručio je da je potrebno jedinstvo.

- Treba nam da se usmjerimo i okupimo u vremenu koje je globalno teško. Samo okupljen i jedinstven narod može da sačeka u nestabilnim vremenima rešenja koja donose veliki i da u tome bude i ostvari svoje interese. Jedinstveni moramo da branimo Republiku Srpsku. Mi nemamo drugog načina da preživimo ovo vreme - rekao je Dodik.

Mislim, kaže on, da se i danas borimo za Kočićeve ciljeve, a kada znamo šta je cilj lako je naći put.

- Nama je cilj da se povežemo što više sa Srbijom. Mi smo jedan jedinstven narod. Naša usvojena Deklaracija govori da ne postoje bosanski, hrvatski i ovi oni Srbi, nego Srbi. Srpska Deklaracija je najsnažniji dokument novije srpske političke istorije i značaj njen tek dolazi - poručio je Dodik.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: N. V.)

26. avgust 2024. 09.08 | Izvor: Tanjug

Stevandić: I jedna i druga strana Drine su srpske, granica je privremena​

BEOGRAD - Republika Srpska (RS) je trenutno postigla razumevanje u delu Evrope za svoju neutralnu politiku, postoji pametan način da to razumevanje postignemo i u Americi a da to ne remeti njihove ključne interese, izjavio je predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić.
On je u intervjuu za današnje "Večernje novosti" rekao da se RS drži neutralno, a da federalni partneri pokušavaju da tu politiku kod Amerikanaca predstave kao prorusku, za koju slede sankcije.

nenad, stevandic

Izvor: YouTube printscreen, ilustracija

"Moramo biti veoma pametni da izbegnemo zamke. Sigurno je i američka politika zainteresovana za mir na Balkanu i tu treba da tražimo šansu. Žao mi je što nismo i dalje apostrofirali veliki broj ljudi koji se sumnjiči za terorizam kroz BiH i koji su istu koristili kao bazu. Te stvari se u BiH guraju pod tepih, a Srbi moraju da ih vade ispod tepiha", istakao je Stevandić.

Ocenio je da sudski procesi protiv predsednika RS Milorada Dodika nisu lični i da mu se sudi zato što brani imovinu Srpske i sprečava da se ista knjiži na BiH.

Prema rečima Stevandića, jasno je da neće biti presude Dodiku dok se ne završe izbori jer bi sve pre toga ojačalo Dodikov politički položaj.
"Paralelno s presudom iz pojedinih centara moći rade i na finansijskim pritiscima na Srpsku kako bi pokušali da naruše njenu finansijsku stabilnost. To su dva paralelna procesa koja imaju tajming, a kao rezultat očekuju nerede i nestabilnost u RS", rekao je on.
Odgovarajući na pitanje kako da se Srbija i Srpska odbrane od napada koji stižu sa mnogih adresa, naveo je da je neophodno biti mudar i ne nasedati na priče kako se pravi neki srpski svet i velika Srbija.

"I jedna i druga strana Drine su srpske. To što je tu privremeno neka granica i carinici nije bitno", istakao je Stevandić.
Govoreći o tome koji su naredni potezi Beograda i Banjaluke na realizaciji Deklaracije usvojene na Svesrpskom saboru, rekao je da su potezi RS ekonomski razvoj i politička stabilnost i ukazao da će i to biti na udaru, jer, kako je naveo, Sarajevo blokira investicije Srpske i Srbije poput izgradnje auto-puteva, aerodroma i hidrocentrala.

"I trebalo bi uzvratiti istom merom-gospodo iz Sarajeva, ako nema aerodroma u Trebinju, nema ni projekata u Federaciji BiH", rekao je Stevandić.

https://www.rtv.rs/sr_lat/region/st...-su-srpske-granica-je-privremena_1563979.html

Back