Dodela Nobelove nagrade za mir 2025.

Ма, на све си спреман, само наше студенте да не награде.

Тада би ти се срушио свет.
Predlog za Nobela Mirotvorca :kafa:

1760095289044.jpeg

Stojane, kad su dekani dobijali Nobela za mir? Pa oni su sitne ribe. Eventualno ako napave nešto revolucionarno u pridone nauke. Ili ako napišu dobar roman.
U pravu si, on je više za hemiju
Medjutim, farmakomafija neće dozvoliti da im obična ultra i vutra poremeti unosnu prodaju antidepresiva koliko god Sinani branio tezu i to uspešno i nenadjebivo.

Sam Alfred Nobel je u testamentu rekao da se izdvaja iz njegove zaostavštine novčana suma u katergorijama Fizika, Hemija, Fiziologija ili Medicina, Književnost i Mir. U praksi se to pokazalo ispolitzovano, naročito nagrada za Mir.
Ako su dodali ekonomiju, zašto ne bi skinuli i dodali drugo.

Za mir dobili i Kissinger, Arafat i Obama. A i nije dobro definirano, jer King je dobio za mir, a izazvao je kaos crnačkim demonstracijama. Prije bi se trebalo definirati za "pozitivne društvene promjene", bar u teoriji.

Za književnost je ispala besmislena s Churchillom, Russellom i Dylanom, dok ju nisu dobili Tolstoj, Ibsen, Twain, Conrad, James, Lawrence, Strindberg, Joyce, Proust, Musil, Broch, Borges, ....

Ako su dodali ekonomiju, zašto ne bi skinuli i dodali drugo.

Za mir dobili i Kissinger, Arafat i Obama. A i nije dobro definirano, jer King je dobio za mir, a izazvao je kaos crnačkim demonstracijama. Prije bi se trebalo definirati za "pozitivne društvene promjene", bar u teoriji.

Za književnost je ispala besmislena s Churchillom, Russellom i Dylanom, dok ju nisu dobili Tolstoj, Ibsen, Twain, Conrad, James, Lawrence, Strindberg, Joyce, Proust, Musil, Broch, Borges, ....

Da, stvarno ovo za ekonomiju. Ispada da Nobelova nagrada za ekonomiju zapravo nije prava Nobelova Nagrada. Zove se Nagrada Švedske Rikbank za Ekomomske Nauke u Znak Sećanja na Alfreda Nobela.

Što se mene tiče mislim da je nagrada prestižna, ali nije neko 100% bulletproof merilo za to ko je najzaslužniji u bilo kojoj oblasti, naročito ove Književnost i Mir.

Da, stvarno ovo za ekonomiju. Ispada da Nobelova nagrada za ekonomiju zapravo nije prava Nobelova Nagrada. Zove se Nagrada Švedske Rikbank za Ekomomske Nauke u Znak Sećanja na Alfreda Nobela.

Što se mene tiče mislim da je nagrada prestižna, ali nije neko 100% bulletproof merilo za to ko je najzaslužniji u bilo kojoj oblasti, naročito ove Književnost i Mir.

Ima ovoga i onoga, obicno procitam dobitnika i nisam sretala bas rdjave pisce.
Cak i ismejani Dilan, sta znam, uvek je umeo sa recima.
Slicno kao Leonard Koen, ne bih se bunila da su i njega nagradili.

Zanimljivo je da ponekad i iz neobjasnjivih razloga nekome ne zele da dodele nagradu i to samo zato sto ne zele.
Uvek sam se pitala kako je moguce da Sabato nije dobio...darovit kao pisac i veoma cenjen fizicar!
Kako je moguce da su ga nagrade zaobisle...nikada mi nije i nece biti jasno.

Back