DODAVANJE LOGO-a SMANJENOJ FOTOGRAFIJI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

mitjko

Zainteresovan član
Poruka
147
Radim slike u jednoj diskoteci i treba zatim da zakacim logo na fotografije koje napravim kako bi ih stavili na net. Koristim VSO image resizer da automatski smanjim sve fotke na odredjenu rezoluciju. On ima opciju da integrise logo u fotke koje smanjuje. Medjutim, kad se zavrsi obrada situacija je sledeca: logo je dodat, ali je original prekriven belom slikom i na njoj se nalazi logo. U photoshopu je uradjeno s transparentnom pozadinom, pa ne razumem u cemu je problem. Kao da postoji bela pozadina, pa on tako celu sliku zakaci preko one koju smanjujem. Da li neko ima ideju kako da resim problem?

Radim slike u jednoj diskoteci i treba zatim da zakacim logo na fotografije koje napravim kako bi ih stavili na net. Koristim VSO image resizer da automatski smanjim sve fotke na odredjenu rezoluciju. On ima opciju da integrise logo u fotke koje smanjuje. Medjutim, kad se zavrsi obrada situacija je sledeca: logo je dodat, ali je original prekriven belom slikom i na njoj se nalazi logo. U photoshopu je uradjeno s transparentnom pozadinom, pa ne razumem u cemu je problem. Kao da postoji bela pozadina, pa on tako celu sliku zakaci preko one koju smanjujem. Da li neko ima ideju kako da resim problem?

Prvo taj VSO resizer baci ili zaboravi licno ne znam kako radi a ni cemu sluzi. Samo iz PhotoShop-a bilo koja verzija. Otvoris sliku imas na layer katrici background otvoris drugu sliku proveris obe slike da budu ista rezolucija uvuces drugu sliku ako ti je logo manja u vecu (jednostavnije je), ako ti je logo slika pozadina bela uzmes select tool i kliknes na belu onda malo prosiris selekciju za 1 px iz Menija Select->Modify->Expand i obrises potom Ctrl+D i alatkom Move prevuces logo sliku u prvu otvorenu. Ako ti j jedna slika u gif formatu onda prvo u Meni Mod->RGB Color jer je ocigledno index. Posto imas dva layera background i layer spojis ih sa CTRL+E i snimis sliku u koji hoces format

Prvo taj VSO resizer baci ili zaboravi licno ne znam kako radi a ni cemu sluzi. Samo iz PhotoShop-a bilo koja verzija. Otvoris sliku imas na layer katrici background otvoris drugu sliku proveris obe slike da budu ista rezolucija uvuces drugu sliku ako ti je logo manja u vecu (jednostavnije je), ako ti je logo slika pozadina bela uzmes select tool i kliknes na belu onda malo prosiris selekciju za 1 px iz Menija Select->Modify->Expand i obrises potom Ctrl+D i alatkom Move prevuces logo sliku u prvu otvorenu. Ako ti j jedna slika u gif formatu onda prvo u Meni Mod->RGB Color jer je ocigledno index. Posto imas dva layera background i layer spojis ih sa CTRL+E i snimis sliku u koji hoces format
Pa znam da moze i tako :) Ali sam ja zeleo da ustedim na vremenu koga ionako nemam tako puno :( Zato mi je ovo bila dobra varijanta, jer kazem, on automatski smanjuje sve fotografije i ima tu opciju. Prebacio sam ja to u .gif i potvrdio transparentnost i onda je ok, nema bele pozadine, samo logo-a. Samo mi se sad javlja problem sto je logo znatno veci nego sto bi trebao, a podesim rezoluciju i kod logoa i kod fotke istu. Pih....

U psd formatu je. Kako da ubacim sliku iz kompa? Ovde ima samo za fotku koja je na netu.
ne verujem da taj resizer može da manipuliše sa slikama u psd formatu... verovatno nije uspeo da "pročita" da je transparentna
Prebaci u png a ne u gif kako si uradio

Tebi ustvari treba "Batch Watermarking"
Može da se uradi u photoshopu... ima ta opcija... bar mislim da ima :think:

Pazi ovako
Fast stone ili xn view ti to mogu odraditi. i oba su ti free i provereno rade watermark za više slika
bach convert, klik na napredne opcije, i tu zadaš da ti pored smanjivanja slika dodaju i watermark
Proveri sam kakav će kvalitet biti nakon konvertovanja jer će malo izgubiti na kvalitetu
Možeš to uraditi i online kad ih već bacaš na web
PicMarkr - Add watermark to your images/photos online for free

... ili da sačekaš nekog da ti objasni kako se podešava photoshop da bi to automatski odradio
Možda čak moraš da dodaš neki plug-in za to :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back