Dodatna grafička za fiziku?

Razmišljam se da li da nabavim još jednu grafičku, naravno polovnu (npr. nVidia 9600 ili 9800) i ubodem je da tera samo physix, pa me interesuje da li postoje neke začkoljice zbog toga što mi je drugi PCI-e port x4, a ne x16 (ploča je GA-P55-UD3L).
Ma to je čista glupost trošiti 100w ili150w više struje za to.Bolje je imati jednu grafiku a dobru evo uskoro izlazi GTX 660 Ti i biće oko 200e a troši svega 150w.
 
Umesto dve graficke ja bi radije uzeo dva velika monitora i zezao se ko covek.

1 monitor , ko jedna ruka :mrgreen: Ma uopste ne moraju da su veliki, evo ja dugo vremena sljakam na 2x 19" wide screen, i nema sile koja bi me naterala da se vratim na 1 cak i da mi ponude jedan od 50" za dz. :) Opasna stvar , pogotovo za one koji se bave CAD softverima i sl. ;)
 
Poslednja izmena:
nesko101:
Ma to je čista glupost trošiti 100w ili150w više struje za to.Bolje je imati jednu grafiku a dobru evo uskoro izlazi GTX 660 Ti i biće oko 200e a troši svega 150w.

Србодер:
Ne razumem sta ce ti dve grafaje. kao sto kaze nesko101 sacekaj da izadje gtx660 pa uzmi nju, em sto ces mozda ustedeti pare plus usteda struje xD
Prvo, neće trošiti non stop već samo kad se igram (a i to je obično kad je jeftina struja). Drugo, sa novom grafom o nekoj uštedi nema govora jer umesto 200+ evra daću 2-3k dinara i imaću potpuno rešenje; trenutno imam grafičku kojom sam savršeno zadovoljan što se fps-a tiče (bitno mi je da to bude 60, a trocifreni fps je bitan samo paljonima, pardon, entuzijastima), samo hoću da teram sa još malo detalja. Treće, o novoj grafičkoj neću da razmišljam dok se DX 12.x ne ustali kao standard kod igara i kad bude izašla druga ili treća generacija grafičkih karti koja ga podržava.

I ljudi, dobronameran savet, kad neko pita konkretno pitanje, nemojte da širite priču nekim nafuranim pametovanjem (been there, stopped that ~ 10 y ago), inače ispadate neozbiljni, sve i da imate dobru nameru. Restricted area je jedini dao konkretnu informaciju koja me zanima.
 

Back
Top