Sto se mene tice zaista nemam nista protiv tradicionalnih nacionalnih pesama na docecima sportista dok recimo (cak stavise sasvim mi je logicno) ali sad da su doveli Baju Malog Knindzu recimo e to bi vec bilo ono stvarno zasu, jer to po meni nije nikakva promocija srpstva i patriotizma vec cist dziberluk.
Sto se tice samog doceka mislim da su nasi kosarkasi svakako zasluzili docek jer realno rezultat koji su napravili je zaista sjajan i daleko iznad ocekivanja, vratili su veru u reprezentaciju i kult reprezentacije, naterali su nas da pocnemo da verujemo u cuda i ucinili da se zaista osecamo super i euforicno i pruzili nam tih prelepih i nezaboravnih nekoliko dana (od meca sa Litvanijom u 1/4 finalu pa do samog finala) i nakon sjajne utakmuce sa Kanadom sam pomislio, eeee sta god bude u finalu mislim da definitivno zasluzuju docek ispred skupstine.
Sad sto se tice samog doceka iskreno moram da priznam da mi je nakon Indijanapolisa sve ono.......recimo secam se Indijanapolisa i te istorijske pobede nam Amerima u 1/4 finalu (bio sam druga godina srednje ili tako nesto) ono nakon neprospavane noci i utakmice sa Amerima krenem u skolu dole ka Dorcolu a ono ujutro u 7,8 ne mozes da prodjes kroz grad, likovi bukvalno se penju po semaforima i skacu pijani po krovovima autobusa i friziderima za sladoled, a secam se i doceka nakon finala i meca sa Argentinom, ono od aerodroma, preko autoputa na Novom Beogradu pa do same skupstine sve je bilo krcato, igla nije imala gde da padne i kada je Pedja Stojakovic koga smo tad svi zajedno freneticno pratili sa Divcem u Sakramentu i navijali da osvoje NBA prsten izasao na balkon sa trofejom u rukama i rekao "ovo je za vas" , mislim da je tad mozda i par miliona ljudi bilo na ulicama.
Iskreno zaista sam se nadao da bi sad moglo da se ponovi nesto tako jer ja tako nesto sam cekao vec 20 godina i mislim da bi ta titula bila mozda i vrednija od te u Indijanapolisu s obzirom pod kakvim su okolnistima otisli na to SP, u kakvom sastavu i bez kojih sve igraca i sa kakvim ocekivanjima od strane navijaca i javnosti (odnosno bez ikakvih ocekivanja) i zaista alal im vera kako su se borili i kako su igrali, napravili su sjajan rezultat i daleko iznad ocekivanja medjutim na kraju ipak nije moglo bez onog ali sto devojci srecu kvari i ipak nekako taj san nije odsanjan do kraja, ono kao da nas je neko probudio kada nam je bilo najsladje i vratio u realnost i eto ta dugo ocekivana repriza Indijanapolisa se ipak nazalost na kraju nije desila, ono svaka cast nasim momcima na igri i rezultatu i svakako zasluzili su lep docek ali nekako imam malo utisak da bi sad i malo vestacki da pravimo trijumfalnu atmosferu i kao da smo prvaci sveta iako se eto to nazalost nije desilo, ono jesmo bili jako blizu i bili mozda samo na sut ili jednu loptu od toga (uprkos slabijoj igri u finalu) ali nazalost nije se desilo i sad jbga sta da radimo i mislim da je malo glupo ono na silu se radovati i vestacki praviti atmosferu kao da smo prvaci sveta kada se nazalost to ipak na kraju nije desilo.
Mislim svi znaju koliki sam zaludjenik za kosarku i koliko volim nasu reprezentaciju i koliko mi to sve znaci ali nekako nakon sto se secam (i neretko prisecam) Atine 2x, Barselone, Istanbula, Indijanapolisa i koji toliko cekam reprizu toga i neki novi "Indijanapolis" i koliko god ja bio svestan nekih novih vremena, novih okolnisti i koliko god cenio svaki uspeh nase reprezentacije (cak mislim i da je 5. mesto na proslom SP bilo sasvim solidan uspeh, narocito nakon pobede nad Amerima, prve od Indijanapolisa) prosto ne mogu sad euforicno da slavim poraz od jedne Nemacke u finalu (koja je pritom odigrala gotovo perfekran turnir, izbacila i Amerikance iz borbe za titulu i zasluzeno osvojila) ili poraz od Amera u finalu sa 30 razlike.
No u svakom slucaju gledali smo jedno fantasticno prvenstvo (ne mislim samo na nasu reprezentaciju vec generalno), nasi su napravili tamo sjajan rezultat i rezultat za pamcenje i vratili nas u sam vrh svetske kosarke i sad iako je taj poraz u finalu ostavio malo gorak ukus u ustima, mislim da ne trebamo biti previse tuzni zbog toga i ako nista drugo barem Ameri nisu osvojili i barem je titulu osvojila jedna onako zanimljiva i nova ekipa koja nikad nije imala priliku da osvoji SP dosad.

Sve u svemu sjajno SP i ispalo je daleko iznad ocekivanja u svakom mogucem smislu.