Doček srpskih sportista nazvan promocijom nacionalizma
Kako je i sam Đoković istakao, nikada nije doživeo takvu atmosferu, te je ovaj doček bio poseban u njegovom životu. Ipak, pojedini korisnici društvenih mreža su našli prostora da u spektakularnom dočeku pronađu mesto za negativne komentare, te su osudili pevanje pesme "Veseli se srpski rode" i skandiranje "Kosovo je Srbija", a ceo skup nazvali promocijom nacionalizma.
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2023&mm=09&dd=14&nav_id=2399153"Ja sam video ogromne količine nacionalizma, s obzirom na količinu uspeha, ako se to smatra sportskim nacionalizmom, onda ga je bilo. Ako je Veseli se srpski rode nacionalistička pesma, zaista mi je smešno, jer mi smo uvek skloni da i u onome u čemu smo neverovatni, a to je Novak Đoković, pronađemo nešto. Zašto se stidimo onoga što je naše?", započeo je Apostolovski.
Како сме Ђоковић да промовише Српско националистичку Марш На Дрину?

Хрвати могу са својим спортистима да певају усташке песме, то је другосрбијанцима у реду, али није им у реду да Срби певају националистичке песме и радују се са својим спортистима. Како би тек реаговали да су певане песме за Српску Крајину?