Dobrovoljno davanje krvi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.700
Ako ste dobrovoljni davalac krvi,šta je to što vas je navelo da pocnete da dajete krv?
Ako niste, zašto niste , pod uslovom da ste zdravi i da možete dati krv nekome kome je potrebna?

Stalno zaposleni muškarac koji ima 38 godina i živi sa porodicom - tipičan je dobrovoljni davalac krvi u Srbiji.
Da dobrovoljno daju krv češće odlučuju muškarci, pošto - kako je navedeno na sajtu Instituta za transfuziju krvi
čine tri četvrtine od ukupnog broja davalaca kojih je u Srbiji oko 100 hiljada

Smatrate li humanim davanje krvi i da li bi država imala mnogo više krvi ako bi plačala tu krv,
i ne bi morala da apeluje na dobrovoljne davaoce kada se pojavi nestašica odredjenih krvnih grupa ?

Jesam, ove godine sam prvi put davala dobrovoljno krv
Htela sam jos pre nekog vremena, ali uvek bi mi se isprecilo nesto

Podstaklo me je to sto je moj ujak vec neku deceniju davalac krvi. I smatram da je to humano i lepo, kad vec nekom mogu da pomognem sto da ne

Za zadnje pitanje. To sigurno, da se naplacuje, svi bi bili davaoci krvi. I cak ti muskarci sto daju krv, ne moraju na posao da idu, ne placaju neke preglede, i mislim da im je to zapravo u vecini slucaja motiv. Imaju neke olaksice

E sad, cula sam od jednog med tehnicara da se od davanja krvi povisava krvni pritisak. Samo to oni ne pricaju. On je bio dobrovoljni davalac, medjutim vremenom mu skocio pritisak i javili mu se neki problemi.
E sad ne znam bas dal je to dezinformacija, ako moze neko malo strucniji da odg

Дао сам преко двадесет пута крв јер је иста некоме била потребна.
Нема ту шта посебно да се дода, никада не знате да ли ће сутра и вама бити потребна. Пошто сам 0+, знам да могу већини људи да је дам и давао сам.

Ako ste dobrovoljni davalac krvi,šta je to što vas je navelo da pocnete da dajete krv?
Ako niste, zašto niste , pod uslovom da ste zdravi i da možete dati krv nekome kome je potrebna?

Stalno zaposleni muškarac koji ima 38 godina i živi sa porodicom - tipičan je dobrovoljni davalac krvi u Srbiji.
Da dobrovoljno daju krv češće odlučuju muškarci, pošto - kako je navedeno na sajtu Instituta za transfuziju krvi
čine tri četvrtine od ukupnog broja davalaca kojih je u Srbiji oko 100 hiljada

Smatrate li humanim davanje krvi i da li bi država imala mnogo više krvi ako bi plačala tu krv,
i ne bi morala da apeluje na dobrovoljne davaoce kada se pojavi nestašica odredjenih krvnih grupa ?
Prvi put dao sa 18god, organizovano sa skolom, dobili svi koji smo dali 2 dana opravdano al nisam iskoristio. Posle toga nastavio da dajem, do sada dao preko 45x

Da smatram da je humano i da mislim da bi imala vise kada bi placala za datu krv. Nekih 3000din recimo

Дао сам крв петнаестак пута, прво у школи за слободан дан, после у војсци за дан одсуства, и након тога по потреби, у мом окружењу знају да дајем крв, и кад су потребни даваоци увек се одазовем. Додуше нисам скоро, могао сам дати. И, да, продужићу пост, али... Давао сам крв за десетак, дванаест пацијената, и никад то нисам сматрао битним, али кад ми је мајка пре неку годину била на операцији, и била јој потребна крв, замолио сам пар другара да дају, урадили су то, а захвалност коју сам након тога осећао према њима ми је показала да је то један узвишен чин!

Back