Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobro veče svima
Muž je rešio da sam stavi ciglice, tako da sutra veče spavam kod ćerke u sobi. Čekali smo majstora tri meseca i na kraju je rešio da uradi sam. Pored radova, idem u kancelariju, čeka me posle posla spremanje ručka za dva dana i opet nedovoljno sna. Napet tempo.
Često se tako čudim kako smo sve uspeli da uradimo kada smo radili, prozore, grejanje, kupatilo, kuhinju, patose, i uvek se nekako uradi i ti i zaboraviš na muke, a stan dobije novu dimenziju. Šta je sve posla tu muž uradio...
Ja sam oprala sudove, i samo to posle ručka, odmaram se, ko što moram, a muž sam rasprema sobu za radove.
Ciglice su mnogo lepe, baš kad stavimo pokazaću vam.
Koliko sam umorna od svega pomalo, od posla standardno, od brige sa parama standardno, i od nespavanja danas, toliko se radujem radovima, iako toliko puta do sad znam šta to znači, jer na kraju uživamo i još ta naša soba da se sredi, pa kad odu kerovi, onda konačno vraćamo stan u picikato stanje i sa zidovima.
Za sutra su smislili da napravim ćufte za dva dana, a moramo i po lepak i opremu za postavljanje. A dolazim verovatno u 6. Drugi ljudi uzmu odmor za radove u kući, ali ja nemam odmor, bilo je mnogo obaveza i potrošilo se.
Ova godina teška, iako je leto bilo za medalju, jer nas je korona propisno namučila.
Ali da zaključim, radujem se svim radovima, iako znam da ćemo se malo pomučiti, iz prostog razloga što je posle lepo.
 
Dobro veče.
Ne osećam se dobro.
Boli me grlo, ruke, malaksala sam i hvata me blaga jeza.
Ciglice ćemo videti kad jer i muž se oseća loše.
Legla sam.
Sutra ću raditi od kuće, javila se šefu.
Nemam toplomer u kući, dali smo komšiji, a sad ćerka je umorna da ode da uzme. Otići će sutra.
Mislim da je od vakcine.
Popila sam panadol i posisala strepsils, večerala i popila kafu.
Odoh da ležim.
 

Cekam cekam cekam da bi se kupila nova baterija za telefon / sad iz prodavnice kaze ovako :

Screenshot_20211018-193330_Messages.jpg
 
Poslednja izmena:
Ja svake godine primam vakcinu protiv sezonskog gripa..nakon pet dana boli me ruka.. desetak dana..ove godine jos nisam primio..
Primio sam dve vakcine protiv Kovida i nista me nije bolelo mada istini za volju ocekivao sam nekakvu reakciju..Odem kod svoje maticne i ona mi rece da svako drugacije reaguje na vakcinu...lele a ja se uplasio da nije upalilo..primit cu i trecu buster vakcinu no prvo da se resim gripa..
 
Dobro veče.
Mi smo svi loše, i on koji nije primio vakcinu, i nas dve koje jesmo. Svi imamo različito. Ona pije antibiotik, ima upalu grla, on je samo malaksao, a ja imam neke čudne senzacije i danas. Nijedno nema temperaturu.
Ja se ni danas ne osećam dobro. Ne mogu ni da opišem ovaj loš osećaj. Unutrašnja vrućina, malaksalost, bolovi u mišićima. Ćerka je još najbolje, uzima ab i dobro joj je. Ona je to imala i ranije, kao da joj se upali limfni čvor. Lekar joj je prepisao ab. On se žali na slične tegobe kao ja, ali nema bolove. Samo je malaksao. Nijedno nema temperaturu. Ja sam se javila da radim od kuće za ovo kad bi trebalo da dođem.
Ne znam šta da kažem. Ona kaže da se dobro oseća i normalno hvala Bogu 💖 a i on kaže da je malo bolje.
Radila sam danas, puno sastanaka i pritisaka.
Ako i imamo svo troje koronu, u šta sumnjam, nijedno nije loše da bi dobilo neku terapiju. Rekli bi nam da ležimo i pijemo vitamine, uzimamo voće i tečnost. Nekako smo se podelili oko poslova da nekako funkcionišemo uz sve što i ona ima svoje obaveze i ja radim.
Muž je danas podneo rekkamaciju vodovodu za celu zgradu za onu vodu, jer su svi dobili uvećan račun za 4.000 dinara i više. U pitanju je bila 'greška' i nastavili bi oni da obračunavaju više da on nije podneo prigovor.
Aki nam ne vidi. Na putu je da skroz oslepi. Sada se kreće po naučenom.
Da li treba da dodam da je na poslu užasno a da pare nisu problem (para nema)...
Tako.
Juče sam provela celo popodne ležeći kao mrtvac.
Samo želim da budemo svi dobro. Mislim nije mnogo strašno, ali nije prijatno.
Legla sam i ne mogu ništa što bih inače radila da radim, samo sam u nekom polusnu. Proći će. Pijemo čajeve, uzimamo vitamine i voće, ja popijem panadol protiv bolova, ona pije ab. Biće to dobro sve, samo se naravno brinem i teško funkcionišem da radim.
 
Večerali smo i mislim da smo svi malo bolje. Bog blagoslovio podlogu za picu :lol:
Svi imamo dobar apetit.
Ja sam konačno pustila tiho muziku, ne mogu glasno, ali mi prija. Ona je oprala sudove, jedino je par šerpi ostavila, ali to je naša standardna podela. I bila je u nabavci. Muž je otpušio sudoperu. Pije mi se kafa iako je mnogo kasno, nekako mi je to ritual za odmor živaca i za uživanje, čak i kad sam ovako pola - pola. Malo sam pušila, ostalo mi je cigareta za sutra. Svi smo inače jednako pospani.
Bar smo pojačali ishranu i voće, čajeve i vitamine. Ručka za sutra imam, verujem da ću sutra već biti bolje skroz. Kad mi je ovako teško, a mogu da pustim muziku i nisam izvrnuta ko riba na suvom, znači da se stanje mrda na bolje. I oni su dobro jeli i imaju apetit, kao i ja, tako da biće dobro.
 
Kakve ja stvari rešavam. Nije da se hvalim, ali moram malo u ovo ludo vreme. Spašavam bukvalno da imamo leba što bi se narodski reklo, i to dva biznisa. Dobili smo rezultate firme i tek sad vidim koliko sam doprinela tome. Mnogo sam ponosna na sebe!
Sve je to lijepo ukolliko vide oni koji treba da vide. Nadam se da si adekvatno plaćena za sve što odradiš za svoju firmu.
 
Sve je to lijepo ukolliko vide oni koji treba da vide. Nadam se da si adekvatno plaćena za sve što odradiš za svoju firmu.
Oni koji treba da vide najčešće ništa ne poduzimaju ako ti šutiš. Moraš sam da se boriš, na svakoj procjeni rada da naglašavaš svoje rezultate, da tražiš povišice i sl.
 
Vide naravno ali se revizija plate po pravilima radi 1x godišnje. Ja ističem naravno sve što radim. Fakat je međutim da ako neće više da te plate možeš i na trepavicama da dubiš i ništa.
Situacija je po tom pitanju vrlo kompleksna. Imam brojne benefite, ali bi trebalo da budem i bolje plaćena za sav scope koji radim. Ako se buniš, rizikuješ da lako budeš zamenjen, kao i svuda. Ja nekako polako vodim svoju politiku. Ni mnogo agresivno, ali ni pasivno, odn. ono što mogu da dobijem to i tražim. Nijedan uspeh se ne pravi preko noći. U odnosu na vreme kad sam počela da radim, plata mi je značajno veća, bilo je tu nekoliko povišica do sad.
Mišljenja sam da je sreća negde u tome biti umeren u ponašanju i konstantan u davanju rezultata.
 
Još moram da radim danas. Sad punim kompjuter i grejem ručak, pa da se vratim da radim.
Jako sam umorna.
Muž će izgleda početi radove, izbačena sam iz sobe privremeno.
Čeka me večeras ovako umornu spremanje večere, jer jbn prodavnica nema krilca. Kao da tražim da kupim nuklearno oružje, pa sam spala na to da moram da spremam mrtva.
Preselila sam se kod ćerke u sobu. Ako ne budem mogla odoh do prodavnice da kupim nešto seckano, a ovo mogu da spremam i sutra. Previše sam umorna.
 
I da se pohvalim, ide polako ali ide.
Nema prljanja kao kad ti majstor radi, sve se odmah čisti i pere. Trajaće duže ali nema veze. Mislim da bi nas majstor koštao jedno sto evra. Ja se divim mome mužu koji sve ovo radi sam.
Mogu da spavam u sobi, a sutra se nastavlja.
Rustične ciglice same po sebi nisu ravne, ali meni se sviđa.
 

Prilozi

  • IMG_20211020_203326111.jpg
    IMG_20211020_203326111.jpg
    91,8 KB · Pregleda: 52

Back
Top