dobro jutro dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najvise tudje odluke... ali stvarno. Nekako sam uvek zelela da ispostujem sve drage i manje drage oko sebe, pa sam uvazavala i prihvatala njihova misljenja i odluke. Razmisljajuci da nisam uvek bas ja u pravu i da verovatno moze i na drugi nacin... tako da uvek sam nahebala i bice toga jos. :mrgreen:

taj
ne pitam zbog radnje filma, nego zbog ideje same
zapitate li se nekad kako su nek odluke uticale na vash zivot, na ovaj ili onaj nachin?
ne mislim kajete li se shto ste neshto rekli/uradili, nego....
kontate li shta pitam ili bash moram da proshirujem ionako zbrkane misli?
fala na paznji :mrgreen:

Postoje ozbiljna istrazivanja koja se time bave u raznim oblastima: od indijanskih mudrosti do svih poznatih i nepoznatih religijskih sistema, psihologije, neurologije, astronomije, fizike, biologije, kvantne mehanike. Prochachkaj net na temu te ideje iz filma i nacices mnoge zanimljivosti.:)

Postoje ozbiljna istrazivanja koja se time bave u raznim oblastima: od indijanskih mudrosti do svih poznatih i nepoznatih religijskih sistema, psihologije, neurologije, astronomije, fizike, biologije, kvantne mehanike. Prochachkaj net na temu te ideje iz filma i nacices mnoge zanimljivosti.:)

Pi ja opet omasila temu... ipak treba zbog mene malo prosiriti pitanjce :lol:
Nisam gledala taj film pa ne znam onda tacno na cega se konkretno misli i odnosi.

Najvise tudje odluke... ali stvarno. Nekako sam uvek zelela da ispostujem sve drage i manje drage oko sebe, pa sam uvazavala i prihvatala njihova misljenja i odluke. Razmisljajuci da nisam uvek bas ja u pravu i da verovatno moze i na drugi nacin... tako da uvek sam nahebala i bice toga jos. :mrgreen:

Ne postoje tudja misljenja i odluke nego samo tvoje odluke u vezi sa tudjim misljenjem (ili odluke tvog egoa ako ga ne ukrotis). Kad se jednom to shvati, onda se pocnu analizirati svi pravci delovanja u svakom sadasnjem trenutku i onda svedes svoje razmisljanje samo na taj sadasnji trenutak u koji se udubljujes i obavis ga detaljno, a ne rutinski. Tako se deluje najpovoljnije i za sebe i za druge. Komplikovano je malo to objasniti na jednoj chat temi. Bolje da prestanem odmah da se ne zanesem.

Poslednja izmena:
nisi omashila ovaj put :D
jeko ne interesuje mene tamo neka filozofija, nego vasha lichna razmishljanja na tu temu
mozete li da zamislite kakav bi vam zivot bio da ste neshto drugachije uradili,odnosno da neshto niste uradili

Ako samo malo ozbiljnije razmislis na upravo to pitanje koje postavljas, neces uspeti da izbegnes ni filozifiju ni druge nauke. Uglavnom, necu ih nametati, otelo mi se malopre iz tastature :rumenko: jer mi je to zanimljiva tema. Do takvih saznanja se dolazi samo licnim zalaganjem.

Odgovor: ne moze to da se zamisli jer tu gde jesmo nisu nas dovele samo one odluke koje pamtimo, nego mozda i samo jedna tacka na koju smo obratili paznju dok smo setali za koju nam se cini da nam je oduzela nista bitnije od sekundice zivota. :)

nisi omashila ovaj put :D
jeko ne interesuje mene tamo neka filozofija, nego vasha lichna razmishljanja na tu temu
mozete li da zamislite kakav bi vam zivot bio da ste neshto drugachije uradili,odnosno da neshto niste uradili

Mogu...
Da nisam zaebala jednog u kojeg sam bila smrtno zaljubljena... do groba... sad bi bila žena jednog debelog prasca... seljačine...
Da mene nije zaebao jedan u koga sam mislila da sam zaljubljena... sad bi bila žena jednog konobara... i živela sa njegovom mamom...
Da nisam bila površna i osvetoljubiva, ranjena... ne bi iz inata izašla sa mm-em... itd, itd...

Sve u svemu... sviđa mi se što je sve ovako ispalo...:heart:

Mogu...
Da nisam zaebala jednog u kojeg sam bila smrtno zaljubljena... do groba... sad bi bila žena jednog debelog prasca... seljačine...
Da mene nije zaebao jedan u koga sam mislila da sam zaljubljena... sad bi bila žena jednog konobara... i živela sa njegovom mamom...
Da nisam bila površna i osvetoljubiva, ranjena... ne bi iz inata izašla sa mm-em... itd, itd...

chichak, kod tebe obrni-okreni samo se udaja rachuna :lol:
zekim te malo, znash to :cmok:

Mogu...

Znaci nikakve tu ljubavi nema. Ma znao sam ja :)

Poslednja izmena:
Ako samo malo ozbiljnije razmislis na upravo to pitanje koje postavljas, neces uspeti da izbegnes ni filozifiju ni druge nauke. Uglavnom, necu ih nametati, otelo mi se malopre iz tastature :rumenko: jer mi je to zanimljiva tema. Do takvih saznanja se dolazi samo licnim zalaganjem.

Odgovor: ne moze to da se zamisli jer tu gde jesmo nisu nas dovele samo one odluke koje pamtimo, nego mozda i samo jedna tacka na koju smo obratili paznju dok smo setali za koju nam se cini da nam je oduzela nista bitnije od sekundice zivota. :)

Upravo to... na to sam i mislila kad sam rekla da su tudje odluke bile vezane za neke moje dogadjaje. Jednostavno u jednom momentu odlucim npr. da cu ici glavom kroz zid, ali ukoliko cujem misljenje nekih drugih ljudi, zamislim se i cesto promenim odluku koju sam donela u prvobitnom momentu.
Isto je vezano za primer, kad se nadjem na raskrsnici odaberem put kojim cu poci ali samo jedan znak moze mi se urezati i delovati na to da krenem drugim.
Hiljadu stvari postoji koje uticu na nase odluke... eto to htedoh reci u sustini. Nekad smo ih svesni nekad ne. Uglavnom ja to primecujem i cesto se bavim tim pitanjem zasto sam ovo ovako a ne onako... vrzino kolo. Uvek nesto ili neko utice... hteli ili ne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back