Vezem im ja kikice da mogu da vide gde idu, ali ih oni medjusobno izvade, kao - ona ce nama kikice.
Nisi mi pricao. Ali ako su kao moji, dobro su te isprasili.
Juce dolazi onaj sto cita struju, sva tri pucvala hoce da ga pojedu, nesme da udje od njih, a ovaj veliki ga sazaljeva i nosi mu loptu da ga utesi - ja sam fin, nisam kao oni, necu da te diram, samo cemo da se igramo.
daklem,
idem ti ja na posao, spopala me neka glad i svratim u pekaru, uzmem nešto što liči na žu-žu samo je od heljde.
baš me kopkalo šta je, morao sam da probam... i mmm, divnog i prijatnog iznenadjenja, bili su vrući i odlični ti štapići od heljde.
bilo mi je užasno neprijatno da jedem ulicom, to nikada, ama baš nikada ne radim... ali glad i vrući štapići su pobedili.

i naravno krenem prečicom jer tuda idem, mala i kratka ulica.
nit manje ulice nit više kučića

i sve ih redom poznajem, četri lutalice tj. polu lutalice, uvek su tu u nekom dvorištu gde ih hrane, oni su obično miroljubivi,
a i kada nisu dovoljno je da se napravi nagli pokret i oni zbrišu.
jedan ubica, nemam pojma koja je rasa, ja bih rekao tanzaniski gonič lavova, liči na onog milevinog,
na svu sreću on je uvek vezan u dvorištu sa viiiisokom ogradom.
pored njega je neka auto radionica a iznad je velika terasa, e ta dva pucvala su obično na terasi... i laju kao sumanuti.
malo dalje je isto neki servis, malo veći, tu su dva ogromna šarplaninca, njih obožavam,
vrlo često i zastanem kada me ne vide i sačekam da zalaju

ali u poslednje vreme ih nema, izgleda da su bolesni

posle njih idem uskim i strmim stepenicama koje prolaze pored kaveza u kome je ogroman rot,
on uspe uvek da me prepadne jer mi zalaje bukvalno na uvo... džabe mi i slušalice i muzika
e tog dana grickam ti ja štapiće kad umesto sa terase ona dva pucvala izleću iz auto radionice,
jedan crni i jedan beli

beli je zastao i lajao sa bezbedne udaljenosti... a crni, crni samo što mi pertle nije raspertlao,
dobio sam napad smeha

umalo se ne zadavih sa onom heljdom

bacim ti ja parče svog doručka koje mi je bilo u rukama ne bi li podmitio crnog

beli je odustao i vratio se ali crni NE!

znači lajao je na mene čitavu večnost... tek je prestao kada sam nekako uspeo da progutam zalogaj i viknem mu 'beži bre pucval'

kliberio sam se do posla...