Добро дошли у 2030. годину: Не поседујем ништа, немам приватност судбина почиње

Stojkov Menidjer

Buduća legenda
Poruka
44.129
Ми смо за њих и небеска и државотворна господа.

ко мисли да се племство (увек се рађају племенити, чак и после Црвеног терора) може елиминисати насилно, тај насиљем мора да одржава насталу насилну хијерархију и насилну струкуру.
Samo ih treba pustiti da rade što rade.
Već su počeli da vade oĉi medjusobno
oko paaaraa
Poruka je automatski spojena:

A od koga ste krali?
e ako si ga pitao...

sad mu proradila ona naknadna pamet...
vidi i sam da je zagovnao
 

radeta62

Buduća legenda
Poruka
38.906
A od koga ste krali?
Ja cackalicu tudju ne bi uzeo i nisam, sluso sam price dotero kravu sa ratista krava se ritnula slomila mu nogu,doneo motornu testeru seko drvo u sumi pa ga drvo ubilo svasta sam se naslusao ali ima boga oteto prokletoTo su radile i nase komsije nije to samo slucaj kod nas srba.To je dokaz da smo nekada svi bili iste vere (vecina) voli srbin dzabaluka pa to ti je, ne moze bez lopovluka.
 
Poruka
4.971
Ja cackalicu tudju ne bi uzeo i nisam, sluso sam price dotero kravu sa ratista krava se ritnula slomila mu nogu,doneo motornu testeru seko drvo u sumi pa ga drvo ubilo svasta sam se naslusao ali ima boga oteto prokletoTo su radile i nase komsije nije to samo slucaj kod nas srba.To je dokaz da smo nekada svi bili iste vere (vecina) voli srbin dzabaluka pa to ti je, ne moze bez lopovluka.
Pusti ti tu pricu, ja pitam od koga ste krali? Cija je to motorna testera bila, cija krava?
 

јанпи

Veoma poznat
Poruka
12.709
Pusti ti tu pricu, ja pitam od koga ste krali? Cija je to motorna testera bila, cija krava?

Нисмо ми лопови,рват....Као Ви.
Код нас су само политичари Лопови.
Све остало,ми то између нас :D
 

~zmaj~

Elita
Poruka
21.612

У петак, 11. новембра 2016. године, Светски економски форум (WEF) и часопис Форбс објавили су кратак есеј под насловом „Добро дошли у 2030. Не поседујем ништа, немам приватност, и живот никада није био бољи “. Тадашња министарка за животну средину Данске, Ида Аукен, наводно само замишља какав ће живот бити 2030. године, а Клаус Шваб "аминује".​Година 2030. је изабрана због њене важности за постизање циљева одрживог развоја Уједињених нација (СДГ). Циљеви одрживог развоја су збирка од 17 међусобно повезаних циљева које су Уједињене нације усвојиле 2015. са наводним циљем окончања сиромаштва, заштите планете и ширења мира и просперитета свим људима до 2030.

Њихове акције, међутим, редовно супротстављају њихове наведене намере.

Циљеви одрживог развоја били су део веће резолуције познате као Агенда 2030, са наведеном сврхом борбе против климатских промена.

Док се СДГ Уједињених нација и Агенда 2030 често рекламирају као оруђе за успостављање здравих мултилатералних односа међу нацијама, у ствари, они су засновани на дубљој агенди за праћење, контролу и усмеравање целог живота на планети.

Ево како Швабов Светски економски форум у Давосу то жели да постигне: Велико ресетовање ће све производе претворити у услуге, да би се „нећете поседовати ништа“ остварило до 2030. године.

Иако је есеј стар скоро 6 година, већина људи је постала свесна тога — и фразе „Нећете поседовати ништа и бити срећни“ — откако је Светски економски форум објавио агенду Великог ресетовања у јуну 2020.

Током последње 2 године, небројени истраживачи, подкастери и новинари су поделили своју забринутост са јавношћу у покушају да одврате свет који описује Ида Аукен.

Чини се да су напори да се допре до маса у одређеној мери били успешни на основу тога што су корпоративни медији покушавали да провере причу , Ида Аукен је објавила изјаву као одговор на забринутост јавности, а WEF је уклонио есеј са своје веб странице.

У Аукеновој изјави за 2020. она каже:

„Неки људи су овај блог читали као моју утопију или сан о будућности. Није то у питању. То је сценарио који показује куда бисмо могли да идемо – на боље и на горе.

Написала сам овај чланак да бих започела дискусију о неким предностима и недостацима тренутног технолошког развоја.

Када се бавимо будућношћу, није довољно радити са извештајима. Требало би да започнемо дискусије на много нових начина. Ово је намера овог дела.”

Занимљиво је да је Ида Аукен наведена као сарадник Светског економског форума, била је прва данска политичарка изабрана за Програм младих глобалних лидера Клауса Шваба.

Аукен је такође објавила 3 друга блога који „замишљају“ свет из 2030.

Читајући ова 4 есеја помислите да нешто од онога што Аукен и WЕF описују заправо звучи корисно. На крају крајева, ко не би желео град у којем се може пешачити и возити бициклом? Ко не цени више стаза и дрвећа?

Наравно, када пређете преко речи и обећања утопије, схватите да је свет 2030. који су описали друштво у коме технократе централно планирају сваки аспект друштва и појединаца.

То је свет без приватности, без власништва над личним стварима и имовином, са обавезним дигиталним личним картама, дигиталним валутама и друштвеним кредитним резултатима. Укратко, нећете имати баш ништа у поседу и бићете срећни не схватајући да немате ништа.

Аукен јасно истиче ове тачке у свом есеју из 2016. када напомиње да „све што сте сматрали производом, сада је постало услуга“ или „у нашем граду не плаћамо закуп, јер неко други користи наш слободан простор кад год ми не треба.

Моја дневна соба се користи за пословне састанке када нисам ту.

”Такође напомиње да се куповина претворила у „бирање ствари које ће користити“ и да понекад допушта „алгоритму“ да то уради уместо ње јер „он познаје мој укус боље од мене до сада“ .

Коначно, Аукен се жали на људе „који не живе у нашем граду, оне које смо изгубили на путу“, мислећи на људе који су одустали од паметних градова и друштвених кредитних бодова како би напустили градове и изградили „заједнице које се самоснабдевају“.

Оно што госпођа Аукен можда неће схватити је да милиони људи већ бирају да напусте градове и граде ван дигиталне дистопије планиране за 2030. Чак и они који не могу или неће да напусте градове почињу да се питају шта им будућност доноси ако остају у строго контролисаним метроплексима.

Иако се већина читалаца вероватно не слаже са визијом коју су изнели Светски економски форум, УН и њихови картели, не можемо порећи да ове институције раде дан и ноћ да би оствариле своју Агенду 2030.

Они раде са стотинама мултинационалних корпорација, скоро сваком великом светском владом и троше трилионе долара да манифестују Велико ресетовање.

Време је да људи замисле како ће изгледати наша 2030. Ако знамо да одбацујемо ново нормално и Велико ресетовање, морамо разумети шта тачно желимо да створимо.

Хоће ли то бити „Нећете поседовати ништа и бити срећни“ ? Или ћете, можда, напредовати и бићете испуњени . Одговор у потпуности зависи од сваког од нас. Будуће генерације зависе од нас да изградимо алтернативу технократској визији.

Ево једне алтернативне визије 2030. Ово је мој једноставан покушај да оцртам како би 2030. могла бити. Ја то зовем Ослобођење 2030. и свакодневно радим да помогнем другима да увиде важност замишљања наше будућности. Можда је ваша визија мало другачија. Шта год да је, запишите то, видите у свом уму и учините све што можете да то доведете у стварност.

Одбацимо Агенду 2030 и Велико ресетовање и изградимо Народно ресетовање.

Добродошли У 2030.: Поседујем Земљу, живим међу истомишљеницима и живот никад није био бољи!

Добродошли у 2030. годину. Добродошли у мој дом. Поседујем пар хектара у заједници недалеко од великог града. Живим у земаљском броду са својом породицом и нашим кућним љубимцима.

Заједно живимо међу десетинама других породица и појединаца који су одлучили да изађу из бетонске џунгле и крену на зеленије пашњаке.

Свака породица има своју земљу и кућу. Оснивачи наше заједнице су купили земљиште и почели да регрутују чланове касних 2010-их када су мреже за надзор постале очигледније.

Наша заједница је изградила сопствене куће, путеве, мрежу стаза и друштвени центар у којем одржавамо едукативне радионице како бисмо научили друге заједнице како да постану независне од мреже.

Говорећи о мрежи, неки наши суседи експериментишу са уређајима „бесплатне енергије“, док су други фокусирани на соларну, хидро и енергију ветра. Одлучни смо да будемо енергетски независни, посебно након што су неке владе почеле да искључују невакцинисане из електричне мреже.

Када су цене хране и инфлација почеле да расту 2022. године, схватили смо да морамо да смањимо зависност од продавница.

Већина корпоративних продавница ионако захтева дигитални ИД за улазак и већина чланова наше заједнице одустала је од тог система.

Дакле, сада су сви наши домови смештени у шумама хране које производе воће из целог света. Стотине дрвећа које смо посадили последњих неколико година штите наше домове и омогућавају приватност.

Док ходате стазама, такође видите многе пермакултурне баште које производе поврће и зачинско биље за кување и лекове. Деца слободног домета трче у свим правцима, смеју се и играју на сунцу.

Најбољи део наших живота сада је то што нисмо сами. У ствари, ми смо једна од хиљада заједница које формирају међународну мрежу ван великих градова и контролне мреже.

Наша заједница је окружена са неколико других заједница истомишљеника, свака са својим моделима управљања, традицијама и нормама.

Често тргујемо робом и услугама са нашим локалним суседима, а неке заједнице су почеле да успостављају мреже трговине на велике удаљености.

Срећом, касних 2010-их, неколицина напредних појединаца почела је да оснива локалне ћелије и кругове, помажући људима да се повежу и пронађу заједницу коју су тражили.

Ове групе су поставиле темеље за Народно ресетовање које је видело милионе људи који су изашли из мреже и нису послушали ауторитете.

Те ћелије су се на крају претвориле у намерне заједнице и екосела уједињена поштовањем самовласништва и телесне аутономије. Заједно чине децентрализовану мрежу која људима даје могућност ван паметних градова.

Чак сам чуо и гласине да неке од ових заједница помажу људима који беже из градова.

“Они Живе Различите Врсте Живота У Граду”

Понекад размишљам о људима које смо оставили. Људи који су постали заокупљени предностима и погодностима технологије и нису могли да виде опасности. Људи који су пропагирани да мрзе ближње ако припадају другој политичкој странци. Још горе, људи који су знали шта долази, али нису реаговали.

Они живе различите врсте живота унутар града. Дозвољено им је да изађу ван својих станова само када је систем климатских упозорења наведен као зелен и када Гејтсова Светска здравствена фондација каже да је ниво претње од пандемије испод 70.

Нико више не сме да управља возилом нити да поседује земљиште. Не можете изнајмити апарат без показивања дигиталне личне карте или скенирања мрежњаче.

Заправо, никоме није дозвољено чак ни да уђе у град а да не буде дезинфикован, скениран, означен и додељен му друштвени кредитни рејтинг који одређује вашу класу и приступ јавним услугама.

Знамо да постоје радни логори и карантински логори, али их је тешко пронаћи јер владајући савез често сели затворенике.

Свакодневно се молимо за нашу браћу и сестре у граду, и радимо ка дану када ће сви наши људи бити слободни да нам се придруже у стварању живота из својих снова.
https://srbin.info/svet/dobro-dosli...dujem-nista-nemam-privatnost-sudbina-pocinje/

Duboka drzava vlada iz sjene sa zapada nam sprema Orvelovu 1984
Зашто се толико расписао о својој визији 2030. године… толико текста а у њему ништа сем “Амиш 2030” лапрдања
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.