Dobre vesti za Srbiju: Siniša Mali - bord direktora mmf-a potvrdio treću reviziju aranžmana sa našom zemljom

Sensei

Master
Moderator
Poruka
72.946
IZVRŠNI odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je u Vašingtonu doneo odluku o uspešnom završetku treće revizije stend-baj aranžmana sa Republikom Srbijom, a prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali naglasio je da je to još jedna potvrda da je ekonomija naše zemlje jaka i stabilna, a reforme koje sprovodimo ispravne.

Kako je rekao, ispravnost naše ekonomske politike kontinuirano potvrđuju i renomirane međunarodne finansijske institucije, kao što je MMF.

Mali je naveo da je Srbija u prvom kvartalu ove godine sa rastom od 4,7 odsto BDP-a bila najbrže rastuća ekonomija u Evropi.

-Svi naši makroekonomski pokazatelji su dobri. Osim što rastemo najbrže u Evropi, javni dug nam je u potpunosti pod kontrolom, daleko ispod nivoa Mastrihta, stopa nezaposlenosti nam je na rekordno niskom nivou od 9,4 odsto u prvom kvartalu ove godine, dok nam je zaposlenost rekordno visoka i iznosi 50,9 odsto. Takođe, strane direktne investicije su na rekordno visokom nivou, naveo je ministar Mali.

https://www.novosti.rs/ekonomija/vesti/1386328/sinisa-mali-mmf-srbija
1720457176654.png


Mali kida pa razbija :)
Ko ga ne zna, skupo bi ga platio
 
Dodao je i da se nastavlja poboljšanje kvaliteta života građana Srbije, kroz konstantna povećanja njihovih primanja, odnosno kroz rast plata, penzija i minimalne zarade.

-Idemo ka cilju da prosečna plata 2027. godine bude 1.400 evra, a prosečna penzija i minimalna zarada po 650 evra. Istovremeno, kroz program „Skok u budućnost – Srbija 2027“ realizovaćemo 323 projekta širom Srbije u koje će biti uloženo 17,8 milijardi evra, naveo je Mali.

https://www.novosti.rs/ekonomija/vesti/1386328/sinisa-mali-mmf-srbija
 

Back
Top