Dobra žena

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
65.731

DOBRU ŽENU JE TEŠKO PRONAĆI, LAKO IZGUBITI I NEMOGUĆE ZABORAVITI – MORATE ZNATI KAKO JE VOLJETI​

izvor Oaza Znanja

Žene su oduvijek ostale enigma mnogim ljudima na našem svijetu, pa čak i najmudrijim misliocima. Dobre žene su dragocjenost koja se teško pronalazi, lako izgubi i gotovo nemoguće zaboravi.
Slika-zaslona-2023-10-23-u-09.53.40.png

Muškarac koji ne shvati vrijednost dobre žene ne samo da je neće zadržati, nego će je i izgubiti. Kada takva žena osjeti da nije poštovana onako kako zaslužuje, odlazi, ostavljajući iza sebe muškarca preplavljenog kajanjem zbog propuštene prilike. Dok se neki trude razumjeti žene, drugi ih jednostavno vole.
Ne morate nužno razumjeti sve što se odvija u ženskom umu, ali je bitno da je prihvatite onakvom kakva jest. Prihvaćanje može biti izazovno, jer život s ženom može biti pun nelogičnosti, ali isto tako, cijeli svijet je često nelogičan. Nije potrebno analizirati svaki njen postupak. Žena često i sama sebe teško razumije, ali je svjesna toga.

Kada vidi da je prihvaćena s svim svojim vrlinama i manama, bit će vam vječno zahvalna i posvećena. Nije potrebno očekivati da će žena ispunjavati neki niz unaprijed postavljenih uslova kao supruga. Žene ne vole osjećaj da su predmet testiranja ili da se od njih očekuje da ispunjavaju neke kriterije. Nisu automobili koje testirate na probnoj vožnji. Ili je odaberete za vožnju, ili je pustite da ide svojim putem.
Vaša sreća često ovisi o sreći vaše žene. Što više brinete o njoj, brinete se i o sebi. Njen osjećaj dobrodošlice kad se vratite s posla utječe na vaš odnos u narednim danima. Toplina koju joj pružate kada se vratite kući može odrediti kakav će vaš život zajedno biti. Ako vaša žena osjeti hladnoću u vašem ponašanju, nemojte očekivati poseban tretman, poput doručka u krevetu ili njenog omiljenog jela za ručak.
Koliko ulažete, toliko i dobijate. Poklonite joj cvijeće, ne zato što je ljepša od drugih, već zato što je žena, a biti žena nije lako. Ako imate dobru ženu uz sebe, zapamtite da možda ima boljih od nje, ali sigurno ima i gorih. Ne uspoređujte je s drugim ženama i njenim manama. Važno je shvatiti da s malo ljubavi i pažnje, vaša žena vam može postati najbolji partner na svijetu. Odluka je na vama.
 
Poslednja izmena:
Ovako razmišlja neko, nevezano za konkretnu situaciju iz uvodnog posta, ko je svestan da je nesrazmerno mnogo tražen i nesrazmerno mnogo dobija u odnosu na trud koji ulaže i ono što stvarno može da pruži, pa umisli da je Bogom dan, da može da uvek dobije još, da je uvek problem u drugoj strani i zna da uvek može bez problema da nađe zamenu.
 
ipak , o tekstu se mora razmišljati na drugačiji način
nije samo davanje_uzimanje , nerealna očekivanja glavna poenta
posmatrajmo to sa dodelom priznanja za žene, za koje moramo priznati da su vrat/šija porodice ili odnosa muškarac _žena
 
Bez obzira ko je kakav dat, svako može da dobije dobru ženu. Ona nije u vrisku i pisku-ona polako i tiho menja čoveka. Tiha voda breg roni.
Malo ženske magije, i onaj ko je već usahla priroda sebe praktično vaskrsne, regeneriše se, zasija, podmladi se.
Ovih dana sam videla jednog momka koji je dosta mlađi od mene, ali u ogledacetu od autmobila sam videla kako je ostario naglo i previše. Koje-moje lice da se uporedi sa njegovim, ja sam u odnosu na njega-još dete, bebica, iako sam starija od njega!
Žao mi je. Gledam kako je osoba preko puta mene ruinirala, ne procvetala da je srećna, lepa, da se vidi da dobija brigu i negu.
Lice lepog čoveka je svo uvelo, suvo je i suši se i dalje.
Ma, ok... svako, je na kraju krajeva, sebi prvo odgovoran i dužan.
 
Da, jesu. Međutim ne deluje mi da tekst govori o tome.
ako misliš na neshvaćena samu sebe, i da joj treba podrška u svemu od svog čoveka , da stoji i to, u tekstu je to itekako naglašeno , ali poenta je u tome da baš ta krhka žena kada iza sebe ima muškarca koji je razume , postaje centar porodice i odnosa sa širom okolinom
 
ako misliš na neshvaćena samu sebe, i da joj treba podrška u svemu od svog čoveka , da stoji i to, u tekstu je to itekako naglašeno , ali poenta je u tome da baš ta krhka žena kada iza sebe ima muškarca koji je razume , postaje centar porodice i odnosa sa širom okolinom
To je ključna reč - krhka.
Slažem se sa ovim što ti pišeš, ali mi deluje da uvodni post ne govori o tome. Ta osoba sebe smatra krhkom i jeste krhka ali zato što je nezrela. Čim joj nešto ne odgovara ili je povredi, odgovornost prebacuje na drugu stranu. Ne nužno krivicu, samo odgovornost. Otuda stav da je neshvaćena, a može tako puno da pruži. Ni ne razmotri mogućnost da može da popravi situaciju ako sagleda svoje greške i potrudi se, već traži dalje.
A traži jer bez problema nalazi zamenu i obitava u tom odnosu, maltene da samo postoji, onako pasivno, i ne ulaže neki ozbiljan napor, a puno dobija.
Mislim, onaj ko je uvodni post pisao je taj svoj način razmišljanja projektovao kroz ulogu žene u vezi i porodici.
 
Čim joj nešto ne odgovara ili je povredi, odgovornost prebacuje na drugu stranu. Ne nužno krivicu, samo odgovornost.
u biti svakog živog bića , u svesti i potsvesti , je da kada dođe doe stani pani uvek se traži uzrok na drugoj strani
krhka, slabašna , /ne bih se složio sa nedozrelom, jer ipak razum radi i je tu/, i normalno je da traže izgovor da _nije do njih , jer muškarac po prirodi postojanja kao jači fizikus, preuzeće na sebe i ono što nije bilo do njega
be samoeda će taj deo preuzeti , nego će i svoj deo pridodati
zauzvrat dobiće labudicu preraslu iz malog pajčeta
 
Poslednja izmena:
Dobra žena nije nimalo krhka. Ona je jaka i mudra-dakle, učila je od prababe, babe, majke, tetaka, ujni, komšinica, ali i pradeda, deda, gledajući svog sopstvenog oca dosta.
Da je krhka, slomio bi je sam život, ali ne...
Plašite se žena kojima je osmeh težak, lepa i vedra reč.
Videla sam brakove u kojima supruga prezire glasno svog supruga jer je samo pomislio da može da je zagrli. "Beži, bre, tamo! Dalje ruke od mene!"
Fuj!
Toksično, znak da tu nešto nije u redu!
 
Evo pokušću ovako da objasnim šta sam hteo da kažem. Dakle uvodni post nisam uopšte komentarisao, pa čak ni pročitao, kao tekst o ženi.
Mislim da se onaj ko je pisao tekst iz uvodnog posta slično ponaša i npr. na poslu. Misli da je slabo plaćen, da previše radi, trpi nepravdu, a ostvaruje veliki doprinos i kada bi otišao kolektiv bi stao, ako ne i propao i svi bi tada uvideli koliko su izgubili i pogrešili i mnogo bi se kajali. I ta osoba će promeniti posao, može bez problema, i zna to i tamo će nastaviti isto. A u stvari niti radi bolje nego drugi, niti se žrtvuje više, jednostavno tu je kao i ostali i ostale zanima toliko da završi svoj deo posla, da svi zajedno obave šta su imali i da budu svi u nekim normalnim međuljudskim odnosima.
 
Dobra žena nije nimalo krhka. Ona je jaka i mudra-dakle, učila je od prababe, babe, majke, tetaka, ujni, komšinica, ali i pradeda, deda, gledajući svog sopstvenog oca dosta.
Da je krhka, slomio bi je sam život, ali ne...
Plašite se žena kojima je osmeh težak, lepa i vedra reč.
Videla sam brakove u kojima supruga prezire glasno svog supruga jer je samo pomislio da može da je zagrli. "Beži, bre, tamo! Dalje ruke od mene!"
Fuj!
Toksično, znak da tu nešto nije u redu!
ne mora zena da se uvek pravi jaka, i kada to nije, ne znam sto se upravo namece to..
 
Žene ne vole osjećaj da su predmet testiranja ili da se od njih očekuje da ispunjavaju neke kriterije.
E, ovo...
Samo bih dodala da se ovo odnosi i na muškarce.
Niko ne voli da je stalno pod lupom i da živi u grču da ne uradi nešto"pogrešno".

Što se samog odnosa tiče, ne valja titrati.
"Da se žena ne bi uvredila".
"Da se muškarac ne bi durio".

Ne postoji idealno.
 
Добра жена је била моја баба. Деда је исече песницама, мртав пијан и легне да спава, а она му приђе и покрије га. Каже...."Прехладиће се џукела овако непокривен" !! :roll:
 

Back
Top