Dobra žena je uvijek lijepa

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj se zakljucak odnosi i na muskarce i na zene.
Ljudi su,u principu,povrsni.Cast izuzecima,kojih je malo.Gleda se fasada,a ko je dobar,ko nije,pada u drugi plan.Jos gore,tog dobrog smatraju za budalu i gledaju da ga iskoriste.
Svi dobri ljudi koje sam poznavala i koje poznajem imaju samo stetu od svoje dobrote,nazalost.A cak ni od Boga nisu nagradjeni,ako ne od ljudi.Naprotiv,uglavnom im je data patnja.
Ponekad pomislim da je jedno teorija,a drugo praksa.
Limunadice,...opet ti o univerzalnom.
Pate samo oni koji svoju dobrotu tako doživljavaju. Pa "dušu ti niko ne može uzeti"!
Vezano za temu,...nije dobar muškarac jednako i za tebe i za mene. Individualno je. Msm da je fora jedino u tome, da onaj ko ne ume da izabere dobru ženu ili muškarca za sebe ( jer to ipak svako bira za sebe) možda je bolje i da ne pravi nikakav izbor po tom pitanju. Ofc, to je samo moje skromno mišljenje!

Limunadice,...opet ti o univerzalnom.
Pate samo oni koji svoju dobrotu tako doživljavaju. Pa "dušu ti niko ne može uzeti"!
Vezano za temu,...nije dobar muškarac jednako i za tebe i za mene. Individualno je. Msm da je fora jedino u tome, da onaj ko ne ume da izabere dobru ženu ili muškarca za sebe ( jer to ipak svako bira za sebe) možda je bolje i da ne pravi nikakav izbor po tom pitanju. Ofc, to je samo moje skromno mišljenje!
Ma,nesto me uhvatila neka melanholija.Sorry! 🙂

Kolega mislim da ste pogreshno razumeli dve rechi, lepa i dobra, jedno je pridev za estetiku, drugi za moral, ne znam kako to pomeshate prilichno je jednostavno za razlikovati.
Ma to ti je jednostavno.
Dobrota, iskrenost, privrženost, poštovanje, razumijevanje..
Netrpeljivost, samoživost, podlost, neiskrenost, podcjenjivanje, koristoljublje..

Topla, umilna riječ, i gvozdena vrata otvara.
Dakle, šta (ti) je bolje ili ljepše od te dvije opcije?

Back