Добитна комбинација за Палестинце

Израел је сам себе прецртао на Блиском истоку. Ово што они раде је неодрживо. Опет ће изгледа да се селе само се надам да ће да заобиђу Балканске крајеве....овде је већ довољно гужва. Генерално не интересује ме исход само бих желео да ни један исход не утиче на нас.....далеко им лепа кућа и једнима и другима
 
Сједињене Државе покушавају да убеде Израел да привремено заустави рат у Гази Изгледа да ствари иду много горе по Израел него што смо мислили
F98YmCOWEAAlM6O
 
Србију су бомбардовали због намештене приче о 50 мртвих у Рачку.
Пре тога се читав Свет дигао да осуди Србе за масакр над цивилима на пијаци Маркале где је у два "напада" страдало 105 људи.
Сад ИСТИ ТАЈ СВЕТ НЕ САМО ДА ЋУТИ ВЕЋ ПОДРЖАВА СТРАНУ У СУКОБУ КОЈА ЈЕ ДО САД УБИЛА....око 7000 () људи, од тога половина су деца?
Ћути и на план да се СВИХ 2,3 МИЛИОНА ЉУДИ "ХУМАНИТАРНО" ПРОТЕРА у другу државу, без права повратка?
Ћути се и на чињеницу да је за наведени број људи онемогућено снабдевање водом, струјом, храном лековима и горивом,једнако као..
.и на став политичког и војног врха једне стране да се сви цивили, без обзира на пол и старост морају сматрати за терористе и и складу с тим, морају се побити?
И нико од професионалних "забринутих за људска права" којима су при помену Срба, уста пуна "етничког чишћења" и"геноцида" НИКАКО да те појмове употребе и за наведене акције једне стране?
Да, знам да на Колективном Западу имају политику двоструких стандарда, али зар ово сад не прелази сваку цивилизацијску норму?Глобалисти не успевају и свом плану поробљавања читавог човечанства,....те су у очају и бесу спремни да изазову трећи и последњи, ал овај пут НУКЛЕАРНИ РАТ И УНИШТЕ СВО ЧОВЕЧАНСТВОДа, намерно не спомињем актере у сукобу јер и једну и другу страну, створили су и контролишу исти, глобални "играчи" за постизање својих циљева!Помињем само....невине жртве и обичан Свет.
Истичем да никада у историји није било толико и свуда по Свету отуђених Влада од сопствених народа и никад веће тираније у тзв. земљама"демократије",него сад!
И никада, на Свет и људе није утицала мања група ликова са идејом да нас све затворе!
 
Оптужбе против Русије због циљања на цивиле биле су потресне, а омиљени поклич је „ратни злочин“.
Чињеница је да Русија улаже велике напоре да избегне цивилне жртве.
Али када је реч о стварном намерном гађању цивилног становништва, као што је оно што Израел ради становницима Газе, можете чути пад игле.
Да није било двоструких стандарда, империјалистичке САД и неоколонијалистички Запад уопште не би имали стандарде.
 
Уз раскошну подршку свог примарног добротвора, Сједињених Држава, Израел спроводи своје „коначно решење“.
Циљ: очистити 2,3 милиона Палестинаца и отерати их у Египат.
Израелско министарство обавештајних служби је заправо детаљно документовало ову шему депопулације Газе, иако тврди да је план био само хипотетички.
Пре 1945. Палестинци су чинили 2/3 становништва. Само 1/3 су били Јевреји, од којих су значајан број били избеглице из Европе.
Палестинци су дочекали ове избеглице, мало су знали да ће на крају бити стрпани у торове који се смањују, попут људске стоке.
Не постоји „коначно решење“ које не укључује одговарајућу државност Палестинаца, укључујући правичну и пропорционалну количину земље.
 
ПРЕКИДА: Боливија прекида односе са ИзраеломМинистар Председништва: „Шаљемо ово званично саопштење Држави Израел, у којем, како је наведено, објављујемо нашу одлуку као Вишенационалне Државе Боливије да прекинемо дипломатске односе са Израелом.
 
Неће се скривати иза „нисмо знали“, када дође време да европски и амерички лидери одговарају за своју активну улогу у злочинима које Израел спроводи. Они знају. То је избор, а не грешка. Цео свет може да види. Нећемо заборавити.
F969-g9X0AAAlEt
 
Израел, који бомбардује Газу већ 3 недеље, има за циљ да реализује канал Бен Гурион, који ће створити нову руту за глобалну енергију и трговину.
2) Канал Бен Гурион, који се отвара ка Црвеном мору од линије Газа-Ашкелон, стручњаци сматрају да стоји иза израелског плана геноцида и дехуманизације у Гази.
СОВ: Израел има за циљ да гурне Египат даље у ћошак елиминацијом Суеца у глобалном трговинском и енергетском коридору
Израел настоји да постане глобални трговински и енергетски логистички центар
Ситуација ће уздрмати стратешко-енергетски биланс кинеског пројекта Појас и пут и Медитерана, заједно са Хормушким мореузом, који је тачка преноса 30% светске енергије
3) АЛТЕРНАТИВА СУЕЗУ
Канал Бен Гурион, који израелски режим планира да изгради као алтернативу Суецу, је коридор од 260 километара који се протеже од региона Газе-Ашкелон до Црвеног мора
Циљ канала Бен Гурион је да отвори нову руту за глобалну енергију и трговину, што би могло значити економско и комерцијално уништење Египта, који од Суеца зарађује милијарде долара годишње.
Морамо обратити пажњу на одложену посету израелског премијера Бењамина Нетањахуа Турској пре кризе у Гази која је почела 7. октобра и историјске споразуме који ће бити потписани између Саудијске Арабије и Израела 10. октобра.
Постојала је воља да се промени равнотежа са коридором од Мумбаја до Европе који прати руту Саудијска Арабија-Дубаи-Израел-Грчка. Договор о транспорту израелског гаса на тржиште преко Турске био је у завршној фази. Шансе да се надокнади причињена штета су мале
Економски коридор самита Г-20 у Индији, који искључује Турску, такође треба узети у обзир.
4) ДОСТИГАЊЕ РЕКЕ НИЛ „Линија Бен Гурион ће такође скратити руту кроз Африку за три недеље“, рекао је др Сами ал-Аријан
Имаће дубок утицај на глобалну руту и неизбежно ће играти ескалирајућу улогу у регионалним тензијама и подстицању рата,“
5) ПОГОЂЕНА ЈЕ И КИНА
На приступ Кине израелско-палестинском питању утичу њени економски интереси
Пекинг неће желети да дестабилизује регион. Кина придаје велики значај стабилности у региону због своје енергетске зависности од Блиског истока
6) Зар овде не треба да видимо још једну мотивацију Израела да се ослободи Газанаца, што изгледа као да смета великим геополитичким и економским пројектима?
7) Турска је искључена из економског коридора Индија-Блиски исток-Европа (ИМЕЦ) Турска настоји да успостави алтернативни транзитни пројекат под називом Пројекат Ирачке иницијативе за развој путева који укључује Ирак, Катар и УАЕ, а прва фаза пројекта треба да буде завршена до краја 2028.8) Битка на путевима
Тешко је не видети како је непоколебљива подршка САД Израелу повезана са планом да се дестабилизује потез БРИКС-а да контролише енергетске путеве.
Да ли ће се линија Бен Гуриона сматрати окидачем који је довео Трећи светски рат до наших врата?
F97S2k9bgAAKlv7
 
Народ је моћан колико мангупе у својим радовима напујда на мангупе у тућим редовима или друге неспособне народе.....

Твоје речи су доказ
да свака логика може да се обрне,
а тиме наивни воле да се баве.

Међу такве на жалост спадају и Срби.

Ал' мора се признати
платимо ми сваку своју заебањцију !

Ебига, кад волемо да изврћемо ... :maramica:

Што се мангаша тиче,
не би мангупи били мангупи
кад би такви као ти могли да их манипулишу.

Мангупи ускоче у фрку, ал' се извуку
а јадници манипуланти плаћају цех ...

Ебига кад воле да манипулишу :bljak:
 

Back
Top