"Dobio sam udarac u glavu, došlo je do masovne tuče": Student Pravnog otkriva detalje sinoćnjeg napada posle kog su završili u Urgentnom

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
85.578

“Dobio sam udarac u glavu, došlo je do masovne tuče”: Student Pravnog otkriva detalje sinoćnjeg napada posle kog su završili u Urgentnom​

Društvo Autor: Ana Marković 14. jan 202513:04
1736855364-pravni-student-kombo-750x422.jpg
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Gavrilo Andrić
U napadu koji se sinoć oko 23 sata dogodio na Pravnom fakultetu u Beogradu, šest studenata prevezeno je u Urgentni centar. Među povređenima je bio i student Veljko Ćirović, koji je zadobio udarce u glavu, a za Nova.rs kaže da niko od kolega nije spavao u poslednja 24 sata, da su u panici da bi napadači mogli da se vrate, ali da ne odustaju od blokada i da ih pretnjama neće zaustaviti.

Studenti pod stresom, umorni, iscrpljeni i povređeni, ali – ostaju na fakultetu.
“Mislim da još nismo svesni šta nam se dogodilo. Preumorni smo, nismo spavali 24 sata. Svi smo pod stresom. Najvažnije je ipak da smo sada dobro, niko nije zadržan na daljem lečenju. Nema težih telesnih povreda, iako smo krvnički napadnuti. Dobro smo i prošli, kako je moglo da bude”, kaže Veljko.
1736855359-IMG-20250114-WA0003-1024x683.jpg
Veljko Ćirović Foto: Gavrilo Andrić

Na fakultet je oko 11 uveče upao jedan čovek, psovao studente i pretio im.
“Nikada ga ranije nismo videli, ne znamo odakle je došao. Prvo nas je vređao, govorio da je Vučićev i da mu ne možemo ništa. Potom su se pojavili i ostali. Nisam siguran koliko ih je tačno bilo. Ono što je najstrašnije, napali su fizički naše koleginice, naše drugarice, koje su bile u zgradi. Onda smo se umešali da ih odbranimo, jer ko bi nemo gledao kako ih tuku. Krenula je masovna tuča u kojoj sam dobio udarac u glavu i potiljak od onog koji je prvi došao na fakultet i koji je, očigledno, vođa grupe”, priča Veljko.

Masovna tuča trajala je nekoliko sati​

“Sve je trajalo sigurno tri sata, sa prekidima. Odlazili su, pa se opet vraćali i u više navrata nas napadali. Branili smo se, nismo im ostali dužni!”
Sa povredama glave, Veljko je sa kolegama i koleginicama prevezen u Urgentni centar.

“U tom haosu, dobio sam udarce u predelu glave i potiljka, pa su mi u Urgentnom radili skener i rendgen. Rekli su da mi da za sada nema potrebe da ostajem u bolnici, ali posledice ovakvih udaraca mogu se javiti naknadno, kroz nekoliko dana, tako da moram da pazim. Kolege i koleginice koji su povređeni, uprkos umoru i povredama, vratili su se na fakultet gde ostajemo. Sad je najvažnije da bar malo odspavamo, kako bismo nastavili sa blokadama punom parom”, kaže ovaj student Pravnog fakulteta.
Nakon krvničkih napada na studente, posle kojih je samo jedan od napadača, najagresivniji i najglasniji, priveden, na fakultetu očekuju zaštitu policije.

“Ne znam koliko ima straha među nama, držimo se zajedno i jedni druge štitimo. Ipak, ovo je drugačije. Postoji bojazan da će se neki od napadača vratiti ili će se pojaviti neki drugi. Ne znamo šta da očekujemo. Ulazna vrata na fakultet mogu da se zaključaju, ali o svemu moramo da se dogovorimo. Napadi i obezbeđenje studenata biće glavna tema sutrašnjeg plenuma. Nadam se da nećemo morati ponovo sami fizički da se brnimo. Očekujemo zaštitu od policije jer to je njihov posao”, kaže ovaj budući pravnik.

Razgovor sa policijom uz advokata​

On ističe da će studenti obaviti razgovor sa dekanatom i sa profesorima.
“Razgovaraćemo sa upravom fakulteta, a svakako će nas podržati što se tiče daljih protesta i blokada. Nakon ovih napada javili su nam se profesori da nam pruže podršku i sve vidove pomoći, koji su nam neophodni. Rekli su da će doći da budu sa nama na blokadama”.

Pročitajte još:​

Napadnuti studenti na Pravnom: Šutirali su transparente, pretili da će urinirati po fakultetu, jedan je rekao ‘Ja sam uz Vučića i šta mi možete’

“Dogovorili smo se da nećemo davati izjave u policiji o napadima bez prisustva advokata. Najvažnije je da nas nisu uplašili, da nastavljamo dalje! Nikakvi napadi nas neće demotivisati!” naglašava Veljko.
Podsetimo, tokom blokade Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu sinoć je došlo do incidenta kada je šest mladića nasrnulo na studente gađajući ih flašama. Studentkinja Pravnog fakulteta Sanja Terzić, koja je bila u zgradi izjavila je jedan od napadača šutirao transparente, a kada su ga zamolili da izađe, zapretio je da će da urinira po fakultetu. Nakon incidenata stigla je Hitna pomoć i šest povređenih studenata prevezla u Urgentni centar.

„Po završetku incidenta nepoznata lica došla su kolima kako bi uklonili dokaze sa platoa fakulteta“, stoji u objavi studenata u blokadama na Instagramu.

https://nova.rs/vesti/drustvo/student-pravnog-koji-je-dobio-pesnicu-u-glavu/

Očekivao sam neko nasilje na blokadama raskrsnica ali izgleda se širi i drugde.

Dačić: Studenti ispred Pravnog odbili saradnju sa policijom​

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je PU za grad Beograd u toku noći primila samo jedan poziv od lica N.J. (18) da je napadnut od strane NN lica ispred Pravnog fakulteta.
1734702576-dacic_interpol_11122024_0006-1024x655.jpg
Ivica Dačić Foto: OMK MUP Republike Srbije/ATAImages

“Protiv lica M.R. (25) je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Nikakvih drugih prijava nije bilo niti postupanja. Lica koja su od Hitne pomoći zatražila pomoć nisu ni pozvali niti prijavili bilo kakav događaj, i odbili su bilo kakvu saradnju sa policijom”., naveo je Dačić.
Opširnije pročitajte u posebnoj vesti.

Dačić povodom napada na studente Pravnog: Policiji se ne dozvoljava uvid u video nadzor​

Danas Onlinedanas 12:48
Dačić povodom napada na studente Pravnog: Policiji se ne dozvoljava uvid u video nadzor 1
Foto FoNet Milica Vučković

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je povodom napada na studente u blokadi Pravnog fakulteta u Beogradu da policija i tužilaštvo preduzimaju sve mere na utvrđivanju činjenica a pripadnicima policije se ne dozvoljava ulazak u Pravni fakultet kako bi izvršili uvid u video nadzor.

Dačić je izjavio i da je Policijska uprava za grad Beograd u toku noći primila samo jedan poziv od lica N. J. (2007) da je napadnut od strane NN lica ispred Pravnog fakulteta.
„Policijska uprava za grad Beograd je u toku noći primila samo jedan poziv od lica N. J. (2007) da je napadnut od strane NN lica ispred Pravnog fakulteta. Dolaskom na mesto događaja zatečen je pozivalac koji je izjavio da je prišlo lice koje je htelo da urinira, zbog čega je došlo do verbalne rasprave, a nakon toga i do fizičkog napada na oštećenog“, izjavio je Dačić.
Saopštio je i da je lice identifikovano i dovedeno u PS Palilula gde je utvrđeno da je pod dejstvom alkohola.

„Protiv lica M. R. (2000) je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Nikakvih drugih prijava nije bilo niti postupanja. Lica koja su od Hitne pomoći zatražila pomoć nisu ni pozvala niti prijavila bilo kakav događaj, i odbila su bilo kakvu saradnju sa policijom“, izjavio je Dačić.
Podsetimo, Sedmoro studenata, koji su tokom noći blokirali Pravni fakultet u Beogradu, povređeno je u incidentu koji su izazvale nepoznate osobe, saopšteno je na Instagram profilu Studenti u blokadi.
Na instagram profilu Studenti u blokadi jutros oko 3 sata objavljena je informacija da je došlo do tri incidenta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu koje su izazvale nepoznate osobe. Kako je navedeno u objavi na društvenoj mreži, napadači su studente gađali staklenim i plastičnim flašama.

Dačić povodom napada na studente Pravnog: Policiji se ne dozvoljava uvid u video nadzor​

Danas Onlinedanas 12:48
Dačić povodom napada na studente Pravnog: Policiji se ne dozvoljava uvid u video nadzor 1
Foto FoNet Milica Vučković

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je povodom napada na studente u blokadi Pravnog fakulteta u Beogradu da policija i tužilaštvo preduzimaju sve mere na utvrđivanju činjenica a pripadnicima policije se ne dozvoljava ulazak u Pravni fakultet kako bi izvršili uvid u video nadzor.

Dačić je izjavio i da je Policijska uprava za grad Beograd u toku noći primila samo jedan poziv od lica N. J. (2007) da je napadnut od strane NN lica ispred Pravnog fakulteta.
„Policijska uprava za grad Beograd je u toku noći primila samo jedan poziv od lica N. J. (2007) da je napadnut od strane NN lica ispred Pravnog fakulteta. Dolaskom na mesto događaja zatečen je pozivalac koji je izjavio da je prišlo lice koje je htelo da urinira, zbog čega je došlo do verbalne rasprave, a nakon toga i do fizičkog napada na oštećenog“, izjavio je Dačić.
Saopštio je i da je lice identifikovano i dovedeno u PS Palilula gde je utvrđeno da je pod dejstvom alkohola.

„Protiv lica M. R. (2000) je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Nikakvih drugih prijava nije bilo niti postupanja. Lica koja su od Hitne pomoći zatražila pomoć nisu ni pozvala niti prijavila bilo kakav događaj, i odbila su bilo kakvu saradnju sa policijom“, izjavio je Dačić.
Podsetimo, Sedmoro studenata, koji su tokom noći blokirali Pravni fakultet u Beogradu, povređeno je u incidentu koji su izazvale nepoznate osobe, saopšteno je na Instagram profilu Studenti u blokadi.
Na instagram profilu Studenti u blokadi jutros oko 3 sata objavljena je informacija da je došlo do tri incidenta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu koje su izazvale nepoznate osobe. Kako je navedeno u objavi na društvenoj mreži, napadači su studente gađali staklenim i plastičnim flašama.
што се брукаш овим глупостима ?

ко може полицији да забрани увид ? за секунду ћеш набавити потребан налог то знамо.

ако и тада неко одбије да дозволи биће ухапшен и решићеш то.

чему овакве будалаштине ?

да се не види можда истина о том циркусу ?

Ovaj manji deo studenata je tacno usao u teski trip da rec student oznacava nesto mocno, nesto iznad drugih. Nekada bilo - ja sam clan KPJ , danas ja sam student, mosh misliti. Evo sad cu ja da udjem u istoriju, menjam predsednike, kamere me snimaju- gledaj me mamaaaa!
Kakva teska patetika.

E kad bi se zbog tuce primalo u bolnicu u BG, pa to ne bi bilo dosta ni cela bataja samo za to da se odredi....
To sacekaju 2 dana ako prezivis e onda ako se stanje nije popravilo onda u bolnicu , ili ako si odmah ono urnisan...

Ne pise dzabe na prijemu , dosao sam, u svesnom stanju , ili u pratnji toga i toga...posebno pisu roditelj , majka , otac...

Najmsmešnije iz ovog filma je da je Policija dobila 1(JEDAN) poziv a u vezi sa njim
Jel to sad fazon kad blokiraš faks da ne smeš da korisrtiš telefon?

I kako to da niko nije ništa snimio iako je MasovnaTučaTrajalaNekolikoSati a o svemu nas obavestila
NovaMadafakinS?

народе не пецјате се на мантру ''дивни млади студенти''

јуче су у новом саду на уредницу новосадске тв која је дошла као новинар до универзитетског кампуса са циљем да види да ли су псотављени датуми о излазним роковима дал ту има нешто ново. није могла ни прићи факултетима.
опколили су је дивљаци који су урликали нападали је вербално али и гурајући и спративши скроз иѕван кампуса до преко пута. уз дрско гурање и хајку претње...

немојмо се лагати. динкови хулигани.

Ovaj manji deo studenata je tacno usao u teski trip da rec student oznacava nesto mocno, nesto iznad drugih. Nekada bilo - ja sam clan KPJ , danas ja sam student, mosh misliti. Evo sad cu ja da udjem u istoriju, menjam predsednike, kamere me snimaju- gledaj me mamaaaa!
Kakva teska patetika.
SveteKraveStudenTske sejm as HoliŠit..

Dobro je, niko nije ozbiljno povredjen, idemo dalje.

Сигуран сам да више нећете смети да приђете факултету након успешно одбијеног напада.

I kako to da niko nije ništa snimio iako je MasovnaTučaTrajalaNekolikoSati a o svemu nas obavestila
NovaMadafakinS?
Pa oni su relevantan izvor informacija.
Ako su oni rekli da je tako bilo kako uopšte smeš da sumljaš? :eek:

Молим неписмене колеге да пробају да прочитају написано.

Masovna tuča trajala je nekoliko sati

“Sve je trajalo sigurno tri sata, sa prekidima. Odlazili su, pa se opet vraćali i u više navrata nas napadali.

Мсм..знам ја да ви читате само велика слова, али се потрудите да уместо поднаслоова читате и текст. Макар почетак пасуса.

Back