Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a glavni uslov je da je struka kvalifikovana :)
Pa naravno ,ali po svemu sudeći svako ko ima neko "zvanje" bez gimnazijalaca ,ce biti kvalifikovana.S tim pitanje je koje je zvanje potpuno priznato a koje djelimicno.
Ali većina će naravno biti djelimična.

S tim da ako je djelimično priznata postoji mogućnost završetka tog nekog "doškolovanja" tamo i mogućnost usporednog rada s nekim posebnim pravilima.

Sad su tek sve zbunili.
Sta ja da radim aplicirao za noks 1-2 u oktobru 05.10.2018. Verovatno necu stici do kraja 2020. Kako sad da ponovo apliciram za novi zakon. Mozda je bolje da cekam ovaj noks 1-2 mozda ipak stignem na red.
Ako neko misli da ima resenje hvala unapred.
Resenje ti je da sacekas 01.03.2020 i da se prijavis po novom zakonu,oni jos februar 2018 nisu ociatili dele ga vec 6 meseci taj februar tj.jednostavno nece vise da dele i puste po neki termin,ono sto je sigurno mozda i taj mart 2018 ociste i to je to sto se tice noksa 1-2,a termini za Balkan se dele dokle traje Uredba a to je do kraja 2020 to stoji i na sajtu ambasade.

Ima jedna mnogo bitna stvar. Po novom zakonu nema poslova koji se rade sa 1-2. I ne vidim svrhu za sta ce da aplicira po novom zakonu? Znaci ako ima srednju skolu i nadje posao za tu diplomu koju je zavrsio i nostrifikuje je i ima jezik B1, onda moze da aplicira za novi zakon.
Ako nema, onda neka ceka pa mozda nekim ludim cudom obrade i oktobar do kraja 2020.

Sta reci, post sa drugog foruma kopiran:

Suprug aplicirao 29.3.2018. za noks 1-2, deca I ja za spajanje porodice 18.1.2019. danas stigao mejl za termin za spajanje da idemo 29.10.2019. a on jos nije dobio termin za noks 1-2. 😭
Da li je moguće da pozivaju preko reda za spajanje porodice? Ja sam zahtev podnela u 09.12.2018.i još uvek ništa... Ako neko, ali poouzdano zna do kog datuma su stigli, bila bih zahvalna da se javi... Hvala unapred

Bilo je sve u radu do 18. septembra. Zvanicno su podelili do 24. septembra, ali su neke ljude izmedju tih datuma preskocili. Onda im je nastala havarija i slali su random. tako da ne verujem da ce deliti dok to ne srede, moje misljenje. ako ste se prijavili 9 decembra, trebalo bi tek tamo u februaru da dobijete termin ako se nastavi ovim tempom kao i do sada...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back