Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,

zanimaju me 2 informacije ...

1) da termin za predaju dokumenata glasi na ime, odnosno, da li može neko drugi da zakaže termin i da ga prepusti meni kasnije?

2) ako otkažem termin nedelju dana pre, da li imam ikakve sankcije i da li ću moći ponovo da uzmem termin nakon tipa, nedelju dana?

Hvala
1. Broj tvog pasoša je presudan
2. Nemam pojma, valjda ne?

koliko znam ta viza nepostoji,nego je pravilo da mozes biti90 dana u periodu od 180 dana i to jeto

- - - - - - - - - -

Posto su poslednjih 10ak dana samo vize delili.mogli bi danas( jos nije kasno jer tek obavestavaju oko 4-5h) i do kraja nedelje neki termini da padnu... msm da je sledeca podela noks.1-2, pa onda ide 6-8 ili noks 3-5 ( i vozaci) spajanje su vec 2 puta delili.....

neznam stvarno kojim redosledom idu pa ko zna nek nam napise ,dali prvo og veceg noksa ,ili nema pravila

Može li pomoč oko par pitanja:
1.Predlog sudskog tumača za prevod diplome ne Nemački, kao i info o ceni.
2.Ukoliko je visoka skola (Viša elektrothička u Beogradu, program po Bolonji) ocenjena kao H+/- da li prolazim kao NOKS 6.1. i da li treba pre predaje da se uradi postupak nostrifikacije diplome.
3. Šta je potrebno uneti u obrazcu pod poljem "boravišna dozvola ili istovetni dokument br" ? Da li tu uneti broj naše lične karte ?
4. Da li treba potvrditi u upitniku dole navedeni tekst. Planiram da ostanem duže da ili ovo polje treba ostaviti prazno ?
"Nameravam da ne boravim na teritoriji Savezne Republike Nemačke duže od dvanaest meseci i podnosim zahtev za izdavanje vize koja važi za čitavo vreme mog boravka."

Hvala unapred,

Ljudi,kada se predaju dokumenta znate li gde onda ambasada šalje te dokumente tj kojim institucijama u Nemačkoj na proveru i odlučivanje o radnoj vizi.Ko učestvuje u odluci o dobijanju radne vize koje sve službe,agencije itd razumeli ste pitanje.Ko definitivno odlučuje da li je viza dobijena ili ne.Jel posle toga oni iz Nemačke sve to vraćaju ambasadi da ambasada obavesti o ishodu,

Ljudi,kada se predaju dokumenta znate li gde onda ambasada šalje te dokumente tj kojim institucijama u Nemačkoj na proveru i odlučivanje o radnoj vizi.Ko učestvuje u odluci o dobijanju radne vize koje sve službe,agencije itd razumeli ste pitanje.Ko definitivno odlučuje da li je viza dobijena ili ne.Jel posle toga oni iz Nemačke sve to vraćaju ambasadi da ambasada obavesti o ishodu,

Svako ima svoj deo odgovornosti a na kraju odluka pada i na Ambasadu.

6-8 se odnosi na stepen obrazovanja

vozacc je u pravu! Nisam dugo gledao opise, sada je noks 6-8 samo za ljude koji imaju diplome!!

Ranije je bilo moguce i bez diplome proci kao visokokvalifikovani radnik, preko radnog iskustva, da li i dalje moze, ne znam, posto ni u informatoru se to vise ne spominje, a i opis noksova je sada drugaciji. Tako da, moja greska.

Svako ima svoj deo odgovornosti a na kraju odluka pada i na Ambasadu.
Verovatno samo kod nas. Ja kad sam predavao u Slo rekose da nije nista do njih. Kakav im odgovor stigne iz DE samo ga proslede. I ponavljam opet gore ne postoje liste zanimanja nikakvi noxovi I sl... I mnogo manje papira treba, jezik samo za spajanje porodice a1 za druge nista... Pa se postavlja pitanje dal mi imamo stvarno ikakve olaksice u odnosu na druge zemlje... Hipoteticki ko je iz Bangladesa I vec zivi u Slo moze brze, lakse I sa manje papira da dodje do radne dozvole nego nas covek u nasoj zemlji sa silnim olaksicama...
Po meni ta ambasada kod nas samo zamajava narod zato sto im tako lakse da izfiltriraju aplikacije i sto im se moze...
Ostaje vam samo da budete strpljivi I nadate se da ce da se smiluju I ubrzaju nesto...

Verovatno samo kod nas. Ja kad sam predavao u Slo rekose da nije nista do njih. Kakav im odgovor stigne iz DE samo ga proslede. I ponavljam opet gore ne postoje liste zanimanja nikakvi noxovi I sl... I mnogo manje papira treba, jezik samo za spajanje porodice a1 za druge nista... Pa se postavlja pitanje dal mi imamo stvarno ikakve olaksice u odnosu na druge zemlje... Hipoteticki ko je iz Bangladesa I vec zivi u Slo moze brze, lakse I sa manje papira da dodje do radne dozvole nego nas covek u nasoj zemlji sa silnim olaksicama...
Po meni ta ambasada kod nas samo zamajava narod zato sto im tako lakse da izfiltriraju aplikacije i sto im se moze...
Ostaje vam samo da budete strpljivi I nadate se da ce da se smiluju I ubrzaju nesto...

Koje olaksice? Mi i pored ovolikog cekanja nikad lakse necemo stici do Nemacke... trenutno nije bitno dal ces raditi tamo u struci ili ne, da li znas jezik ili ne.... od sledece godine potrebno znanje jezika, posao samo u struci, sertifikati, diplome itd itd.. prosto receno, nece zaposljavati zaposljavati nepismene, morace da se ima i radno iskustvo,
Realno u Srbiji stici do B2( i nauciti, a ne samo proci kroz nivoe kao vetar kroz kukuruz) treba minimum godinu ipo dana ako ne i vise, ovde vise od 80% ljudi ne radi u struci tj poslove za koje se skolovao.... nemam nista protiv bilo koga, ali juce je bio neki post 13 GODINA RADI KAO DIREKTOR U FIRMI A NEMA DIPLOMU... sad bi i u Nemacku da ode i tamo da bude Direktor ali nema diplomu jer tamo nema, tetka, ujka, stric i AV......
pa zato nam i najskolovaniji ljudi odlaze jer diplomama mogu da brisu dupe...

Ne branim nikoga, ali mozda je covek direktor svoje firme. I ja sam bio direktor u Srbiji (na stranu sto imam diplomu, ali imao sam doo na sebe, tako da sam bio direktor, barem na papiru), ali poznajem sposobnije i ucenije ljude koji nemaju diplomu, ali se svakodnevno obrazuju citajuci strucnu literaturu i slicno. Nemojte suditi po tome. Covek je lepo pitao da i mu nesto znaci iskustvo. Za ovaj tip vize ne, nazalost.

Koje olaksice? Mi i pored ovolikog cekanja nikad lakse necemo stici do Nemacke... trenutno nije bitno dal ces raditi tamo u struci ili ne, da li znas jezik ili ne.... od sledece godine potrebno znanje jezika, posao samo u struci, sertifikati, diplome itd itd.. prosto receno, nece zaposljavati zaposljavati nepismene, morace da se ima i radno iskustvo,
Realno u Srbiji stici do B2( i nauciti, a ne samo proci kroz nivoe kao vetar kroz kukuruz) treba minimum godinu ipo dana ako ne i vise, ovde vise od 80% ljudi ne radi u struci tj poslove za koje se skolovao.... nemam nista protiv bilo koga, ali juce je bio neki post 13 GODINA RADI KAO DIREKTOR U FIRMI A NEMA DIPLOMU... sad bi i u Nemacku da ode i tamo da bude Direktor ali nema diplomu jer tamo nema, tetka, ujka, stric i AV......

Bravo, sve si rekao...

Osecam duznost da odgovorim i kazem da preduzece jeste moje i to preduzece za svaku pohvalu i da nisam jedan od onih koji kupuju diplome i masu njima, ali nevidim buducnost svog deteta ovde i zato zelim da odem odavde.
Sanu89 necu komentarisati.

Prijatelju razumem te, ja isto imam svoju firmu i direktor sam, imam srednju strucnu spremu, privatnik deset godina bavim se specijalnim remontima na hidraulici i prinudjen sam da napustim zemlju jer ovde vlada zakon pljacke.......brze jace bolje.........ZIVELA SRBIJA.

Podrska za kolegu...

- - - - - - - - - -

Podrska za kolegu...
I naravno za ovu malu Sanju89...

Bravo, sve si rekao...
Realno B2 je da pricas kao da si se rodio u Nemackoj.Ja sam za godinu dana ocistio A kompletan!Realno moje misljenje je da sam tamo bio godinu dana,koliko sam ucio ovde bolje i opustenije bi pricao!Ovde pricam nemacki dok sam u ucionici i dok ucim,cim izadjem iz ucionice ide Srpski!Ali ujedno jos jedan problem!
Da bi dosao do B2 treba ti minimum 2000 eura za validnan sertifikat u Nemackoj!
Tako da si u pravu,mi hvatamo zadnji voz po laksim okolnostima,i sama pomisao na to mi daje snagu u ovom ludilu od cekanja!Danas tacno godinu dana!hahaha..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back