Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam inace prevoditeljica. Prevest cu Vam direktno sa hrvatskog na njemacki. Priznato u EU. Molim Vas javite se porukom ukoliko zelite. Garantirano jeftino i brzo :)

Sto se tice kursa njemackog.. Inace radim kao uciteljica u skoli. Prema mom iskustvu samo pohadjanje kursa nije priznato ako niste odradili ispit. Dakle priznaju samo diplomu B1, B2 itd. No ako zelite nastaviti kurs u drugoj skoli, onda naravno ne treba diploma i odradjeni sati prethodne skole Vam trebaju biti uracunati, a Vi samo nastavite kurs do kraja (ako imate dovoljno znanja naravno, inace skole daju probni ispit prije upisa da vide na kojem ste nivou).

Poštovana treba mi sudski overeni prevod sudskog tumača , u koliko ste u mogućnosti da mi to tako uradite ,molio bi Vas da mi pošaljete neki kontakt kao bi se dogovorili o detljima!
Unapred zahvalan

Pozdrav, zanima me jedna stvar :) da li kada kazete da su podeljeni termini za ceo oktobar, mislite na to da su ljudi koji su se proslog oktobra prijavili za termine su ih sada dobili, ili na to da su podeljeni termini u ambasadi za oktobar 2018.? I kako tacno funkcionise ta podela termina? Tj. da li ove termine sto su delili sada za oktobar 2018. su npr. delili za NOKS 1-2, a neko ko je NOKS 6-8 i dalje moze dobiti neki od tih termina, ili su ti termini definitivno podeljeni i sada cekamo svi novembarske? :)

Dali neko zna jel treba overa sertifikata zavarivaca?

- - - - - - - - - -

Nisam cuo da treba overa. Ako imas TÜV atest onda sve pise na nemackom i broj tvoje licne karte.
Ne znam samo za original jer ja sam iz firme dobio fotokopije atesta, firmin je atest ne daju originale

Pa imam tuv sertifikat,original, na nemackom je jeziku. To je znaci ok...

Pozdrav, zanima me jedna stvar :) da li kada kazete da su podeljeni termini za ceo oktobar, mislite na to da su ljudi koji su se proslog oktobra prijavili za termine su ih sada dobili, ili na to da su podeljeni termini u ambasadi za oktobar 2018.? I kako tacno funkcionise ta podela termina? Tj. da li ove termine sto su delili sada za oktobar 2018. su npr. delili za NOKS 1-2, a neko ko je NOKS 6-8 i dalje moze dobiti neki od tih termina, ili su ti termini definitivno podeljeni i sada cekamo svi novembarske? :)

Podeljeni su termini za Oktobar 2017 po starom. A od 1 Novembra 2017 su uveli grupe NOKS i ko se prijavljivao od tad, svako je imao svoju grupu da se ubaci. Noks 3-5 stigli su do polovine decembra 2017 a grupa 6-8 ide najbrze.

Znaci kad pricamo do kada su stigli sa podelom termina, pricamo ko se kada prijavljivao za termin.

Imam par pitanja:
- dobio sam radnu dozvolu do 10.2020, termin u ambasadi imam 21.9 a pasoš mi važi do kraja 2019. Pitanje, jel trebam da produžujem pasoš pre termina (vodite računa da pasoš važi najmanje još tri meseca po isteku vize)?
- fotografije su definitivno 3,5x4,5? jel moram da ih lepim ili mogu samo da ih ponesem u ambasadu pa oni da ih zaheftaju (tako sam čini mi se pročitao da je neko ovde napisao)?
- Polisu treba tek da dostavite kada Vam se viza odobri?
- Jel definitivno da za pomćne radnike treba A1/A2, ja pokušavam da dobijem vizu kao pomoćnik negovatelja?
- I na kraju, dobio sam 12eu/1h bruto jel to dovoljno za Hesen/Frankfurt?

Imam par pitanja:
- dobio sam radnu dozvolu do 10.2020, termin u ambasadi imam 21.9 a pasoš mi važi do kraja 2019. Pitanje, jel trebam da produžujem pasoš pre termina (vodite računa da pasoš važi najmanje još tri meseca po isteku vize)?
- fotografije su definitivno 3,5x4,5? jel moram da ih lepim ili mogu samo da ih ponesem u ambasadu pa oni da ih zaheftaju (tako sam čini mi se pročitao da je neko ovde napisao)?
- Polisu treba tek da dostavite kada Vam se viza odobri?
- Jel definitivno da za pomćne radnike treba A1/A2, ja pokušavam da dobijem vizu kao pomoćnik negovatelja?
- I na kraju, dobio sam 12eu/1h bruto jel to dovoljno za Hesen/Frankfurt?

Mislis dobio si ugovor o radu gde pise da ces raditi do 10.2020. A ne radnu dozvolu.
Ja mislim, ti po mom iskustvu ako ti pasos nije izlupan pecatima. Ne mozes dobiti u supu nov pasos. Meni su dali jer sam imao jos samo dva prazna lista a vazio je jos 2 godine. Zamolio da mi treba za radnu vizu prazni stranica a na termin sam poneo stari pasos da mogu da udjem u ambasadu a nov pasos sam prilozio na salteru. U Supu daju nov pasos najvise sest meseci pre nego sto ti istekne sadasnji.

Ako ti u pasosu ima prazni listova dovoljno, ides sa starim u ambasadu. Tamo ce ti lupiti vizu. Kada dodje vreme da menjas. To mozes uraditi i u Nemackoj u nasem konzulatu. Oni ce ponistiti stari pasos ali ti nece ponistiti vizu u njemu.

Sto se tice slika ja se ne secam koje su moje bile dimenzije. Meni su u agenciji dve slike zalepili na dva formulara lepkom a trecu sliku sam nosio prikacen u pasos. Tu trecu sliku ce ti uzeti skenirati i vratiti na salteru.

Polisu donosis kada ides po vizu, kada ti jave da dodjes na viziranje.

Za pomocne radnike ne traze obavezno znanje jezika ali ti si naveo da ides za pomocnika negovatelja. Tu traze znanje jezika ali to ne znam sta i koliko. Takodje i za satnicu ne znam. Javice se neko ko je iz te branse na forumu da ti objasni.

Ne u ugovoru, nego u Zustimmungu.... Die Zustimmung wird fur den Zeitraum vom 05.10.1017 bis 04.10.2020....
Ja mislim da imam više od 2 prazna lista.
Ok, hvala na informacijama ako neko ima još neku vezano za ova moja pitanja neka dopuni...

Ako imas jos dva prazna lista. Ja bi da sam na tvom mestu isao u SUP i trazio nov pasos. Tako sam ja uradio. U Novom Sadu se dobija za 5 radni dana.
Jer kad ti viziraju pasos uzece ti za vizu ta list, dva.

I kad budes kasnije prelazio granice Madjari ti lupaju one pecete odma ce te opominjati da vadis nov pasos jer neces imati praznog prostora u pasosu.

E onda moras ili uzimati slobodno dolaziti u Srbiju da vadis nov pasos sto nije dobro kao nov radnik da u toj firmi uzimas slobodan dane. Ili ces ici u Minhen da tamo vadis nov pasos. U konzulatu Srbije Minhenu naplacuju oko 200 eu.

Ovako izvadis sad nov pasos tu ce ti udariti vizu i ti si miran. Neces se morati cimati kasnije.

Na termin nosis stari pasos da udjes u ambasadu a nov dajes na salteru. Tako sam ja radio.

Poslednja izmena:
Veliki pozdrav svim korisnicima foruma. Dugo pratim ovu temu, ali se, evo, sad javljam prvi put. Vidim da je "vozac" jako dobro upoznat sa problematikom u vezi dobijanja radne vize za Nemacku, pa bih imao jedno pitanje za njega. Naime, aplicirao sam za vizu 03.03.2018. god, noks 3-5, po zanimanju sam elektricar. E sad, vidimo kakva je situacija sa cekanjem termina, kome se, realno nadam, mozda negde u decembru. Juce sam dobio ponudu za rad u Austriji, preko neke Slovacke firme, pa bih, dok ne dobijem termin za nemacku vizu, otisao na nekoliko meseci na rad u Austriju, preko te slovačke firme. Moje pitanje glasi: "Da li mogu da ugrozim nemacku vizu, ako odem na rad u Austriju, na nekoliko meseci, preko slovačke firme?". Izvinjavam se na malo dužem izlaganju i unapred se zahvaljujem na pdgovoru. Veliki pozdrav.

Veliki pozdrav svim korisnicima foruma. Dugo pratim ovu temu, ali se, evo, sad javljam prvi put. Vidim da je "vozac" jako dobro upoznat sa problematikom u vezi dobijanja radne vize za Nemacku, pa bih imao jedno pitanje za njega. Naime, aplicirao sam za vizu 03.03.2018. god, noks 3-5, po zanimanju sam elektricar. E sad, vidimo kakva je situacija sa cekanjem termina, kome se, realno nadam, mozda negde u decembru. Juce sam dobio ponudu za rad u Austriji, preko neke Slovacke firme, pa bih, dok ne dobijem termin za nemacku vizu, otisao na nekoliko meseci na rad u Austriju, preko te slovačke firme. Moje pitanje glasi: "Da li mogu da ugrozim nemacku vizu, ako odem na rad u Austriju, na nekoliko meseci, preko slovačke firme?". Izvinjavam se na malo dužem izlaganju i unapred se zahvaljujem na pdgovoru. Veliki pozdrav.
mislim da to ne bi trebao da bude problem
jedino sto ces zaj..... ovog sto ti je radio slovenacku vizu, napustices ga posle par meseci

Dobro vece drugari, pratim ovaj forum skoro 9 meseci. Spremam dokumentaciju po NOKSU 3-5. Zanima me jedna stvar u vezi moje diplome. Diploma o mom srednjem strucnom obrazovanju overena je apostilom, sad me interesuje da li kopije moje diplome trebaju naknadno biti overene kod notara? Puno hvala unapred na pomoci i strpljenju, ako neko ima iskustva sa time i prosao je kroz ovo, posto na informatoru za prikupljanje dokumentacije nista nije precizirano u vezi ovoga. Hvala puno na odgovoru, najbolji ste :)

4.jula sam imala termin za spajanje porodice, odnela sam sve papire suprugu je 6.avgusta stiglo pismo da 27.avgusta ima termin u Ausländerbehörde u pismu su naveli da treba i suprug da dostavi tri poslednja obracuna od plate, dokaz da nije pod otkazom i ugovor od stana jer nismo obratili paznju da u ugovoru koji sam ja predala gazda nije naveo kvadraturu vec samo koliko prostorija ima u stanu. Tada je sluzbenica izracunala da li suprug ima dovoljna primanja da izdrazava oboje. Onda je rekla da su svi papiri u redu da ce mene zvati iz ambasade, ali da oni ne znaju da kazu kad ce da pozovu iz ambasade jer sad vise nije do njih nego do ambasade. Onda je uputila supruga koja je procedura dalja kad ja dobijem vizu, gde sve treba da se prijavim i sve to. Mi smo na osnovu svega toga zakljucili da ce odgovor iz ambasade biti pozitivan tj da cu dobiti vizu, ali ne znam da li je neko imao iskustva posle koliko su zvali iz ambasade evo proslo je vec 8 radnih dana od suprugovom termina pa me malo hvata panika. Hvala unapred.

Vozacc molim te procitaj ove komentare zanima me tvoje misljenje https://m.facebook.com/groups/1451854431752453?refid=18&__tn__=C-R

- - - - - - - - - -

Idi na komentare Leona Umicevic

Nisam u grupi, ne mogu da vidim

- - - - - - - - - -

Ne vidim zasto bi nesto sto je legalno bilo problem ubuduce u vezi vase vize

Nisam u grupi, ne mogu da vidim

- - - - - - - - - -

Ne vidim zasto bi nesto sto je legalno bilo problem ubuduce u vezi vase vize

Mozes traziti...primice te samo napisi da si vaspitac u pitanju koje ti postave pri ulasku u grupu...ta devojka kaze da je u sarajevu u nemackoj ambasadi dobila vizu za trazenje posla u nemackoj i pita ljude savet za dalje...jedan joj odgovara da sad nadje poslodavca i tamo u nemackoj trazi termin u medjuvremenu pripremi ugovor i nadje stan i prijavi se na tu adresu...i kad preda sve to cim dobije radnu vizu moze da radi

Mozes traziti...primice te samo napisi da si vaspitac u pitanju koje ti postave pri ulasku u grupu...ta devojka kaze da je u sarajevu u nemackoj ambasadi dobila vizu za trazenje posla u nemackoj i pita ljude savet za dalje...jedan joj odgovara da sad nadje poslodavca i tamo u nemackoj trazi termin u medjuvremenu pripremi ugovor i nadje stan i prijavi se na tu adresu...i kad preda sve to cim dobije radnu vizu moze da radi

Posto sam ja prosle godine isto imao tu vizu, mogu da pojasnim.

Viza za trazenje posla je rezervisana za visokokvalifikovane/visokoobrazovane (NOKS 6-8) posto je jedan od uslova da imas diplomu koja je na anabinu H+ (potpuno priznata u nemackoj). Viza se dobija na 6 meseci i na njoj pise da nije radna viza, i da se sa njom ne moze raditi. Da bi je dobio, moras da imas oko 8000 Eura na racunu ili vise, ili da imas garanta. Ja sam konkretno imao garanta, pa mi novci nisu trebali. U tih 6 meseci, ako nadjes posao, ne vracas se u Srbiju, Bosnu ili vec gde, nego ides u Biro za strance sa radnim ugovorom. Pozicija mora da odgovara diplomi koju imas (npr, imas diplomu masinskog inzinjera, a nadjes posao cistaca, nece ti odobriti radnu i boravisnu dozvolu), i kao i do sada, plata mora da odgovara toj poziciji. Ako ne nadjes posao, kada ti viza istekne, vracas se u svoju zemlju, i nakon 6 meseci, mozes opet da konkurises za tu vizu.

Ova viza je dobra u smislu da mozes da budes u Nemackoj 6 meseci umesto 3 kao turista, ili da skratis vreme cekanja sa 3-4 meseca kao ona na 1 mesec, ali sa njom ne mozes nista da radis, sto znaci, ili trosis svoje pare, ili neko mora da te izdrzava dok ne nadjes posao, jer ne mozes ni privremene poslove da radis, ni pola radnog vremena ni neben job, bukvalno nista, mozes samo da trazis posao, i eventualno da ides na kurs jezika, a to opet kosta oko 300-320 Eura po modulu, posto na toj vizi nemas pravo na popust.

NOKS 1-2 ili 3-5 koliko ja znam, ne moze da konkurise za tu vizu posto je uslov diploma fakulteta.

Nadam se da sam pomogao i pojasnio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back