Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da tema ispričana ali je meni službenica iz ZAV Dortmung rekla da je "Spričevalo" validno na celoj teritoriji SR Nemačke i da nemam potrebe da tražim potvrdu od poslodavca o polaganju C95 pre početka obavljanja posla, koju sam svakako dobio zajedno sa novim ugovorom jer je prvi istekao (više od 6 meseci). I rekla mi da dam njen kontakt u slučaju nekih problema a drugar je podneo zahtev za novu u NRW ali opet BW i Bayern su posebne. A na obuci za C95 su nam rekli da Slovenija i Nemačka imaju sporazum o međusobnom priznavanju istog ali je bitno gde ste prijavljeni da ne bi išli iz Nemačke u Sloveniju da polažu zbog cene obuke i svega. Pozdrav.

Nisam razumeo zašta je drugar podneo- našta misliš kad kažeš novu- na nemačku dozvolu sa upisanim kodom?

I na tarabi pise svasta.
Preduga su cekanja i ljudi su na iglama sto pojacava nervozu.
Velika su nagadjanja a kao sto vidimo niko ne moze u sistem rada da im udje.
Zato malk vise optimizma jedino to ostaje.
Mozda ce od septembra da krene sve mnogo brze iz objektivnih razloga, znamo koji su.
Eto ja verujem da hoce.

Prijatelj me vecaras zvao iz Minhena i rekao mi je,da je gledao na tvu da treba ubrzo da usvoje zakon sa jos vecim olaksicama za odlazak ali samo za gradjane srbije i bih.Sad mi nije jasno,usvaju te zakone,trebaju im radnici,a ovi u ambasadi maximalno usporili.Sramota,preko godine se ceka,sreca pa imam normalnog poslodavca tamo!Nemamo drugog izbora sem toga da budemo strpljivi!Niko nam ne moze pomoci!

Prijatelj me vecaras zvao iz Minhena i rekao mi je,da je gledao na tvu da treba ubrzo da usvoje zakon sa jos vecim olaksicama za odlazak ali samo za gradjane srbije i bih.Sad mi nije jasno,usvaju te zakone,trebaju im radnici,a ovi u ambasadi maximalno usporili.Sramota,preko godine se ceka,sreca pa imam normalnog poslodavca tamo!Nemamo drugog izbora sem toga da budemo strpljivi!Niko nam ne moze pomoci!

Kakvo olaksanje, prosle godine kada je moj muz isao, a po sadasnjem bi bio noks1 2, za dva meseca je bilo sve gotovo i vec bio u Nemackoj.

Bice to sve ok.
Samo pozitivno i strpljen-spasen.

Nisam razumeo zašta je drugar podneo- našta misliš kad kažeš novu- na nemačku dozvolu sa upisanim kodom?

Ma on je poseban slučaj. Ima hrvatski pasoš ali našu dozvolu i C95 iz Slovenije pa kad ga je pitala da li ste radili u Sloveniji, naravo da jeste i sad čeka nemačku dozvolu. Ludnica ali je tamo već 6 meseci a ja ni termin u najavi narednih mesec dana.

Ma on je poseban slučaj. Ima hrvatski pasoš ali našu dozvolu i C95 iz Slovenije pa kad ga je pitala da li ste radili u Sloveniji, naravo da jeste i sad čeka nemačku dozvolu. Ludnica ali je tamo već 6 meseci a ja ni termin u najavi narednih mesec dana.

Pa jel su mu priznali slovenački code ili je morao da sluša module i u kojoj je regiji- sve inf dobrodošle
Hvala unapred

Pa jel su mu priznali slovenački code ili je morao da sluša module i u kojoj je regiji- sve inf dobrodošle
Hvala unapred

Pitala ga "Jeste li radili u Sloveniji? Da da svakako." ;) I prošlo mu. Tako da nije slušao module a dozvolu CE ima od pre 2009. godine. Regija Nordrhein-Westfalen Dortmund. A potrebna je potvrda od SUP-a iz mesta izdavanja u Srbiji da nije falsifikovana dozvola. Opet od regije do regije.

VAZNO VOZACI !!!

Ovo je MOZDA resenje za sve probleme. Nasao sam taj dokument o medjusobnom priznavanju osnovnih kvalifikacija izmedju Slovenije i Nemacke.
Moj predlog svima sa Spricevalom koji idu u BW ili Bavarsku, stampajte ovaj dokument i nosite ga sa sobom da pokazete kada budete vadili dozvolu.
Takodje potvrdu iz policije da ste bili u Sloveniji za vreme polaganja koda.

Klik na link, gore desno je download dugme.

http://docdro.id/gLqlri0

Poslednji pasus JASNO KAZE da po sporazumu sertifikat iz Slovenije je potpuno validan i moze se koristiti za upisivanje kod95 u Nemacku dozvolu.
I da Spricevalo (sertifikat) mora biti preveden na Nemacki.

Zakoni variraju od regije do regije, postoji mogucnost da nije svuda u Nemackoj ovako. Doduse ovaj dokument samo moze da vam pomogne. SRECNO!

Poslednja izmena:
Pitala ga "Jeste li radili u Sloveniji? Da da svakako." ;) I prošlo mu. Tako da nije slušao module a dozvolu CE ima od pre 2009. godine. Regija Nordrhein-Westfalen Dortmund. A potrebna je potvrda od SUP-a iz mesta izdavanja u Srbiji da nije falsifikovana dozvola. Opet od regije do regije.

Hvala na inf
To iz supa je potvrda o položenim kategorijama i treba sa se prevede na nemački pre odlaska gore...

- - - - - - - - - -

VAZNO VOZACI !!!

Ovo je MOZDA resenje za sve probleme. Nasao sam taj dokument o medjusobnom priznavanju osnovnih kvalifikacija izmedju Slovenije i Nemacke.
Moj predlog svima sa Spricevalom koji idu u BW ili Bavarsku, stampajte ovaj dokument i nosite ga sa sobom da pokazete kada budete vadili dozvolu.
Takodje potvrdu iz policije da ste bili u Sloveniji za vreme polaganja koda.

Klik na link, gore desno je download dugme.

http://docdro.id/gLqlri0

Hvala majstore

Hvala na inf
To iz supa je potvrda o položenim kategorijama i treba sa se prevede na nemački pre odlaska gore...

- - - - - - - - - -

Hvala majstore

Nema na cemu. Ja doduse imam karticu iz Slovenije koda 95 ali sam imao negde u malom mozgu da sam tamo negde u januaru/februaru dok sam istrazivao sta i kako video taj dokument negde i nasao sam ga!

i mene zovu rodjaci iz nemacke vest kao da smo usli u eu a ko zna sta ce tacno biti

Jedno pitanje. Da li po dobijanju ulazne vize u ambasadi, moze da se menja poslodavac i pre počinjana kod prvog. Tj da se pokrene procedura i pre samog ulaska u Nemacku?

I mene zanima, jer sam čuo da neki idu u određeni grad zbog priznavanja slovenackog spricevala i tamo rade 3-4 meseca dok ne dobiju nemačku dozvolu i kod95 a onda se vraćaju kod poslodavca sa kojim imaju ugovor preko kog su i dobili vizu

Pozdrav,

imao bih jedno pitanje, naime dobio sam vizu na sest meseci za Berufsausbildung, plata (Ausbildungsvergütung) je 800e bruto, pa me interesuje kada budem u Nemackoj predavao za boravisnu dozvolu (Aufenthaltserlaubnis) da li moram da dokazem da imam jos sredstava pereko Sperrkonto, Bürgschaft i slicno ili ce ova suma biti dovoljna?
Takodje ako neko ima neko pitanje vezano za ovo tu sam da pomognem.

Hvala unapred
veliki Pozrav

Bez sekiranja kreni na detasman.Detasmansku vizu ce ti ponistiti i zalepiti novu kada ti je odobre.

Ako nesto znate bilo bi mi od koristi.Dok cekam termin za radnu vizu koji nece biti pre
januara iduce godine a mozda i duze po noks 1-2.. dali moja firma ciji sam vlasnik moze (tj.znam da moze) otvori predstavnistvo u nemackoj za obavljanje odredjene delatnosti gradjevinske,voda,struja,grejanje uz odredjene uslove i procedure,moze preko detesmana da dobije vizu za rad istog.Koliko se vremenski ceka za vizu i dali moze da se radi uz sklopljen ugovor kod istog poslodavca.

Nema ubranja to ce biyi olaksano za medicinske radnike i visokokvalifikovane noks 6-8 tako sam procitao svaka cast bar i to da olaksaju,ali su bas usporili strasno a i kao ubrzace daj boze,mana mnogo ima migranata zato oni i koce ne znaju sta ce sa njima
Ne znam oni tamo kazu ubrzace i kritikuju ambasade a oni ovde sve spori
Ali samo strpljenje i nada sta cemo
Bice bolje,zelim svima sto pre termine i puno srece i ovde i tamo.Nikog nisam ovim hteo da uvredim,samo neko moje misljenje a i drago mi je za bilo koga da ubrzaju.Hvala svima na pomoci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back