Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigli su do 14og oktobra. Sto se tice tog deljenja po starom ume da podele od 2 do 10 dana. Ako imate srece dobicete u sledecoj podeli (ovaj petak). To je naravno pod znakom pitanja, niko ne zna koliko ce podeliti i da li ce bas po starom deliti u petak.

daj boze.i ja sam 20.10.ma cini mi se da je neko ovde napisao kako je negde na nekoj grupi neka zena napisala da je 15.10 dobila termin.ako nije lepo tamo napisala datum ili ovaj sto je to ovde okacio.nema veze 14 neka bude zadnji.samo nek sutra izdele do 22,3.tesko ali sve je moguce.a kakvi su mozda samo jedan dan podele

To ne moze niko da proceni pouzdano jer direktno zavisi od toga koliko ljudi se u decembru tih dana prijavilo za termin. Mislim da ce kraj decembra i pocetak januara biti brze podeljen zbog praznika, sanse su da su se ljudi manje prijavljivali u te dane.
Ono sto sigurno znamo je sledece: Medicinari su malo ispred na 17om,vozaci a cini mi se i svi ostali na 13 decembru u noksu 3-5 trenutno.

- - - - - - - - - -

Sledecih 6 radnih dana je podeljeno, obicno cekaju da dodje do 5 pa puste termine, sto znaci sutra. Prosli put je deljen noks 3-5, malo spajanje i par dana po starom. Voleo bih da dele noks 3-5 opet jer kasne sa onim sto su objavili na sajtu tj tih famoznih 7 meseci cekanja e sad, to sta bih ja voleo i da li ce se desiti su dva razlicita pojma.

Vozace prosli put podelili od 06 do 13...znaci sedam dana...ako bude sad tako doci ce do oko 20.12

- - - - - - - - - -

To ne moze niko da proceni pouzdano jer direktno zavisi od toga koliko ljudi se u decembru tih dana prijavilo za termin. Mislim da ce kraj decembra i pocetak januara biti brze podeljen zbog praznika, sanse su da su se ljudi manje prijavljivali u te dane.
Ono sto sigurno znamo je sledece: Medicinari su malo ispred na 17om,vozaci a cini mi se i svi ostali na 13 decembru u noksu 3-5 trenutno.

- - - - - - - - - -

Sledecih 6 radnih dana je podeljeno, obicno cekaju da dodje do 5 pa puste termine, sto znaci sutra. Prosli put je deljen noks 3-5, malo spajanje i par dana po starom. Voleo bih da dele noks 3-5 opet jer kasne sa onim sto su objavili na sajtu tj tih famoznih 7 meseci cekanja e sad, to sta bih ja voleo i da li ce se desiti su dva razlicita pojma.

Vozace prosli put podelili od 06 do 13...znaci sedam dana...ako bude sad tako doci ce do oko 20.12.

- - - - - - - - - -

Vozacc kad si se ti registrovao?

Kada ste kliknuli na potvrdi, da li vam je izasao prozor gde pise da ste potvrdili termin?

Ako da, za svaki slucaj stampajte tu stranicu, da bi ste mogli da potvrdite tamo za slucaj da vas nemaju na spisku kada prozivaju ispred ambasade.

Naravno, mail koji vam je stigao da ste dobili termin takodje stampate!

Puno hvala, ipak mi nisu ponistili termin, sve je ok proslo, gospodja na salteru E je bas ljubazna, bas se dosta i salila sa mnom (Vidim da si singl, a vidim i da ti je dobra plata, kad budes otisao, pa se vratis ovde na odmor, reci da radis na gradjevini, inace ce zene da te rastrgnu :D ). Za one ljude sto rade pre saltera za predaju dokumentacije ne mogu da kazem to. Srecno svima koji se prijavljuju.

Kad ovo bude zavrseno i konacno odem u Nemacku - koja je prica za boravisnu dozvolu? (znam da se verovatno pisalo na forumu, ali bih jako bio zahvalan ako ima neko dobre volje da hoce da u dve recenice objasni), posto ovde ima vec skoro 400 stranica.

Puno hvala, ipak mi nisu ponistili termin, sve je ok proslo, gospodja na salteru E je bas ljubazna, bas se dosta i salila sa mnom (Vidim da si singl, a vidim i da ti je dobra plata, kad budes otisao, pa se vratis ovde na odmor, reci da radis na gradjevini, inace ce zene da te rastrgnu :D ). Za one ljude sto rade pre saltera za predaju dokumentacije ne mogu da kazem to. Srecno svima koji se prijavljuju.

Kad ovo bude zavrseno i konacno odem u Nemacku - koja je prica za boravisnu dozvolu? (znam da se verovatno pisalo na forumu, ali bih jako bio zahvalan ako ima neko dobre volje da hoce da u dve recenice objasni), posto ovde ima vec skoro 400 stranica.

Prijavis se na adresu stana u kojem stanujes u opstini (Rathaus), dobijes potvrdu da si prijavljen na adresu (meldebescheinigung) to je obican papir, i onda sa tim papirom ides u tebi najblizi auslenderbehörde (pitas kad se budes prijavljivao na adresu, oni ce ti reci gde tacno da ides), tu das svoj pasos sa ulaznom vizom od 6 meseci na uvid zajedno sa prijavom, 2 biometrijske slike i onda ti kazu stice ti pismo na adresu kad da dodjes po karticu (kao nasa licna karta,) i to ti je to. Ta kartica ti je radna i boravisna dozvola, to sam zaboravio kako se zove na nemackom :D. Naravno, ti mozes slobodno da radis dok cekas tu karticu.

Ljudi da li iko zna u Novom Sadu pouzdanu agenciju da mi popuni formulare. Da sutra ne moram u BG u tu Evropa agenciju. Imam termin utorak.
Ne morate sutra za Beograd. Te formulare možete i popuniti na dan termina. Agencija otvara u 7h, imate dovoljno vremena da popunite formulare u agenciji i odete na termin. Samo nazovite agenciju i najavite se. Oni Vam takodje mogu i izdati osiguranje koje ce Vam biti potrebno kad budete ili po vizu.

Koliko ljudi je bilo na terminu i u koliko sati ste bili? Hvala unapred na informacijama!

31.07. Termin je trebao da bude u 15 do 10, ali ja sam dosao ranije i sve obavio do pola 10 jer nije bilo guzve. Bilo je jos 2,3 coveka pre mene i misli da ih je jos par doslo u toku mog razgovora, nije bilo nikakav guzve. Sad je ostalo samo da cekamo vizu....

Bilo kakve prognoze za 1-2 su nepouzdane jer po novom nisu ni krenuli da dele! Vodite se onim sto stoji na sajtu ambasade dakle godinu dana i dodajte na to jos 2 meseca, to je realnije vec.

Zex, ja sam februarska klasa.

Kod njih bi bilo cudo da nesto brzo odrade,samo produzuju.sramota!vise od godinu dana cekati,pa to nema ni u Tanzaniji.Kao zaposljavaju radnike,ubrzace.Sve prazne price!

Поздрав, нов сам на форуму па се извињавам уколико поставим неко питање на које је већ одговорено некада раније. Конкурисао сам по 6-8 средином јула и очекујем да до краја године добијем термин у амбасади. Зна ли се до када су стигли за 6-8? Имам и питање везано за подношење захтева за термин за девојку (будућу супругу). Наиме, у октобру се венчавамо и она ће одмах после венчања поднети захтев за нови пасош, па ме занима да ли ће је пустити у амбасади ако се сада пријави за термин са садашњим презименом и бројем пасоша? Мислим да и када добије нови пасош, стари остаје код ње само га пробуше или лупе печат да је неважећи, али нисам сигуран да ли ће је пустити да уђе.

Srecno danas svima, nadam se da ce se fokusirati na 3-5 i ove nedelje. Trenutno vreme cekanja 8 meseci 11 dana i jedino tu znacajno gaze preko roka koji su postavili na sajtu.

I ja se nadam podeli 3-5.Danas moj kolega ide na termin inace nije na forumu al kad se cujem sa njim prenecu utiske. Vozacc drago mi sto ces biti tu kad i moj red dodje jer se uzdam u tvoju pomoc ako mi negde nesto nebude jasno ;)

- - - - - - - - - -

Zex05 ti si moj brat ???? častim ????
ako podele po tvom jer sam 15.12 noks 3-5 električar

Srecno ti bilo danas...javljaj ako sta bude

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back