Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam nesto za vas! Sajt bundensagenture za arbajt sa prosecnim platama po zanimanjima i regijama.
Ovo nisu minimalne plate koje vase zanimanje treba za ambasadu nego prosecne, mozda nekom posluzi

https://entgeltatlas.arbeitsagentur.de/

- - - - - - - - - -

Naravno da ce vam znaciti jezik za vizu, uostalom, to vam pise i na sajtu ambasade pod tackom : poznavanje jezika, skroz na dnu. Deficitarna zanimanja za koja nije propisan jezik prolaze i bez, ali nisu ni dzabe napisali da moze da utice povoljno!
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2077462

Savezna agencija za zapošljavanje proverava priložene dokumente i odlučuje da li postoji potreba za priznavanjem diplome i sa tim u vezi za poznavanjem jezika za željenu delatnost. Ambasada iz tog razloga savetuje da obratite pažnju na sledeće smernice, pomoću kojih značajno možete da utičete na uspeh i pozitivnu odluku o Vašem zahtevu:

B2 – C1: apotekari, asistirajući lekari u postupku priznavanja diplome

B2 / Englisch C1: operateri razvoja softvera, veb-diveloperi

B1 Negovatelji, terapeuti, zaposleni u uslužnim delatnostima, stručno osoblje u hotelijerstvu, prevoz lica, osoblje u bolnicama, predradnici, kvalifikovani radnici, kvalifikovani električari sa dozvolom za priključivanje struje, zanimanja sa položenim majstorskim ispitom, instalateri

A1-A2 vozači kamiona, pomoćni radnici, pomoćno osoblje u kuhinjama.

Moje misljenje je da je kategorija noks 1-2 su poslovi van strucne spreme,ugovore koje imamo mi,i zato smo predali za taj noks.Mislim,da na ovim poslovima jezik ne igra ulogu,daj boze da se varam,zato smo i najgore rangirani i najduze cekamo!Ja sam predao preko agencije,i niko me nije pitao znam li jezik,a znam!To je moje misljenje,voleo bi da se varam!

Odmah bukirajte svoj termin koji se trenutno ceka cak 8-9 meseci.
To mozete uraditi ovde, dole pise TERMIN za profesionalne vozace

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2077462

ne menjajte jezik na engleski jer se promeni forma sajta kada to uradite, nek vam sajt bude na nemackom dok popunjavate.
Ako se ne snadjete idite u agenciju Eurotrag ili Evropa, imate njihove brojeve na guglu, oni vam mogu bukirati termin i pomoci oko dokumentacije

Zavrseno. Sledece pitanje: U oglasu firme koju sam aplicirao ne traze COD95, vec oni salju garanciju da cu poloziti u Nemackoj. Kako izgleda uopste to polaganje za COD95 tamo? Vozacka za C i E kategoriju mi je od 2010 godine.

Ljudi, hitno - nisam kliknuo na "potvrdi" u onom mailu za termin tri dana pre termina (sad je termin). Kliknuo sam tek sinoc. Da li ima sanse da sam zeznuo stvar nacisto ili mogu da prodjem ipak?

Kada ste kliknuli na potvrdi, da li vam je izasao prozor gde pise da ste potvrdili termin?

Ako da, za svaki slucaj stampajte tu stranicu, da bi ste mogli da potvrdite tamo za slucaj da vas nemaju na spisku kada prozivaju ispred ambasade.

Naravno, mail koji vam je stigao da ste dobili termin takodje stampate!

Zavrseno. Sledece pitanje: U oglasu firme koju sam aplicirao ne traze COD95, vec oni salju garanciju da cu poloziti u Nemackoj. Kako izgleda uopste to polaganje za COD95 tamo? Vozacka za C i E kategoriju mi je od 2010 godine.

S obzirom da ste polozili posle 2009 ako planirate da uradite Code95 u Nemackoj ispit vam se sastoji iz pismenog ispita i prakse. Vi cete naravno proci ambasadu sa tom potvrdom bez ikakvih problema i dobiti vizu, ali dok ne zavrsite to ne mozete voziti.
U zavisnosti od regije u koju idete postoji i opcija da odete u Sloveniju i polazete tamo da bi ste dobili 'Spricevalo" koje u nekim regijama Nemacke priznaju kao Code95. U Bavarskoj i BW Spricevalo ne priznaju i ne upisuju u vozacku code95 sa tim, za ostale
regije zaista ne znam, zakoni od regije do regije se konstatno menjaju.

S obzirom da ste polozili posle 2009 ako planirate da uradite Code95 u Nemackoj ispit vam se sastoji iz pismenog ispita i prakse. Vi cete naravno proci ambasadu sa tom potvrdom bez ikakvih problema i dobiti vizu, ali dok ne zavrsite to ne mozete voziti.
U zavisnosti od regije u koju idete postoji i opcija da odete u Sloveniju i polazete tamo da bi ste dobili 'Spricevalo" koje u nekim regijama Nemacke priznaju kao Code95. U Bavarskoj i BW Spricevalo ne priznaju i ne upisuju u vozacku code95 sa tim, za ostale
regije zaista ne znam, zakoni od regije do regije se konstatno menjaju.

Meni reče poslodavac da može još uvek da se nekako završi priznavanje 'spricevalo' u Baden Württemberg ako ti je BW to značilo - mada sam i ja čitao da su ljudi imali problema u Studgartu i da im je tražena potvrda o boravku u slo mim 6 meseci u vreme polaganja coda! E sad šta i kako ide videćemo - poslodavac reče da donesem slovenačku potvtdu pa da probamo ! Ja ću da izvadim potvrdu o boravku u slo za ta dva dana koliko traje inače polaganje u slo i to je to

Meni reče poslodavac da može još uvek da se nekako završi priznavanje 'spricevalo' u Baden Württemberg ako ti je BW to značilo - mada sam i ja čitao da su ljudi imali problema u Studgartu i da im je tražena potvrda o boravku u slo mim 6 meseci u vreme polaganja coda! E sad šta i kako ide videćemo - poslodavac reče da donesem slovenačku potvtdu pa da probamo ! Ja ću da izvadim potvrdu o boravku u slo za ta dva dana koliko traje inače polaganje u slo i to je to

To je to znacilo, naravno da treba pokusati ipak ste platili to polaganje 600 eura. Cudi me zaista da traze potvrdu boravka 6 meseci, pa ne traje obuka i ispit toliko dugo, moguce da vam traze potvrdu bilo kakvu da ste tamo bili u vreme polaganja. Probajte, vas ne kosta jer vec imate Spricevalo!

Narode. Imam termin 28 avgusta.

Isao bi u agenciju da mi ona popuno formulare.
Pominjete neku agenciju EVROPA u BG. Da live ona ima te formulare?

Koja je adresa.

Ja sam iz NS, ne znam imali ovde u NS slicna agencija ili moram ici sutra u BG u agenciju i u utorak na termin.

Evropa J&V
5.0
7 Google reviews
Address: Kralja Milutina 57, Beograd 11040
Hours:
Open ⋅ Closes 2PM
Phone: 063 204066

Poslednja izmena:
Poštovani, ima li neko predstavu o tome kad ce biti termin za 19.oktobar

Stigli su do 14og oktobra. Sto se tice tog deljenja po starom ume da podele od 2 do 10 dana. Ako imate srece dobicete u sledecoj podeli (ovaj petak). To je naravno pod znakom pitanja, niko ne zna koliko ce podeliti i da li ce bas po starom deliti u petak.

Poslednja izmena:
Stigli su do 14og oktobra. Sto se tice tog deljenja po starom ume da podele od 2 do 10 dana. Ako imate srece dobicete u sledecoj podeli (ovaj petak). To je naravno pod znakom pitanja, niko ne zna koliko ce podeliti i da li ce bas po starom deliti u petak.

Vozacc, po tvojoj proceni, koliko bi mogli dana decembra da izdele u sl.podeli? da li si mozda primetio proslih puta kad su delili za 3-5 koliko dana podele? Hvala

Vozacc, po tvojoj proceni, koliko bi mogli dana decembra da izdele u sl.podeli? da li si mozda primetio proslih puta kad su delili za 3-5 koliko dana podele? Hvala

To ne moze niko da proceni pouzdano jer direktno zavisi od toga koliko ljudi se u decembru tih dana prijavilo za termin. Mislim da ce kraj decembra i pocetak januara biti brze podeljen zbog praznika, sanse su da su se ljudi manje prijavljivali u te dane.
Ono sto sigurno znamo je sledece: Medicinari su malo ispred na 17om,vozaci a cini mi se i svi ostali na 13 decembru u noksu 3-5 trenutno.

- - - - - - - - - -

Sledecih 6 radnih dana je podeljeno, obicno cekaju da dodje do 5 pa puste termine, sto znaci sutra. Prosli put je deljen noks 3-5, malo spajanje i par dana po starom. Voleo bih da dele noks 3-5 opet jer kasne sa onim sto su objavili na sajtu tj tih famoznih 7 meseci cekanja e sad, to sta bih ja voleo i da li ce se desiti su dva razlicita pojma.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back