Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se prema vama postavio sa konkretnim cinjenicama a vi se branite emocijama poput deteta.
Najsmesnije od svega je to sto vas niko ne napada nego nemate nikakvu argumentaciju da podrzite vase tvrdnje.
Samo jos da dodam, na 'Ti' nismo sigurno.

Apsolutno se slazem sa vozacc-em, bez cinjenica nema nacina da se ova informacija proveri te joj se takodje ne moze verovati kao istinitoj.
Ali ono sto je po meni jako bitno u ovoj prici je da od te informacije mi nemamo ama bas nista i da je istinita, jer je ambasada kao i proces odobravanja vize jedan veliki blackbox gde se pravila menjaju iz meseca u mesec ;)
Nadam se da ovaj post nikoga ne vredja, to je poslednje sto zelim, svi smo mi ovde isfrustrirani cekanjem i pravilima koje nam ambasada namece, zelim svima brz termin i jos brze odobravanje vize iza toga na nama je za sada samo da cekamo i da pomazemo jedni drugima!

E pazi sve se nesto mislim da cu tebi da se ispovedam i odajem izvor. Ko si ti u mom zivotu i zivotu svih nas ovde? Sto se postavljas tako, mislis sto si naj aktivniji pa dajes neke proste informacije bez kojih moze da se zivi i bez kojih su se i ranije delile vize. Ne razumem te sto se osecas prozvanim na moju objavu o broju viza. Niko se sigurno nije odusevio pa ipak ne peni kao ti.
j
Jeli bre Sasko ko tebi drma kavez druze?

E pazi sve se nesto mislim da cu tebi da se ispovedam i odajem izvor. Ko si ti u mom zivotu i zivotu svih nas ovde? Sto se postavljas tako, mislis sto si naj aktivniji pa dajes neke proste informacije bez kojih moze da se zivi i bez kojih su se i ranije delile vize. Ne razumem te sto se osecas prozvanim na moju objavu o broju viza. Niko se sigurno nije odusevio pa ipak ne peni kao ti.
Jeli bre Sasko ko tebi drma kavez druze?
Skini se coveku vise sa vrata....

Jos jedan advokat

Nije niko nikom advokat, jednostavno te informacije koje delite nemaju veze sa tim sto se zapravo desava. Tj ta izjava za 20 viza dnevno se kosi sa vise stvari koje imate napisane na prethodnoj strani.
Hvala kinder3! Samo uzivajte, volim da pomazem ljudima koji su spremni i sebi da pomognu, koliko god da cekamo docekacemo sigurno. Kad mogu ovi iz Bosne po godinu ipo mozemo i mi koliko god treba.

Nema na cemu, samo da februarska klasa dodje na red, pa i da uzivamo. ;-)
Do tad, jedni drugima da prekracujemo muke kako znamo i umemo, svaka info je vazna jer znaci da se mehanizam pomera, pa koliko toliko. A svi cemo jednog dana prestati da dolazimo ovde, mozda ce neko nekad svratiti u goste. Dajte zato svi sve korisno i nekorisno sto znate pisite, samo neka se prica, jer tako ce nam brze proci vreme, a neko ce nesto vazno za sebe i naci.
A vozacca za predsednika sindikata. ;-)

Ajde vozacc, iskuliraj provokacije i ostani kao i do sada najverniji cuvar svih nasih besova i stresova, nastavi da vladas materijom kao i do sada i salji pozitivu.

kanarinka, ima li kod tebe novosti, zeno? setim te se 100puta dnevno.

Nista, zderem se na kvadrat! Ma na kub! Ide 1. septembar, deca moraju krenuti ovde u skolu, moraju se kupiti knjige i ostalo, a 15. septembra je punih 6 meseci cekanja, a cera krajem septembra postaje punoletna....

znam, tacno znam i bas mi je to sa knjigama i svim sto vam je potrebno palo na pamet, jer mozda sad iskesirate za sve, a za mesec dana odete tamo. ali, koliko mi se cini, vi ste medju prvima za spajanje koji ce dobiti termin, pa sta da se radi. vazno da bude pre njenog rodjendana a sve ovo usput sto se desava je neko odricanje i zrtva koju covek eto plati da bi dosao do konacnog cilja. bice sve ok, samo optimizam.

Nije niko nikom advokat, jednostavno te informacije koje delite nemaju veze sa tim sto se zapravo desava. Tj ta izjava za 20 viza dnevno se kosi sa vise stvari koje imate napisane na prethodnoj strani.
Hvala kinder3! Samo uzivajte, volim da pomazem ljudima koji su spremni i sebi da pomognu, koliko god da cekamo docekacemo sigurno. Kad mogu ovi iz Bosne po godinu ipo mozemo i mi koliko god treba.

Vozac ti si pametan covek da bih nastavljao ovu raspravu...smor je ziv..pomislio sam da imam nesto vazno da citam a ono tri strane vase prepirke...nema kraja ako jedan ne popusti...a pametniji popusta kao sto stari kazu...tako da ocekujemo to od tebe

I opet ja da li može da se udje u ambasadu u bermudama do kolena obzirom da imam gips i ne verujem da može noga da mi prođe kroz nogavicu pantalona! Inače sam mislio da idem u pantalonama i košulji al aj sad

Kada smo mi bili na terminu sam čuo obezbeđenje da su prokomemtarisali za jednog dečka u bermudama. Međutim on je imao sa sobom nemački pasoš.

Opet, sa gipsom ne bi trebali da prave problem. Najbolje ih pozovi telefonom i pitaj.

Druze necu nikog da ubedjujem ni u sta vasa je stvar da li cete da verujete ili ne , i kako to kazes ne postojeci izvor a ne znas da je to tako nego samo mislis jer odbijas da poverujes u informaciju koja jeste losa i za mene i za sve vas (NAS).?
Ja htedoh da podelim sa vama neko svoje saznanje koje nije "rekla kazala" a sad ispade da lazem i izmisljam jbg. Da sam rekao da dele 1000 viza dnevno bilo bi e to care a ovako ispade budala i lazov kao da sam nekog licno prozvao. Opet kazem u istom sam sranju sa cekanjem i daj boze da do leta zavrsim nesto ali za sad je tako. Oduzi se ovo pisanje ali jbg morao sam. Pozdrav

E odlicno nemoj da nas ubedjujes i razidji se ss tom nebulozom.
Ili navedi izvor ps ti mozda neko i poveruje.
Ovako samo trolujes

Vozac dobar si covek!iskuliraj samo!Ne opterecuj se!A sto se tice njih,svi smo mi za njih isti sa prostora bivse juge!Nema razlike,bio tamo i video!Cilj je odlazak,treba biti strpljiv!Sretno svima!

- - - - - - - - - -

Zdravo,noks sam 1-2,cekam termin od 3.5.2018. Interesuje me ako zavrsim nemacki jezik nivo B1 da ce mi znaciti nesto za vizu? Hvala
Cekaces gotinu dana sigurno!A sto se tice zavrsavanja jezika,ne pije vode nista!Bar ja tako mislim,jer dugo cekam,i imam neke info!Sretno.

Imam nesto za vas! Sajt bundensagenture za arbajt sa prosecnim platama po zanimanjima i regijama.
Ovo nisu minimalne plate koje vase zanimanje treba za ambasadu nego prosecne, mozda nekom posluzi

https://entgeltatlas.arbeitsagentur.de/

- - - - - - - - - -

Zdravo,noks sam 1-2,cekam termin od 3.5.2018. Interesuje me ako zavrsim nemacki jezik nivo B1 da ce mi znaciti nesto za vizu? Hvala

Naravno da ce vam znaciti jezik za vizu, uostalom, to vam pise i na sajtu ambasade pod tackom : poznavanje jezika, skroz na dnu. Deficitarna zanimanja za koja nije propisan jezik prolaze i bez, ali nisu ni dzabe napisali da moze da utice povoljno!
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2077462

Savezna agencija za zapošljavanje proverava priložene dokumente i odlučuje da li postoji potreba za priznavanjem diplome i sa tim u vezi za poznavanjem jezika za željenu delatnost. Ambasada iz tog razloga savetuje da obratite pažnju na sledeće smernice, pomoću kojih značajno možete da utičete na uspeh i pozitivnu odluku o Vašem zahtevu:

B2 – C1: apotekari, asistirajući lekari u postupku priznavanja diplome

B2 / Englisch C1: operateri razvoja softvera, veb-diveloperi

B1 Negovatelji, terapeuti, zaposleni u uslužnim delatnostima, stručno osoblje u hotelijerstvu, prevoz lica, osoblje u bolnicama, predradnici, kvalifikovani radnici, kvalifikovani električari sa dozvolom za priključivanje struje, zanimanja sa položenim majstorskim ispitom, instalateri

A1-A2 vozači kamiona, pomoćni radnici, pomoćno osoblje u kuhinjama.

Poslednja izmena:
Pitanje jedno za vozače.
Aplicirao sam za posao preko Federalnog biroa za zaposaljavanje Ocekujem pozitivan odgovor od poslodavca, kao i ugovor o radu. Moze li neko da mi se javi u PP sta je sledece za ciniti.

Odmah bukirajte svoj termin koji se trenutno ceka cak 8-9 meseci.
To mozete uraditi ovde, dole pise TERMIN za profesionalne vozace

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2077462

ne menjajte jezik na engleski jer se promeni forma sajta kada to uradite, nek vam sajt bude na nemackom dok popunjavate.
Ako se ne snadjete idite u agenciju Eurotrag ili Evropa, imate njihove brojeve na guglu, oni vam mogu bukirati termin i pomoci oko dokumentacije

znam, tacno znam i bas mi je to sa knjigama i svim sto vam je potrebno palo na pamet, jer mozda sad iskesirate za sve, a za mesec dana odete tamo. ali, koliko mi se cini, vi ste medju prvima za spajanje koji ce dobiti termin, pa sta da se radi. vazno da bude pre njenog rodjendana a sve ovo usput sto se desava je neko odricanje i zrtva koju covek eto plati da bi dosao do konacnog cilja. bice sve ok, samo optimizam.

Ma da, samo da bude pre punoletstva, nista mi ne preostaje no da se nadam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back