Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam predao 5.02. Isto noks 1-2, nadam se da ce biti do kraja godine
Kad sam se registovao 11 oktobra delili su drugu polovinu jula, za 9 meseci podelili su dva ipo meseca.. neznam sta da ti kazem..

- - - - - - - - - -

Kad sam se registovao 11 oktobra delili su drugu polovinu jula, za 9 meseci podelili su dva ipo meseca.. neznam sta da ti kazem..

Tada sam se nadao terminu u januaru, februaru evo ga jul a nisam dobio..

Pa da papiri se svi sredjuju u Nemackoj a oni samo prime te podatke pa kolko bi mogli brze i lakse da se ode odma u Nemacku i srede papiri ocas posla a ne cekas ambasadu 1godinu
Mislim sto kazete samo da poslodavci ne odustanu
Kukaju tu im fali radne snage,pretrgli su se da ubrzaju proces nego produzuju
Ja razumem vise ljudi hoce da ide da radi,ali da tako sporo strasno
Aj meni poslodavac zna kolko se ceka i cekace ali zelim svima srece puno
A i ovde radis i nadas se da ces da odes za 1 godinu izgubis volju da ides
A i valjda hoce da se za tih 1 god nauci nemacki taman ekstra

Pozdrav ljudi.Javljam se ovde u nadi da cete mi pomoci.
Vidim da ima dosta vas ovde sto se razumiju sta je sve potrebno da bi se moglo raditi kao vozac kamiona u Njemackoj
Ja sam iz bosne.Imam 21 godinu.Imam polozene kategorije za C i E ,sad me zanima da bi mogao raditi kao vozac u njemackoj sta je meni jos potrebo da polozim,imam u planu da polozim cod95 u sloveniji i ne znam da li imam potrebe da zavrsavam vanredno skolu za vozaca u bosni.Polaganjem coda izvadio bi i karticu vozaca u sloveniji.E sad da li bi u njemackoj morao da polazem ihk i vozacku dozvolu ,da li je to tesko sve polozit mislim da li je izvodljivo jer sam cuo da je sve na njemackom i da moras perfect pricat njemacki??To me bas zanima sto se tog posla tice u njemackoj.Nadam se da ce mi neko pomoci jer sam slucajno naletio na ovaj forum i vidim da ima dosta ljudi sto se razumije.Pozdrav za sve.

Pozdrav ljudi.Javljam se ovde u nadi da cete mi pomoci.
Vidim da ima dosta vas ovde sto se razumiju sta je sve potrebno da bi se moglo raditi kao vozac kamiona u Njemackoj
Ja sam iz bosne.Imam 21 godinu.Imam polozene kategorije za C i E ,sad me zanima da bi mogao raditi kao vozac u njemackoj sta je meni jos potrebo da polozim,imam u planu da polozim cod95 u sloveniji i ne znam da li imam potrebe da zavrsavam vanredno skolu za vozaca u bosni.Polaganjem coda izvadio bi i karticu vozaca u sloveniji.E sad da li bi u njemackoj morao da polazem ihk i vozacku dozvolu ,da li je to tesko sve polozit mislim da li je izvodljivo jer sam cuo da je sve na njemackom i da moras perfect pricat njemacki??To me bas zanima sto se tog posla tice u njemackoj.Nadam se da ce mi neko pomoci jer sam slucajno naletio na ovaj forum i vidim da ima dosta ljudi sto se razumije.Pozdrav za sve.

Prelistaj samo 20-tak stranica ovog foruma nazad i imaces sve odgovore na tvoja pitanja.

Sve zavisi od pokrajne. Ja sam bila na terminu pre mesec dana, i zvala direktno Ausländerbehörde, nisu mi odbili zahtev, cekaju neku saglasnost od Madjara. Ali ove nedelje je zena koja obradjuje moj zahtev na godisnjem. Tako da i godisnje odmore treba uzeti u obzir.
Neko dobije vizu za 10 dana, neko za 8 nedelja. Toliko ja znam.

- - - - - - - - - -

Inace ambasada ne radi u ponedeljak i utorak. Pise na sajtu. Srecno sa terminima i vizama!

Ja cekam vizu evo danas tacno 2 meseca. Pokrajina BW

Molim za pomoć
Idem početkom avgusta da tražim posao u nemačkoj
Pa se pitam sta mi je od papira potrebno da prevedem i overim, sta je poslodavcu potrebno ako mi I kada mi bude sastavljao ugovor??

Za potpisivanje ugovora ja sam imala sa sobom diplomu , uverenje o drzavnom ispitu i cv, mada nista od toga u tom momentu nije bilo neophodno, i ugovor sam u bgu potpisala . Imala sam vremena da prilozim naknadno potrebna dokumenta .

Ostalo sve zavisi od vase struke i za koju poziciju trazite posao. Poslodavac ce vam svakako reci sta ce biti potrebno njemu od dokumenata vasih .

Ali za termin potrebnu dokumentaciju imate na sajtu nemacke ambasade
U zavisnosti od noksa kojem pripadate , sve je objasnjeno na sajtu.

Ja cekam od 15.1.18. Noks 3-5 , takodje za negovateljicu .
Ne verujem da ce biti pre septembra..

Ja sam u aprilu polagala za spajanje porodice A1 na Goetheu i tad upoznam curu koje predala dokumenta za Au-peir-mädchen. Od trenutka apliciranja za posao cekala je samo mesec dana. Ova godina u pitanju. Cak joj sertifikat nije bio gotov, pa je nosila potvrdu da je polagala, pa je isti naknadno odnela. Za vizu je cekala nedelju dana. Ona predpostavlja da je agencija preko koje je dobila posao urgirala, sad da li je ili je imala srece, to ne zna ni ona.

Ja sam u aprilu polagala za spajanje porodice A1 na Goetheu i tad upoznam curu koje predala dokumenta za Au-peir-mädchen. Od trenutka apliciranja za posao cekala je samo mesec dana. Ova godina u pitanju. Cak joj sertifikat nije bio gotov, pa je nosila potvrdu da je polagala, pa je isti naknadno odnela. Za vizu je cekala nedelju dana. Ona predpostavlja da je agencija preko koje je dobila posao urgirala, sad da li je ili je imala srece, to ne zna ni ona.

Pa ta kategorija ide brzo , kao i ovi sezonski radnici, i noks 6-8 , nazalost 3-5 i 1-2 noks najsporije idu.. :(

Pa to je posao bez kvalifikacija, radi bez diplome, nije u ustanovi, vec u porodici, njima cuva dete. Ne cini mi se da je to prioritetnije zanimanje od npr med. sestre u bolnici. Ali ko ce ga znati ...

Da ti kazem ja tebi onako: to sta je prioritetnije ili za koga je prioritetnije,je relativno.Ali,stim da je meni kao i tebi i svima ovde prioritet otici sto pre,znaci da je od prilike to-to.E,ali posto su baba i deda blizanci i ne zna se ko kome cemu i zasto,ali je tako,onda ne znam evo ni ja.Stim sto ja diplomu imam.I med.sestra sam i negovateljica, i dr.i sve...i ustanova je u pitanju,pozz
I znas sta...Nista.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back