Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sta se desava posle storniranja termina, ima li nekih posledica zbog storniranja?

Naisao sam vise puta na to pitanje na raznoraznim forumima,ali sam i procitao dosta razlicitih odgovora.Neki kazu da moze da se stornira i posle bez problema prijavi ponovo a neki pak kazu da posle storniranja mora proci odredjeni vremenski period(ne znam koji)da bi se moglo prijaviti ponovo.Ja nisam imao to iskustvo i zato ti ne mogu dati precizan odgovor.Mozda je najbolje da pozoves ili napises mail ambasadi.

Naisao sam vise puta na to pitanje na raznoraznim forumima,ali sam i procitao dosta razlicitih odgovora.Neki kazu da moze da se stornira i posle bez problema prijavi ponovo a neki pak kazu da posle storniranja mora proci odredjeni vremenski period(ne znam koji)da bi se moglo prijaviti ponovo.Ja nisam imao to iskustvo i zato ti ne mogu dati precizan odgovor.Mozda je najbolje da pozoves ili napises mail ambasadi.

Mislim da je problem ako ne storniras termin i ne odes na isti.
Termini koji nisu potvrđeni najkasnije tri radna dana pre naznačenog datuma biće izbrisani i dodeljeni sledećem na listi čekanja. Ukoliko ne dođete na termin bez prethodnog storniranja, broj Vašeg pasoša će biti registrovan iz bezbednosnih razloga, tako da određeno vreme nećete moći da zakažete termin.
Dakle storniras, jer posle blokiraju broj pasosa ako ne storniras i ne dodjes na termin.

@Gile hvala puno na odgovoru. Pa najverovatnije se to desilo, zbog storniranja. Pozvacu sutra, napisala sam vec mail i upit na zvanicnom sajtu, pa cu videti vec nesto ako moze da se sredi. Hvala najlepse jos jednom na informacijama.

Mislim da je problem ako ne storniras termin i ne odes na isti.
Termini koji nisu potvrđeni najkasnije tri radna dana pre naznačenog datuma biće izbrisani i dodeljeni sledećem na listi čekanja. Ukoliko ne dođete na termin bez prethodnog storniranja, broj Vašeg pasoša će biti registrovan iz bezbednosnih razloga, tako da određeno vreme nećete moći da zakažete termin.
Dakle storniras, jer posle blokiraju broj pasosa ako ne storniras i ne dodjes na termin.
@Akioki Ako sam doblo razumela, potvrdjivanje termina dolazi tek nakon dobijanja istog, nista se posle registracije ne potvrdjuje? I posle storniranja dakle mislis da ne bi trebalo da bude posledica?

Zavisi od pokrajine mi cekamo vizu za BW ,pitali zbog dece receno nam je da skola pocinje 1.septembra

Hvala puno na odgovoru, Dijana. :-)
Ako neko zna za jos neku pokrajinu, napisite.
Ma, samo da se docepamo za pocetak termina, a onda i viza, uklopice se deca
brzo i ako ne krenu od pocetka skolske godine.

Golden eye, javi sutra kada saznas nesto. Saljemo ti svu pozitivu. ;-)

@Akioki Ako sam doblo razumela, potvrdjivanje termina dolazi tek nakon dobijanja istog, nista se posle registracije ne potvrdjuje? I posle storniranja dakle mislis da ne bi trebalo da bude posledica?

Tako je. Kada dobijete mail sa terminom, u istom mailu trebate kliknuti na dugme "POTVRDI" koje vas vodi na drugu stranicu kojom vas obavestavaju da je vas dolazak na termin potvrdjen. Akioki je ono gore kopirala iz maila. Dakle: "Termini koji nisu potvrđeni najkasnije tri radna dana pre naznačenog datuma biće izbrisani i dodeljeni sledećem na listi čekanja. Ukoliko ne dođete na termin bez prethodnog storniranja, broj Vašeg pasoša će biti registrovan iz bezbednosnih razloga, tako da određeno vreme nećete moći da zakažete termin" je iz maila koji dobiju svi kada im odobre termin.
Sto se strorniranja tice, ja mislim, a i svako logicko rezonovanje bi bilo da storniranje ne nosi nikakvu posledicu, osim sto cete morati ponovo da cekate termin ispocetka kada se/ako se ponovo registrujete za termin.

Tako je. Kada dobijete mail sa terminom, u istom mailu trebate kliknuti na dugme "POTVRDI" koje vas vodi na drugu stranicu kojom vas obavestavaju da je vas dolazak na termin potvrdjen. Akioki je ono gore kopirala iz maila. Dakle: "Termini koji nisu potvrđeni najkasnije tri radna dana pre naznačenog datuma biće izbrisani i dodeljeni sledećem na listi čekanja. Ukoliko ne dođete na termin bez prethodnog storniranja, broj Vašeg pasoša će biti registrovan iz bezbednosnih razloga, tako da određeno vreme nećete moći da zakažete termin" je iz maila koji dobiju svi kada im odobre termin.
Sto se strorniranja tice, ja mislim, a i svako logicko rezonovanje bi bilo da storniranje ne nosi nikakvu posledicu, osim sto cete morati ponovo da cekate termin ispocetka kada se/ako se ponovo registrujete za termin.

@tomks hvala! Evo jos jedne informacije iz e-maila : "Molimo Vas, sada proverite sve podatke! Ukoliko se gore navedeni podaci razlikuju od podataka u Vašem pasošu, iz bezbednosnih razloga neće Vam biti dozvoljeno da uđete u Odeljenje za vize." . Ovde pise ako se navedeni podaci razlikuju od podataka u pasosu da to nije dozvoljeno, zar ne? a ne da li sam se prijavila na pogresan noks. Pise iznad neka strucna sprema, ali ja sam proveravala samo podatke iz pasosa koje sam ja unela...jer to pise..nista pored toga nisam gledala... A i znam da je prijavljivanje na visi noks u cilju brzeg dobijanja termina zapravo zabranjeno, ali za ovaj smer zaista ne vidim zasto bi bio neki problem. Ali sve je moguce..videcu vec sledece nedelje dok ne dobijem odgovarajuci odgovor, sta mi je ciniti, ili da ponistim i ponovo ispocetka u krajnjem slucaju, iako bi to bilo malo glupo...jer prijavljivanje na termin je samo prijavljivanje na termin...svi obrasci su isti...ali dobro...sad samo cekanje na njihovu dobru volju...

- - - - - - - - - -

Ljudi meni nije stigao povratni mejl za potvrdu zakazivanja termina vidim neki pricaju o tome, zakazao sam pre mesec dana sve je bilo u jednom mejlu imam i registraciski broj kapiram sve je u redu u sistemu sam?

Ako ste dobili registracijski broj i ako pise "Vaša registracija za termin radi podnošenja zahteva za vizu za ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA PREMA NOKS-u ....tom i tom... je uspela, registrovani ste sa sledećim podacima: itd..." onda je sve u redu, sad samo cekate i pratite situaciju. Samo proverite kom NOKS-u pripadate, da ne biste napravili gresku kao ja...

Poslednja izmena:
Ja sam se registrovao po noksu 1-2 u medju vremenu sam se doskolovao za to zanimanje tacnije za elektro instalatera i za termin cu imati skolsku diplomu za to zanimanje da li ce mi dozvoliti da predam papire po noksu 3-5 ipak se noks 1-2 ceka najduze mislim da nebi trebalo da ima problem ja licno mislim da moze da je obrnuto verovatno nebi moglo ako neko imao slicno iskustvo ili zna neka pise hvala

Pozdrav svima,
imam jedno pitanje:registrovao sam se za noks 1-2 sa starim pasosem i u medjuvremenu sam morao da izvadim novi posto mi je onaj stari isticao 13.11.2019 god.i svakako dok docekam termin i vizu ne bih mogli da mi odobre samu vizu zbog skorog isteka pasosa.E sad moje pitanje glasi:da li mogu sa starim ponistenim pasosem uci u ambasadu posto sam se sa njim registrovao,a da nov predam za viziranje?
Unapred hvala.

Ne. Mislim da nekih 48 sati posle storniranja ne mozes da zakazes termin.
Mada za vreme nisam sigurna.

- - - - - - - - - -

Ljudi meni nije stigao povratni mejl za potvrdu zakazivanja termina vidim neki pricaju o tome, zakazao sam pre mesec dana sve je bilo u jednom mejlu imam i registraciski broj kapiram sve je u redu u sistemu sam?

To kada dobijes termin. Ovako si na listi cekanja.

- - - - - - - - - -

Dal moze da bude problem ako dobijem vizu i onda promenim poslodavca
Jel mogu da odbiju taj premestaj i bude problema

Mislim da da, pisali su na forumu o tome i to skoro.

Cao svima, evo da se javim po dogovoru. Dobila sam odgovor od ambasade sto se tice pogresnog prijavljivanja na noks. Rekli su da nije nikakav problem, i da moram da se prijavim ponovo na pravi noks. Sto sam i uradila.
Pozdrav, hvala Vam svima na info svakako.

Izvini, nisam te razumela.
Kako si tacno promenila noks?
Da li si stornirala stari i aplicirala za novi termin ili su te oni nekako prebacili?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back