Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
27.09. aplicirao, danas dobio termin za 19.06. u 9.45h, Prijavio se po starom, dobio e-mail da skupim papire po NOKS 1-2

E sad je problem da li cu imati posao, posto je fima u kojoj sam dobio posao u septembru prosle godine u medjuvremenu 01.04. morala da povuce ugovor jer su me cekali vise od 6 meseci...

Sada se molim da nisu popunili pozicuje u medjuvremenu i da cu ipak dobiti posao, ili cu morati da storniram ovo sve nakon 8+ meseci cekanja :( :(

Prijava za termin 20.3
Termin zakazan za 14.6
Noks 6-8

Cestitam ostalim dobitnicima, a ovima sto jos nisu da istraju u drze se. Nema mesta crnim mislima, u ovome ste do kraja!

A htedoh i da pitam, nakon sto predamo dokumentaciju, dok cekamo na odluku za vizu da li se moze putovati van zemlje za to vreme? Konkretno u DE, a i u druge zemlje, bilo one EU ili ne? Pisalo se o time ranije ovde, ali stvarno ne mogu da listam prethodnih 300 strana..
Hvala unapred

Zdravo drustvo!

Molim vas za odgovor, ako neko zna mozda, da li ce biti problem ako je trebalo da se prijavim za NOKS 6-8, a prijava je izvrsena za NOKS 1-2 greskom... i to pre 2 i po meseca.. 24. 03. 2018. godine. Prethodno sam stornirala termin za NOKS 6-8 isto 24. 03. 2018. jer je bio unet pogresan broj pasoša i sad ovo tek videla.

Da li moram da storniram termin i da se ponovo iz pocetka prijavim, HELP!

Pozdrav,

Prijavio sam se krajem maja za termin, ne znam koji je to NOKS (Pretpostavljam da je 6-8 prema vasim pisanjima ovde). Po onom opisu, to je visokokvalifikovani, blue card etc... Da li je realno da cu cekati onih 5 meseci sto onde pise ili je prica ipak malo manja (ugovor mi pocinje 1. septembra).

Takodje, 4800 mesecna plata bruto, badden wuertemberg. Moze li da se prezivi sa tim? Sam bih ziveo.

Šta si po struci i kakav će ti posao biti u Nemačkoj?

Prijava za termin 20.3
Termin zakazan za 14.6
Noks 6-8

Cestitam ostalim dobitnicima, a ovima sto jos nisu da istraju u drze se. Nema mesta crnim mislima, u ovome ste do kraja!

A htedoh i da pitam, nakon sto predamo dokumentaciju, dok cekamo na odluku za vizu da li se moze putovati van zemlje za to vreme? Konkretno u DE, a i u druge zemlje, bilo one EU ili ne? Pisalo se o time ranije ovde, ali stvarno ne mogu da listam prethodnih 300 strana..
Hvala unapred

Moze.

Ja sam se prijavila za isti noks, 6-8 krajem maja, tacnije 23eg, ali u mom slucaju nije plava karta u pitanju, nego Ausbildung. Prema iskustvima ljudi sa foruma, mislim da niko nije cekao duze od 4 meseca za termin za noks 6-8. E sad koliko se situacija promenila, to ne znam, ja se nadam da necemo cekati 5 meseci kao sto je napisano. Ali opet sa njima se nikad ne zna.

Sto se tice bruto plate od 4800e, mislim da je neko vec pisao na forumu na tu temu, prelistaj malo pa ces pronaci. :)

Hej, a da li ima razlike u prijavi termina vezano za Blue Card i taj Ausbildung? Ja sam samo isao po onim koracima na sajtu sto su bili i imala je opcija samo da se odabere izmedju nivoa kvalifikacije, ali u okviru ove grupe gde su visokokvalifikovani i blue card, nisam imao dalje da biram nista. Ova firma mi je rekla da necemo vaditi blue card, nego regularnu radnu dozvolu, sta god to znacilo. Ako bi moglo neko objasnjenje, bio bih jako zahvalan.

Dakle sve se delilo sem 3-5?
Noks 6-8 je 4 meseca ispred 3-5, pakao[/QUOTE
sve brate....najmrtviji noks smucilo mi se vise sve.....

U taj NOKS 3-5 su spakovali sto cuda, od srednje trogodisnje, cetvorogodisnje, visoke skole, vozaca, med.radnika (zar ne bi trebalo med.radnici kao posebno deficitarni tamo da imaju poseban odeljak s brzom obradom- potpuno nepristrasno pisem, jer veze nemam s medicinom) , a najmanje se deli. Uzas.

U taj NOKS 3-5 su spakovali sto cuda, od srednje trogodisnje, cetvorogodisnje, visoke skole, vozaca, med.radnika (zar ne bi trebalo med.radnici kao posebno deficitarni tamo da imaju poseban odeljak s brzom obradom- potpuno nepristrasno pisem, jer veze nemam s medicinom) , a najmanje se deli. Uzas.

I vozaci i elektricari su posebno deficitarni, pisem gluposti, oprostite mi. :-(
Samo kad udjes u neke njihove oglase za posao, cini mi se da se najvise traze med radnici.
Dodje mi da se prekvalifikujem. Od ocaja nam svima svasta pada na pamet.

Zdravo drustvo!

Molim vas za odgovor, ako neko zna mozda, da li ce biti problem ako je trebalo da se prijavim za NOKS 6-8, a prijava je izvrsena za NOKS 1-2 greskom... i to pre 2 i po meseca.. 24. 03. 2018. godine. Prethodno sam stornirala termin za NOKS 6-8 isto 24. 03. 2018. jer je bio unet pogresan broj pasoša i sad ovo tek videla.

Da li moram da storniram termin i da se ponovo iz pocetka prijavim, HELP!

Koliko ja znam na sajtu pise da se zakazivanje pogresnog noks-a smatra laziranjem podataka.

Ja sam se prijavila za isti noks, 6-8 krajem maja, tacnije 23eg, ali u mom slucaju nije plava karta u pitanju, nego Ausbildung. Prema iskustvima ljudi sa foruma, mislim da niko nije cekao duze od 4 meseca za termin za noks 6-8. E sad koliko se situacija promenila, to ne znam, ja se nadam da necemo cekati 5 meseci kao sto je napisano. Ali opet sa njima se nikad ne zna.

Sto se tice bruto plate od 4800e, mislim da je neko vec pisao na forumu na tu temu, prelistaj malo pa ces pronaci. :)

I ja sam NOKS 6-8 - AUS-/FORTBILDUNG, i tri dana je nedostajalo da bude cetri meseca.
S tim prvi put kada sam predavala za vizu, isto kao i sada, bilo je mnogo drugacuje. Mogao si da biras termin od danas za sutra, cak i vreme. Ali sam se slogirala kada sam videla mejl da sam na listi cekanja, onda je krenula moja agonija po netu i forumima, i videh da ima novo pravilo od novembra 2017. I zbog svega zagorcah sebi zivot.
Iz ovog NOKS-a koliko ispratih, plava karta najbrze dobije termin i odgovor.

Hej, a da li ima razlike u prijavi termina vezano za Blue Card i taj Ausbildung? Ja sam samo isao po onim koracima na sajtu sto su bili i imala je opcija samo da se odabere izmedju nivoa kvalifikacije, ali u okviru ove grupe gde su visokokvalifikovani i blue card, nisam imao dalje da biram nista. Ova firma mi je rekla da necemo vaditi blue card, nego regularnu radnu dozvolu, sta god to znacilo. Ako bi moglo neko objasnjenje, bio bih jako zahvalan.

Ako ne spadas u ni jednu podgrupu tipa volontera, naucnika i sl to je to. Visokokvalifikovani i plava karta su u istoj grupi, tako pise i nema potrebe za tripovanjem. Svi smo vise izgubili zivce oko svega ovoga.
Svima zelim sto brze termine i vize!

@Akioki, kod koga si ti predala papire? Su te pitali nesto?

Dragi moji, ja sam aplicirala za vizu početkom februara za NOKS 3-5 jer sam išla logikom, imam završen 4sss za nemački jezik, prevela diplomu i spremila sva dokumenta što su naveli u informatoru. Dobila sam posao i ugovor za pflegehelpfer. Posle svega sam naišla na ovaj forum gde sam pročitala da za NOKS 3-5 mora da se poklapa diploma i zanimanje koje ću raditi (iako nigde nisam pročitala to na sajtu ambasade), i da sam trebala da apliciram za NOKS 1-2. Zbunjena sam totalno. Pomagajte :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back