Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A do kad se stigli za NOKS 1-2
Jedva docekao ugovor i to mi na 6 meseci i sad cekam termin mislim oduzili ga strasno i sad ce pocne ugovor i dobijem sipak sledeci sto bre ne naprave dve zgrade zaposle te ljudi
Mislim svuda fali im radnika fali pa nije ni cudo bre kad se termin ceka po 10meseci ko ce da nas ceka toliko
I ljudi po noks 6-8 sa jakim diplomama i sve pa cekaju pola godine strasno

Tek su poceli, mislim da ce ceo mart podeliti. Ima vremena do 14h.
Drzim palceve svima.

Dobio termin takodje!! :-)
Zahtev za termin:14.03.
Termin:21.06.

Imam pitanje jer sam poceo da umisljam razne stvari.
Da li je registracija za Plavu kartu/Visoko obrazovanje, neophodna za rad u Nemackoj ako sam zavrsio fakultet?
Da li sam se prijavio za adekvatnu kategoriju?

Hvala

A do kad se stigli za NOKS 1-2
Jedva docekao ugovor i to mi na 6 meseci i sad cekam termin mislim oduzili ga strasno i sad ce pocne ugovor i dobijem sipak sledeci sto bre ne naprave dve zgrade zaposle te ljudi
Mislim svuda fali im radnika fali pa nije ni cudo bre kad se termin ceka po 10meseci ko ce da nas ceka toliko
I ljudi po noks 6-8 sa jakim diplomama i sve pa cekaju pola godine strasno

Javio se čovek danas od 27.09 da je dobio termin, noks 1-2, ja sam aplicirao 28.09 I nisu mi ovi slepci iz agencije ništa javili još.

od pocetka se toliko trudim da ne hejtujem na forumu....uvek ostavljam korisne informacije pogotovo vozacima...
al brate vise ne mogu da izdrzim mnogo je
stvarno su kreteni teski!!!
nek ide sve u k.... !

Ne znam sta da ti kazem sem da se slazem. Uopste nema nikakve logike, napisu noks 6-8 na sajtu da se ceka 5m minimum pa ociste ceo mart?! Tom logikom ne bi trebalo da dele termine za noks 6-8 sledecih 2.5 meseci a normalno da ce ih deliti.
A ovamo za noks 3-5 su stigli do kraja novembra i zagazili u sedmi mesec sa cekanjem. Ne postuju to sto kazu, nema demokratije nikakve

Ne znam sta da ti kazem sem da se slazem. Uopste nema nikakve logike, napisu noks 6-8 na sajtu da se ceka 5m minimum pa ociste ceo mart?! Tom logikom ne bi trebalo da dele termine za noks 6-8 sledecih 2.5 meseci a normalno da ce ih deliti.
A ovamo za noks 3-5 su stigli do kraja novembra i zagazili u sedmi mesec sa cekanjem. Ne postuju to sto kazu, nema demokratije nikakve
To je samo za plavu kartu, Ausbildung i ostali moduli iz noksa 6-8 cekaju duze, mislim da za to nisu ocistili ni februar.

ma bre bolidi nadrkani
nek se nose u tri ***** materine vise,kolege mi vec 4-ti mesec rade gore,predali 17 dana pre mene
ja jos ni termin nemam,samo da vidim nekog pametnog da mi soli pamet....
sve ih nataknem na .....

evo ovako, interesuje me da li je mesecna bruto plata od 3400e za plavu kartu prevelika za poslodavca, a opet sa druge strane koliko nama zavrsava posao tolika plata? imam iskustva u poslu, ali opet, sa druge strane plasim se da se ne obrukam da nesto necu znati....

Zavisi. Za srednja i velika preduzeca nije. Za mala preduzeca, do cca 50 - 100 radnika moza jeste (ovo pricam ako imas manje 2-3 godine iskustva u struci, za sve preko toga nije).

Niko se nije naucen rodio, pa ni Nemci, a ako nesto ne znas, i kazes, pa pitas za savet, niko ti nece praviti problem, sta vise, potrudice se da ti pomognu.

Sto se tice 3400e bruto kao plate, ako si u starom DDR-u, gde su nekretnine dosta povoljnije (i iznajmljivanje i kupovina), je dovoljna da se lepo zivi, a da drugi partner ne mora da radi. Kad kazem da se lepo zivi, imas za stan, sve mesecne troskovo tipa, hrana, struja, odeca itd... i mozda da ostane 100-200e sa strane. A ako si u "bogatijem" delu Nemacke, opet moze lepo da se zivi, ali je lakse ako i partner radi.

Naravno ovo je sve subjektivno, niko ti tacno ne moze reci da li je to dovoljno za tebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back