Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozdrav svima,poslodavac hoce da me zaposli u Nemackoj. Potreban mi je znaci ugovor o radu. Posto poslodavac ne zna mene licno,i moje sposobnosti,predlaze probni rad na (Mesec-dva-tri...) .Da li u tom ugovoru moze da naglasi tako nesto,Npr da ce se prvo raditi probni rad,pa ako sve bude okej da dobijem ugovor za stalno,ili da to bude samo jedan ugovor,o probnom,i da nakon isteka probe,bez ikakvih promena ugovora nastavim da radim sa istim,nadam se da ce neko razumeti sta zelim da kazem :)[/QUOTEIsto ti je to nista ga ne kosta da ti napravi normalni ugovor jer i ovaj ti je usustini kao probni ako zadovoljis poslodavac nastavlja saradnju.

pozdrav svima,poslodavac hoce da me zaposli u Nemackoj. Potreban mi je znaci ugovor o radu. Posto poslodavac ne zna mene licno,i moje sposobnosti,predlaze probni rad na (Mesec-dva-tri...) .Da li u tom ugovoru moze da naglasi tako nesto,Npr da ce se prvo raditi probni rad,pa ako sve bude okej da dobijem ugovor za stalno,ili da to bude samo jedan ugovor,o probnom,i da nakon isteka probe,bez ikakvih promena ugovora nastavim da radim sa istim,nadam se da ce neko razumeti sta zelim da kazem :)[/QUOTEIsto ti je to nista ga ne kosta da ti napravi normalni ugovor jer i ovaj ti je usustini kao probni ako zadovoljis poslodavac nastavlja saradnju.

Moze da ti napravi ugovor od tada do tada i da navede da je prvih tri meseca, ili koliko vec, probni rad.

Maraf.dobro je kad imas tu mogucnost za dopunu.da vidis danas likove koji jure papire koji im fale a pritom i ne znaju sta im treba.izlazim iz ambasade a oni izgubljeni skroz.jos im teta kaze do 3 primam vidite sta cete.znate sta mi nije jasno od svih ljudi ujutru na terminu niko im nekaze sta treba nego nas posle 13 pitaju.da su im pomognemo i imaju 2 sata da rese problem.pomozite ljudima..nasi su

Darko,na kom salteru si bio,ja sam bio na E...mlada jedna crnka,malo buckasta,a na A sam primetio da je picajzla,kod nje se zadrzavaju vise od pola sata,a svi mi ostali 10-15 minuta

Sta je to sto je bolje u Nemackoj, sem penzije i to ko je bude docekao?!

Sem penzija i plata nista drugo, plate su malo bolje (ako ovo nije jedan glavni razlog onda ne znam sta je). Pocetna plata da nadjes posao iz srbije je 2000e kada odes tamo posle par mesecu nadje posao laksi za vecu platu 2500e sve sto si duze bolje ce ti biti uslovi mozda i plata. Da ne pricam ko ima malu decu,zenu, da imas dvoje dece dobija se mesecna pomoc od 195e po detetu,plus manji porez 3kategorija automatski plata veca za 400 500e. Sto mu dodje ukupno 800 900e pa sada ti vidi kako je u Sloveniji.

Slovenija je jedino bolja ako mislis da radis kao vecina vozaca da zivis kao ker u kamionu i da radis po mesec dana pa kuci na nedelju dana ili kako se dogovoris sa gazdom. Pa ti je onda blize srbija. Tako ako razmisljas onda je Slo bolja zbog blizine ali ko zeli da ostane da zivi u De i odvede porodicu daleko je bolja De od Slo.

Dragi forumasi, stigla viza konacno :D

Ako nekom znaci vremenski, moj timeline je isao ovako:
Prijava za termin 29.01.
Termin: 14.05
Poziv na viziranje 29.05 i juce sam konacno dobila srecno-nesrecnu nalepnicu...
NOKS 6-8 je u pitanju, obrazovanje.

Sto se tice osiguranja, takodje ako nekom znaci, fotokopija kartica na kojoj je broj polise je dovoljna, ne mora listing da se prilaze :)

Srecno svima, drzim fige da se stvari ubrzaju!

Sem penzija i plata nista drugo, plate su malo bolje (ako ovo nije jedan glavni razlog onda ne znam sta je). Pocetna plata da nadjes posao iz srbije je 2000e kada odes tamo posle par mesecu nadje posao laksi za vecu platu 2500e sve sto si duze bolje ce ti biti uslovi mozda i plata. Da ne pricam ko ima malu decu,zenu, da imas dvoje dece dobija se mesecna pomoc od 195e po detetu,plus manji porez 3kategorija automatski plata veca za 400 500e. Sto mu dodje ukupno 800 900e pa sada ti vidi kako je u Sloveniji.

Za Sloveniju ne znam, ali za Nemacku ovo mogu da potvrdim. Drug mi je upravo tako prosao u Nemackoj, jedino sto je on prvo iz Srbije otisao u Hrvatsku, radio par meseci, nisu mu sve isplatili, i odatle je otisao za Nemacku, nasao prvi posao cca. 2000e, posle 2-3 meseca presao u drugu firmu i sad ima cca 2500e, mislim da je to bez dnevnica. Stim sto on ima HR pasos, pa mi je mnogo lakse oko papira. Naravno, on je vozac, sa svim urednim dokumentima.

Prijava za termin 29.01.

Sto se tice osiguranja, takodje ako nekom znaci, fotokopija kartica na kojoj je broj polise je dovoljna, ne mora listing da se prilaze :)

Ako mozes molim te da mi napises gde se uzima to osiguranje, to mi nije jasno? kakva kartica?

Prijava za termin 29.01.

Cestitam!
Ja cekam termin od 08.02., isto NOKS 6-8.

:)

original.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back