Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žalba se piše isključivo na Nemačkom jeziku. Ako imate nekoga ko zna dobro nemački može pomoći ili da ispises na srpskom pa kod tumača. S tim da kad tumač prevede ne stavlja svoje pečate i vezicu.
Žalba mora biti poslata poštom (obavezno preporučeno) ili lično. Negde sam videla da može i faxom, ali to mi deluje nesigurno.

Hvala puno na vaznim informacijama...Jos samo VISUM...Svima puno uspeha u zeljenom cilju...

E sad imam ja jedno pitanje... :)....za prijateljicu.
Ima srednju medicinsku. Nema nikakav sertifikat za jezik i mislim da nema ni uslova za direktan anerkennung.
Da li ona moze da aplicira za ausbildung nekako?
Mislim da moze.Jedan je objavio na FB da je dobio vizu za Weiterbildung.Ni on nema uslove za direktan Anerkennung.Jezik moze uciti dok ceka termin...

- - - - - - - - - -

Mislim da moze.Jedan je objavio na FB da je dobio vizu za Weiterbildung.Ni on nema uslove za direktan Anerkennung.Jezik moze uciti dok ceka termin...
Ima u okviru NOKS 3-5 pretpostavljam podkategorija...

- - - - - - - - - -

Ne mogu da nadjem na sajtu weiterbildung. Sad nisam sigurna da li se to zakazuje termin za ausbildung, pa se nosi ugovor sa wieterbildung.

- - - - - - - - - -

Glavni cilj medicinskim sestrama i jeste da se zavrsi Anerkennung i dobije Urkunde.Tada je diploma izjednacena sa nemackom...Samo napred...

- - - - - - - - - -

Ne mogu da nadjem na sajtu weiterbildung. Sad nisam sigurna da li se to zakazuje termin za ausbildung, pa se nosi ugovor sa wieterbildung.

Taj momak je pisao da je aplicirao za radnu vizu.Sigurno je u ugovoru pisalo da je u pitanju Weiterbildung...

Glavni cilj medicinskim sestrama i jeste da se zavrsi Anerkennung i dobije Urkunde.Tada je diploma izjednacena sa nemackom...Samo napred...

- - - - - - - - - -

Taj momak je pisao da je aplicirao za radnu vizu.Sigurno je u ugovoru pisalo da je u pitanju Weiterbildung...

Beantragung eines Visums für eine Ausbildung oder ein Praktikum
Podnošenje zahteva za vizu u cilju obavljanja radne prakse ili stručnog obrazovanja
Ima ovaj zahtev u PDF formatu.Jeste Ausbildung u pitanju..U ugovoru pise da je u pitanju usavrsavanje...Treba imati:Pasos,Lebenslauf,Antrag,Vertrag/Praktikum...

Klepetalo, znaci sada sto se tice mene treba prvo da upisem skolu stranih jezika i da polazem za taj B1 sertifikat, tako? To mi je prvi korak. E sada, sledece bih zeleo da znam sta mi je ciniti ovde pisu ljudi za taj noks neki termin i sve to.. meni to nista nije jasno. Ako imate vremena voleo bih da mi objasnite. Hvala unapred. :) Inace, na sajtu te skole pise da se za OSD polaze u njihovoj skoli u Bg, a mogu da idem i u Gete institut. Sta je bolje? Nadam se da sam dobro sve razumeo.

- - - - - - - - - -

Vize/Obrazovanje i Usavrsavanje/Ausbildung oder Praktikum-tu se moze prijaviti
U ugovoru ce pisati sigurno sve sto treba...
Pripravnicki se racuna u Anerkennungspraktikum.

Tu ima i informator sa svim informacijama.Zdravstveno osiguranje se placa za period trajanja vize...
Kad zavrsi Ausbildung zelim joj i da se zaposli i ostane u DE po sistemu kako vec ide redom...

- - - - - - - - - -

E sad imam ja jedno pitanje... :)....za prijateljicu.
Ima srednju medicinsku. Nema nikakav sertifikat za jezik i mislim da nema ni uslova za direktan anerkennung.
Da li ona moze da aplicira za ausbildung nekako?

u ima i informator sa svim informacijama.Zdravstveno osiguranje se placa za period trajanja vize...
Kad zavrsi Ausbildung zelim joj i da se zaposli i ostane u DE po sistemu kako vec ide redom...

Beantragung eines Visums für eine Ausbildung oder ein Praktikum
Podnošenje zahteva za vizu u cilju obavljanja radne prakse ili stručnog obrazovanja
Ima ovaj zahtev u PDF formatu.Jeste Ausbildung u pitanju..U ugovoru pise da je u pitanju usavrsavanje...Treba imati:Pasos,Lebenslauf,Antrag,Vertrag/Praktikum...

E hvala najlepše, preneću info. Ona ima probni za koji dan, pa da zna šta da se dogovori sa poslodavcem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back